Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΟΤΑΜΙ: Οι θέσεις του για τις Ένοπλες Δυνάμεις


Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο αφισων ενοπλων δυναμεων




Οι Στρατιωτικοί αποτελούν ιδιαίτερη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων και πρέπει να αμείβονται ανάλογα με τις δυσκολίες και τους κινδύνους του επαγγέλματός τους. 

Δεν είναι λογικό ο μισθός του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων να είναι μικρότερος από έναν Πρόεδρο επαρχιακού Πρωτοδικείου. 

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε πως πρέπει να εφαρμοστούν οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις που αφορούν στις αποδοχές τους, αλλά και η αποκατάσταση της αδικίας που έγινε σε βάρος των αποστράτων – συνταξιούχων με διπλές μειώσεις, ήτοι μειώσεις που αφορούν το σύνολο των συνταξιούχων αλλά και μειώσεων λόγω της μείωσης των αποδοχών των εν ενεργεία με τις οποίες είναι συνδεδεμένες οι συντάξεις, με αποτέλεσμα οι τελικές μειώσεις να ξεπεράσουν το 50%, ευθύς μόλις η οικονομία της Χώρας το επιτρέψει. 

Η οικονομική ενίσχυση θα πρέπει να περιλαμβάνει την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των στελεχών που αναγκάζονται κάθε 2-3 χρόνια να μετακινούνται με τις οικογένειές τους, πολλές φορές σε περιοχές που η προσφορά δεν καλύπτει τη ζήτηση με ότι αυτό συνεπάγεται στο ύψος του ενοικίου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου