Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Πρόσκληση στο διήμερο αθλητικών εκδηλώσεων Κολυμβητικού Διάπλου Αμβρακικού, Beach Soccer, και 2o Sprint Triathlon, στην Κορωνησία Άρτας




ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

2ο Koronisia sprint triathlon 2019   &   15ος Κολυμβητικός Διάπλους Αμβρακικού 

Ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με το Κέντρο Άθλησης και Αναψυχής Τζουμέρκων Tzoumerka Activities Center (T.A.C.), αθλητικούς και πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής συνδιοργανώνουν το 2ο Koronisia sprint triathlon και τον 15ο Κολυμβητικό Διάπλου Αμβρακικού κόλπου, στα πλαίσια της δράσης ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ,ΤΟΠΟΣ & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Θα διεξαχθεί στη θάλασσα του Αμβρακικού Κόλπου, στο Τοπικό Διαμέρισμα Κορωνησίας της Δ.Ε. Αμβρακικού την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019.

ΑΦΙΞΗ ΑΘΛΗΤΩΝ & ΣΥΝΟΔΩΝ & ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το πρωί της Κυριακής 21 Ιουλίου 2019 και ώρα 8:30 π.μ. στο λιμάνι της Κορωνησίας.
Οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται μια ώρα νωρίτερα στο σημείο εκκίνησης για να παραλάβουν τους αριθμούς τους καθώς και τα τσιπ χρονομέτρησης.

ΑΓΩΝΑΣ Sprint Triathlon
Ο αγώνας  Sprint Triathlon αποτελείται από το αγώνισμα της κολύμβησης για την απόσταση των 750μ. στην συνέχεια ακολουθεί  το αγώνισμα της ποδηλασίας κούρσας σε επίπεδη διαδρομή 20 χιλιομέτρων και τερματίζουν οι αθλητές με το αγώνισμα του τρεξίματος στην άσφαλτο σε απόσταση 5 χιλιομέτρων.

Η διαδρομές θα είναι κλειστές από την κυκλοφορία των οχημάτων.
Η λήξη του αγώνα  θα δοθεί δυο (2) ώρες μετά την άφιξη του πρώτου αθλητή.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Μετά την ολοκλήρωση του τριάθλου  θα ακολουθήσουν απονομές αναμνηστικών κυπέλλων και μεταλλίων στην Κορωνησία για τους τρεις πρώτους αθλητές και τις τρεις πρώτες αθλήτριες, καθώς και για τις τρεις πρώτες ομάδες.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Στον αγώνα θα υπάρχει ιατρική υποστήριξη. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη, κάτι που αποδεικνύεται με ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση που καταθέτουν στους διοργανωτές. Συστήνεται δε στους συμμετέχοντες να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση πριν τον αγώνα.

ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Πλωτό σκάφος θα επιβλέπει το αγώνισμα της κολύμβησης.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δεν υπάρχει οικονομικό κόστος συμμετοχής

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στο τρίαθλο έχουν αθλητές και αθλήτριες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν μπορεί να ξεπερνάει τις 50.
Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν κλείσει.


 

15ος ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΤΟΠΟΣ & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ο Διάπλους που ανήκει στην κατηγορία OWS 1.1.2. «Μαραθώνια Κολύμβηση», θα διεξαχθεί στη θάλασσα του Αμβρακικού Κόλπου, στο Τοπικό Διαμέρισμα Κορωνησίας της Δ.Ε. Αμβρακικού την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019.

ΑΦΙΞΗ ΑΘΛΗΤΩΝ & ΣΥΝΟΔΩΝ & ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το πρωί της Κυριακής 21 Ιουλίου 2019 και ώρα 7:00 το πρωί από το λιμάνι της Βόνιτσας.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στο λιμάνι της Κορωνησίας το αργότερο έως τις 6:00 το πρωί, ώστε να υπογράψουν τις υπεύθυνες δηλώσεις και στη συνέχεια να επιβιβαστούν στις βάρκες και να περάσουν απέναντι στη Βόνιτσα.
Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι ένα πέρασμα περίπου 11χλμ. από τη Βόνιτσα έως την Κορωνησία.
Τον κάθε κολυμβητή – κολυμβήτρια θα συνοδεύει ατομικό σκάφος. Συγχρόνως θα υπάρχουν σημαδούρες που θα δεικνύουν την ορθή πορεία της διαδρομής. Το σημείο τερματισμού είναι το λιμάνι της Κορωνησίας.
Η λήξη του διάπλου θα δοθεί τρεις (3) ώρες μετά την άφιξη του πρώτου κολυμβητή.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Μετά την ολοκλήρωση του Διάπλου θα ακολουθήσουν απονομές αναμνηστικών κυπέλλων και μεταλλίων στην Κορωνησία.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Στον αγώνα θα υπάρχει ιατρική υποστήριξη. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη, κάτι που αποδεικνύεται με ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση που καταθέτουν στους διοργανωτές. Συστήνεται δε στους συμμετέχοντες να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση πριν τον αγώνα.

ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Καθ’ όλη τη διάρκεια του Διάπλου θα περιπολούν δια σωστικά σκάφη με εξειδικευμένο προσωπικό και πλήρη ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Οι κολυμβητές και κολυμβήτριες μπορούν να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης και με μαγιό εγκεκριμένο όπως αυτό προβλέπεται από τη FINA και αφορά το Open Water.
Δεν επιτρέπονται άλλου είδους πλευστικά – κολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες, πέδιλα, χεράκια, κ.τ.λ.).
Πριν την εκκίνηση οι αθλητές/τριες έχουν το δικαίωμα να αλειφτούν με λάδι, αντηλιακό, βαζελίνη, γράσο και με οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.
Δεν επιτρέπεται για κανένα λόγο κολυμβητής να ακουμπήσει το συνοδευτικό σκάφος, παρά μόνο για ανεφοδιασμό. Εφ’ όσον υποπέσει αυτό στην αντίληψη των διοργανωτών ο Αλυτάρχης έχει το δικαίωμα ακύρωσης του κολυμβητή.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δεν υπάρχει οικονομικό κόστος συμμετοχής

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στο διάπλου έχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες Έλληνες και ξένοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν μπορεί να ξεπερνάει τις 15.
Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν κλείσει.

 

Συμμετοχές στο sprint triathlo έως 8/7/2019 στις  22:00

Συμμετοχές  στον Διάπλου Αμβρακικού έως 8/7/2019 στις 22:00 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου