Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Το ΚΚΕ δολοφονούσε Έλληνες και στην κατοχή - Ο Ήρωας της αντίστασης, που το 1943 έπεσε στα νύχια της συμμορίας Βελουχιώτη







Συνεχίζεται και σήμερα το αφιέρωμα στις δολοφονίες Ελλήνων από το ΚΚΕ στην περίοδο της Κατοχής
Από τον
Παναγιώτη Λιάκο
Ακολουθεί απόσπασμα από το βιβλίο που έγραψε ο ταγματάρχης Πυροβολικού Νικόλαος Μουτούσης, Έλληνας Αξιωματικός, ήρωας της αντίστασης, που το 1943 έπεσε στα νύχια της συμμορίας Βελουχιώτη.
Το βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1959. Τιτλοφορείται «Και διηγώντας τα να κλαις...» και το χωρίο που ακολουθεί βρίσκεται στις σελίδες 11-12. 
«Οι Έλληνες, με το αλάθητο αισθητήριό τους, άρχισαν να αντιλαμβάνονται τους καταχθόνιους σκοπούς του Ε.Α.Μ. και άρχισαν να δείχνουν την δυσπιστία τους σ’ αυτό. Και σιγά σιγά στρέφουν την προσοχή τους στις άλλες Ομάδες, που έκαναν, δειλά δειλά, την εμφάνισή  τους στα βουνά της Πελοποννήσου και της Ρούμελης, η μια κατόπιν της άλλης.
Το ΕΑΜ έβλεπε με πολύ ανησυχία την μεταβολή αυτή των διαθέσεων του Λαού. Και αρχίζει την τρομοκρατική δράση του, διαλύοντας ύπουλα και δια των όπλων κάθε Εθνική κίνηση.
Έπνιξε στο αίμα απ’ την γέννεση  της κάθε ομάδα που δεν είχε τις ίδιες μ’ αυτό ιδεολογικές κατευθύνσεις. Έβαλε σαν σκοπό του να μην επιτρέψει την ανάπτυξη άλλων ανταρτικών ομάδων, γιατί έβλεπε σ’ αυτές το μελλοντικό εμπόδιο για την κατάληψη της εξουσίας και την επιβολή της δικτατορίας του Προλεταριάτου στη Χώρα μας.
Αρχές Ιουνίου 1943. Βρίσκομαι στην Πάτρα, σε επαφή με την Επιτροπή του ΕΔΕΣ Πελοποννήσου, που τα κυριότερα στελέχη της ήσαν οι: 1) Ανδρέας Μουτούσης, ιατρός, Πρόεδρος, 2) Σωτήριος Σωτηριάδης, συνταγματάρχης, 3) Ανδρέας Παπαγεωργίου, 4) Ιωάννης Βασιλάκης, λοχαγός Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, 5) Αθανάσιος Βλάχος και 6) Ν. Παπαλεξανδρόπουλος, δικηγόρος.
Η επιτροπή αυτή τον Ιούνιο του 1943 κατόρθωσε να συγκροτήσει ολιγομελή ανταρτική ομάδα υπό τον Εμμανουήλ Σεβαστάκην, στην περιοχή Πιτίτσας. Παράλληλα, στην ίδια περιοχή, έδρα και άλλη εθνικιστική ομάδα ο “ΜΩΡΗΑΣ”.
Ο ΕΛΑΣ όμως καραδοκούσε! Αφού στην αρχή έπνιξε στο αίμα, με ύπουλη αιφνιδιαστική επίθεση, την ομάδα “ΜΩΡΗΑΣ”, κατόπιν πέτυχε και τη διάλυση της ομάδας Σεβαστάκη.
Η προδοτική αυτή συμπεριφορά του ΕΛΑΣ, που έγινε γνωστή στην περιοχή, προκάλεσε αναβρασμό στον εθνικόφρονα κόσμο».










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου