Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Κυρ. Μητσοτάκης στην ΕΛΔΥΚ: Καμία παραβατική συμπεριφορά δεν θα μείνει αναπάντητη - ΒΙΝΤΕΟ






Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως «Η ιστορία, που είναι γραμμένη στα βιβλία και αποτυπώμενη στις μνήμες, είναι ζωντανή και παρούσα και υπενθυμίζει το χρέος μας να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο και να μην εφησυχάζουμε».
«Φτάνοντας κανείς σε αυτό το στρατόπεδο συνειδητοποιεί ότι η ιστορία παραμένει ζωντανή, ότι παραμένει παρούσα. Υπενθυμίζει το χρέος μας να τιμούμε τους ήρωες, να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο και να μην εφησυχάζουμε. Βλέπω τα πρόσωπά σας και νιώθω υπερηφάνεια. Σας μεταφέρω τις ευχαριστίες όλων των Ελλήνων που υπηρετείτε εδώ. Είστε η έμπρακτη απόδειξη της αλληλεγγύης των δύο χωρών και της κοινής υποχρέωσής μας να μεριμνούμε για διαρκή σταθερότητα στο νησί. Σας βεβαιώνω ότι η χώρα σας το αναγνωρίζει και δεν ξεχνά τους νεκρούς της ΕΛΔΥΚ», επισήμανε ο πρωθυπουργός, ο οποίος αμέσως μετά μετέβη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα.

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β είχε το πρωί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ολοκληρώνει σήμερα την διήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο.
Μετά την συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Αμέσως μετά επισκέφθηκε τα φυλακισμένα μνήματα όπου κατέθεσε στεφάνι και ξεναγήθηκε στους χώρους των κελιών και στην αίθουσα όπου έγιναν οι απαγχονισμοί των αγωνιστών. 



Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου κείτονται συνολικά 736 πεσόντες. Εκεί είδε το μνημείο της μάνας των αγνοουμένων και ξεναγήθηκε στο ομοίωμα του αεροσκάφους «Noratlas», που έπεσε από φίλια πυρά το 1974 στη μάχη για τη διάσωση του αεροδρομίου Λευκωσίας, το οποίο από τότε έχει παραδοθεί στην ειρηνευτική δύναμη.








ΒΙΝΤΕΟ


Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται την Ελληνική Δύναμη Κύπρου
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται την Ελληνική Δύναμη Κύπρου -
Πνευματικά Δικαιώματα
© 2019 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ-ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ














πηγή:https://gr.euronews.com/2019/07/30/kyriakos-mitsotakis-kypros-eldyk-kamia-paravatiki-symperifora-den-tha-meinei-anapantiti?utm_source=newsletter&utm_medium=gr&utm_content=kyriakos-mitsotakis-kypros-eldyk-kamia-paravatiki-symperifora-den-tha-meinei-anapantiti&_ope=eyJndWlkIjoiNWUwMTg1YmQwYzgxYzgzMDAwMGI5ODZiM2RhM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου