Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΥΕΘΑ : Έχουν βρεθεί τα ισοδύναμα





Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο εικονες καμμενου στη βουληΑποτέλεσμα εικόνας για φωτο εικονες καμμενου στη βουλη




  Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Βουλή, ο υπουργός εθνικής άμυνας κ. Πάνος Καμένος, δήλωσε πως έχουν εξασφαλισθεί τα κονδύλια που απαιτούνται, για να μην εφαρμοσθεί το σχέδιο που αφορά  στην αναστολή , από 01-1-2017 μέχρι 31-12-2018, κάθε μισθολογικής ωρίμανσης και προαγωγής, των Στρατιωτικών, από τα αδιάθετα κονδύλια για αμυντικές δαπάνες.


  Διαβάστε το απόσπασμα της ομιλίας και δείτε το Βίντεο



Θέλω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να πω ότι σε αυτή τη συζήτηση είναι πολύ σημαντικό ότι λειτούργησε ο διάλογος στο Κοινοβούλιο και η δημοκρατία. Όταν κατατέθηκε η τροπολογία για τα ειδικά μισθολόγια ήταν μια τροπολογία που πράγματι διέλυε ολόκληρους κλάδους που στηρίζουν αυτή τη στιγμή το κράτος. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, το Λιμενικό Σώμα, οι Έλληνες δικαστές ανήκουν σε ειδικά μισθολόγια, διότι δεν κάνουν τη συνήθη εργασία άλλων εργαζομένων.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι και αυτοί οι οποίοι πλήρωσαν όλη αυτή τη βαριά δουλειά για τη μετανάστευση ήταν οι Αστυνομικοί, οι Λιμενικοί και οι Ένοπλες Δυνάμεις. Και βεβαίως, η κατάργηση των αυξήσεων στα ειδικά μισθολόγια ήταν κάτι που ξεκίνησα από την αρχή να πω ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Μετά από σκληρή διαβούλευση και παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού και των Υπουργών που καλούντο σε αυτά τα ειδικά μισθολόγια να πάρουν θέση, προστέθηκε η τροπολογία, η οποία προβλέπει ξεκάθαρα, σε περίπτωση που ισοδύναμη δημοσιονομική εξοικονόμηση επιτευχθεί από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, να μην εφαρμοστεί το σχέδιο.

Όσον αφορά, λοιπόν, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τα 27,3 εκατομμύρια ευρώ του 2017 και τα 27,3 εκατομμύρια ευρώ του 2018 θα εξασφαλιστούν στο σύνολό τους από τον κωδικό 6.900, με τίτλο «Νέα προτεραιοποίηση για εξοπλιστικά προγράμματα». Προγράμματα, δηλαδή εξοπλιστικά, τα οποία δεν συνεχίζονται για πολλούς λόγους.

Το ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 100 εκατομμύρια από ΧΕΠ του 2015 στο 2016, τα οποία είναι αδιάθετα; Για ποιο λόγο, λοιπόν, τα 27 αυτά εκατομμύρια να μην δοθούν από τα εξοπλιστικά στον κωδικό της πληρωμής των ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ, οι οποίοι έδωσαν την ψυχή τους για να λειτουργούν όπως οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί για τη μετανάστευση;

Προχωρώ, λοιπόν, και λέω ότι ήδη κατατέθηκαν οι κωδικοί του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που διασφαλίζουν το σύνολο του ποσού. Παράλληλα προχωράμε, κύριε Θεοδωράκη, στην αξιοποίηση της περιουσίας 34 δισεκατομμυρίων ευρώ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε αξιοποίηση που έρχεται την άλλη εβδομάδα, με νόμο που είναι ήδη στη Διαύγεια, για τη δυνατότητα εκμίσθωσης, εγκαταστάσεων με τουλάχιστον 5% επί της αντικειμενικής αξίας τον χρόνο. Προχωράμε σε ρύθμιση που θα έλθει, ώστε η Επιτροπή Εξοπλισμών να μπορεί να πουλά παλιά υλικά μη χρήσιμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Έχουμε ατέλειωτα στοκ από πυρομαχικά συγκεκριμένου διαμετρήματος για όπλα που δεν υπάρχουν πια. Έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε υφιστάμενο υλικό. Ε, λοιπόν, αυτό, όλο το υλικό, δεν θα συνεχίσει να μένει στις αποθήκες. Και κυρίως έχουμε πλέον - μετά τις δικαστικές διερευνήσεις από εταιρείες που καταδικάστηκαν τελειωτικά και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για δωροδοκίες - τη δυνατότητα, με τη συγκρότηση επιτροπών που έχει γίνει, να μπορέσει να αποζημιωθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο προϋπολογισμός του για υποθέσεις μιζών, που εσείς κλείσατε τα μάτια από την εποχή του ΠΑΣΟΚ. 

Η Rheinmetall μόνο προσφέρει διά του δικηγόρου της γύρω στα 200 εκατομμύρια για τη δωροδοκία, η οποία τελεσίδικα αποφασίστηκε σε γερμανικό δικαστήριο. Δηλαδή, μου λέτε τώρα ότι αυτά τα χρήματα, μόνο αυτής της εταιρείας που ανέφερα αυτή τη στιγμή, είναι ουσιαστικά ο προϋπολογισμός δύο ετών για όλα τα Υπουργεία. 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου