Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Χρυσό ο Τεντόγλου στο μήκος και Ασημένιο ο Καραλής στο επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων


 Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι αν και ήταν το μεγάλο φαβορί χειρίστηκε άψογα και αυτόν τον ρόλο. Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του με 8,22 μ. για να πετύχει φετινό ρεκόρ συνέχισε τον αγώνα του με άκυρο άλμα, ενώ στη συνέχεια πέτυχε 8,05 μ., 8,20 μ. και 8,25 μ. για να βελτιωθεί εκ νέου το ρεκόρ, ενώ κράτησε το καλύτερο για το φινάλε, αφού σημείωσε 8,32 μ., που είναι η τρίτη επίδοση της καριέρας του.


Ο Έλληνας αθλητής με το 8,32 μ. ανέβηκε στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης κι έδειξε όλο και πιο έτοιμος ενόψει του μεγάλου του στόχου για το 2019, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχας.
Ο Τεντόγλου με το σημερινό του μετάλλιο διεύρυνε ακόμη περισσότερο την γκάμα των μεταλλίων του, αφού έχει ήδη στην κατοχή του δύο χρυσά στην κατηγορία Ανδρών σε Βερολίνο και Γλασκώβη, το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 το 2017 και το ασημένιο το 2016 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20. Το μόνο μετάλλιο που λείπει από τη συλλογική του αθλητή είναι στην κατηγορία Κ18, όπου το 2015 στο Κάλι είχε καταλάβει την πέμπτη θέση.

Η χώρα μας κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το 23 τρίτο της στην ιστορία του θεσμού. Ο Τεντόγλου είναι ο δεύτερος άλτης του μήκους, μετά τον σπουδαίο Λούη Τσάτουμα, που κατακτά χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση στο μήκος. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η συγκομιδή του προπονητή του Γιώργου Πομάσκι, στην ιστορία της διοργάνωσης, αφού με το σημερινό μετάλλιο έφτασε τα πέντε εκ των οποίων τα τέσσερα χρυσά. Τα άλλα μετάλλια ο Πομάσκι τα κατέκτησε με τους Τσάτουμα, Παπαχρήστου (δύο χρυσά) και Μάστορα.





Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Εμμανουήλ Καραλής στον τελικό του επί κοντώ κατά την 3η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων (Κ23) στο Γκέβλε της Σουηδίας. Ο Έλληνας άλτης ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με 5.60μ, με νικητή τον Γερμανό Μπο Κάντα Λίτα Μπάερε με 5.65μ και τρίτο τον Γάλλο Τιμπό Κολέ επίσης με 5.60μ, αλλά με τον Καραλή να έχει καλύτερες προσπάθειες (πέρασε με την πρώτη τα 5.60μ). Αυτό ήταν το 2ο μετάλλιο για τη χώρα μας στη διοργάνωση και το 24ο συνολικά, μετά το χρυσό της Παρασκευής που κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος.
Συγχαρητήρια Αυγενάκη σε Λιβανό και Καραλή
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, συνεχάρη μέσω των social media τους Κώστα Λιβανό και Εμμανουήλ Καραλή, για τις επιτυχίες τους σε ποδηλασία και επί κοντώ, αντίστοιχα.
Ο νεαρός πρωταθλητής της ποδηλασίας κατάκτησε την πρώτη θέση στα 200μ. σπριντ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εφήβων-νεανίδων, που φιλοξενείται στη Γάνδη, ενώ ο Καραλής πανηγύρισε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ, κατά την 3η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων (Κ23), στο Γκέβλε της Σουηδίας.
«Οι ευρωπαϊκές επιτυχίες του αθλητισμού μας, σ΄ όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, συνεχίζονται αμείωτες και μας κάνουν χαρούμενους. Θερμά συγχαρητήρια στον «χρυσό» ποδηλάτη, Κώστα Λιβανό και στον «ασημένιο» επικοντιστή, Εμμανουήλ Καραλή, αθλητές – παραδείγματα κι αυτοί για τη χώρα μας», έγραψε στο twitter ο υφυπουργός Αθλητισμού.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου