Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Οι αριστούχοι και πάλι σημαιοφόροι




Καταργείται η κλήρωση μαθητών που είχε καθιερώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διατηρούνται η προσευχή και ο αγιασμός
Επιστρέφει στην κανονικότητα η εκπαίδευση, μετά τη «λαίλαπα» του ΣΥΡΙΖΑ. Οι διορθωτικές κινήσεις στις οποίες πρέπει να προβεί η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου το εκπαιδευτικό σύστημα να ξαναμπεί στις ράγες από τον εκτροχιασμό των αντιλήψεων, την ισοπέδωση της αριστείας και πεποιθήσεων που δεν καλλιεργούν αρχές και αξίες, είναι πολλές. 
Μια από αυτές είναι η κατάργηση του ισοπεδωτικού μέτρου της κλήρωσης των σημαιοφόρων και παραστατών στις μαθητικές παρελάσεις.
Το 2017, επί υπουργίας Γαβρόγλου και με πρόσχημα δήθεν την ισονομία, είχε υπογραφεί υπουργική απόφαση που καταργούσε τον ορισμό των σημαιοφόρων και παραστατών με βάση τις βαθμολογικές επιδόσεις, μέτρο που αντικαταστάθηκε με κλήρωση.
Τώρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας καλείται να αποκαταστήσει την τάξη, επαναφέροντας το πρότερο καθεστώς, όπου οι άριστοι μαθητές επιβραβεύονταν για τις επιδόσεις τους με την τιμή να κρατούν τη σημαία ή να είναι παραστάτες σε αυτήν κατά τις παρελάσεις των δύο εθνικών εορτών.
Δεδομένη είναι και η διατήρηση της πρωινής προσευχής και του αγιασμού στα σχολεία, κάτι που επιχειρήθηκε να καταργηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν επιτεύχθηκε, καθώς εκτιμήθηκε ότι το πολιτικό κόστος ήταν ασύμφορο.
Την ίδια ώρα το δίδυμο Κεραμέως - Ζαχαράκη συνεχίζει τις επαφές με τους συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς της εκπαίδευσης.
Χθες η υπουργός και η υφυπουργός Παιδείας υποδέχθηκαν το προεδρείο της ΟΛΜΕ.
Το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν, φαίνεται ότι προσανατολίζεται σε αλλαγές στη λειτουργία Γυμνασίου - Λυκείου με βελτιώσεις στην ύλη των μαθημάτων, για την οποία υπάρχουν αντιδράσεις από τις επιστημονικές ενώσεις.
Επιπλέον θα δρομολογηθούν και διορθώσεις στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση.
«Φάουλ» με το Πολυτεχνείο
Η κυβέρνηση, δυστυχώς, ξεκίνησε τις «εκπτώσεις» σε θέματα που είχε κάνει προεκλογικά «σημαία» της.
Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι η Σχολή Αρχιτεκτόνων θα παραμείνει στο ιστορικό κτίριο της Πατησίων, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι το κτίριο θα παραχωρούνταν στο Αρχαιολογικό Μουσείο.
Δυστυχώς όσο στο κτίριο Τοσίτσα διατηρούνται πανεπιστημιακές λειτουργίες, άσχετα από την ύπαρξη νόμου για το άσυλο, τόσο το κτίριο του Πολυτεχνείου θα παραμένει εστία παραβατικότητας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου