Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Η Μαρίνα Κωνσταντίνου: Πρώτη γυναίκα αρχηγός στην Ικάρων!



Σε μια εντυπωσιακή τελετή στο Τατόι η νεαρή ιπταμένη παρέλαβε την πολεμική σημαία παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου
Σε μια εντυπωσιακή επίδειξη δύναμης για το λεγόμενο ασθενές φύλο προχώρησε πριν από λίγες ημέρες η Μαρίνα Κωνσταντίνου από την Πάτρα, που κατάφερε με την πειθαρχία και τις υψηλές πτητικές επιδόσεις της να γίνει η πρώτη γυναίκα αρχηγός της Σχολής Ικάρων. 
Σε μια εντυπωσιακή τελετή που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, η νεαρή ιπταμένη παρέλαβε την πολεμική σημαία της Σχολής Ικάρων παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Γεννημένη στην Πάτρα από γονείς γιατρούς, είχε αποφασίσει από πολύ μικρή ηλικία πως δεν θα λοξοδρομούσε από την οικογενειακή παράδοση της ιατρικής, ωστόσο, μεγαλώνοντας, κατάλαβε πόσο πολύ της άρεσαν τα αεροπλάνα.
«Μικρή σκεφτόμουν να γίνω γιατρός, γιατί ήταν οι γονείς μου, αλλά αυτό άλλαξε στην πορεία. Αγαπώ πολύ τα αεροπλάνα κι έτσι σιγά σιγά καταστάλαξα σε αυτό. Πιστεύω ότι όποιος βάζει στόχο που τον θέλει πραγματικά και είναι διατεθειμένος για μικρές θυσίες θα τον πετύχει» είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή της.
Προσηλωμένη στον στόχο της και δείχνοντας από τότε πόσο πειθαρχημένη είναι, κατάφερε να μπει στη Σχολή Ικάρων το 2016 και μάλιστα δεύτερη στη σειρά. Όπως μάλιστα είχε πει τότε σε δημοσιογράφους, ήταν μια συνειδητή επιλογή που είχε κάνει αρκετά χρόνια πριν: «Είναι αρκετά δύσκολη σχολή, αλλά ξεκινάω αισιόδοξα και ελπίζω να τα καταφέρω.
Αυτή η σχολή είναι συνδυασμός καταρχάς θέλησης, συνειδητής επιλογής, μελέτης και δεξιοτήτων. Από το γυμνάσιο μου μπήκε η ιδέα και δεν μπορούσα να σκεφτώ τι άλλο θα ήθελα να κάνω στη ζωή μου».
Δύο χρόνια μετά η ίδια κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη δυσκολότερη δοκιμασία της ζωής της, τον θάνατο του πολυαγαπημένου της πατέρα και καθηγητή Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρη Κωνσταντίνου, που έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς ενώ βρισκόταν για ορειβασία στις Ανδεις. Ούσα σε περίοδο βαρέος πένθους, συνέχισε να διαβάζει και να εργάζεται σκληρά και πλέον μπορεί να απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων της κατέχοντας έναν ιστορικό για τη Σχολή Ικάρων τίτλο.
«Η Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι η πρώτη γυναίκα αρχισμηνίας ιπταμένη στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται αρχηγός της Σχολής Ικάρων. Κόρη του αείμνηστου παιδικού μου φίλου καθηγητή της νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρη Κωνσταντίνου, που τόσο άδικα “έφυγε” σε ορειβασία.Αυτός την καμαρώνει από ψηλά. 
Όλοι εμείς συγχαίρουμε την Πατρινοπούλα για τις επιδόσεις της, ευχόμενοι να 'ναι καλότυχη στη θαυμάσια μέχρι σήμερα εξέλιξή της» έγραψε ο καθηγητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Ιωάννης Καλαβρουζιώτης σε ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου