Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝ.ΕΛ: Η υπόσχεση είναι υπόσχεση και θα υλοποιηθεί άμεσα.



Συνέντευξη στον
Ανδρέα Κούτρα
Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «δημοκρατία», έδωσε τις παρακάτω απαντήσεις,στις ερωτήσεις που του έγιναν για τους Στρατιωτικούς
Οι Στρατιωτικοί περίμεναν αποκατάσταση των μισθών τους, κάτι που δεν είδαν. Γιατί να σας ψηφίσουν;
Η πρώτη εντολή που έδωσα ήταν η αποκατάσταση του επιδόματος παραμεθορίου, το οποίο εδόθη αμέσως.
Τα χρήματα για την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας τα βρήκα την πρώτη εβδομάδα και υπέγραψα κοινή υπουργική απόφαση για να δοθούν άμεσα. Η απόφαση αυτή δεν υπεγράφη ούτε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ούτε από το υπουργείο Ναυτιλίας, λόγω έλλειψης κονδυλίων.
Στις αρχές του καλοκαιριού υπέβαλα μονομερώς αυτήν την απόφαση, μαζί με τα χρήματα, στο υπουργείο Οικονομικών. Με τα capital controls δεν μπορούσαν να δώσουν τα χρήματα. Θεωρώ ότι αυτό ήταν μια αποτυχία μας, αλλά αυτή 
Τελικά, αυξάνονται τα όρια ηλικίας των Στρατιωτικών;
Δεν αυξήθηκε κανένα όριο ηλικίας. Δώσαμε μόνο τη δυνατότητα στους αξιωματικούς που δεν περνούν τη Σχολή Πολέμου και φτάνουν στον βαθμό του συνταγματάρχη να μην αποστρατεύονται υποχρεωτικά από την Πολιτεία στα 50 χρόνια τους, αλλά, εάν το επιθυμούν, να παραμένουν έως και το 58ο έτος της ηλικίας τους.


Δεν έχουν να φοβούνται τίποτα οι Στρατιωτικοί. Εδωσα την ψυχή μου, γιατί είχα να κάνω με τις καλύτερες Ενοπλες Δυνάμεις του κόσμου. Πάλεψα για τη μη περικοπή προσωπικού και είναι ξεκάθαρη η δήλωσή μου ότι έστω και ένας απολυμένος ΕΠΟΠ σημαίνει παραίτηση υπουργού. Κατάφερα στα κονδύλια της Αμυνας, από 700.000.000 ευρώ που ζητούσαν, να τα περιορίσουμε στα 200.000.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται μόνο από πώληση υλικών.
Νέα βόμβα για πέντε πολιτικούς
Μια αποκάλυψη-βόμβα έκανε χθες ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε. Οπως κατήγγειλε, υπάρχουν κάποιοι στη «λίστα Λαγκάρντ» που δεν έχουν πληρώσει και είναι «αχυράνθρωποι πίσω από τουλάχιστον πέντε (!) πολιτικά πρόσωπα». Εκανε μάλιστα γνωστή την περίπτωση ξαδέλφου εν ενεργεία υπουργού, ο οποίος «είναι ένας επιχειρηματίας φαλιρισμένος και φαίνεται να βγάζει στο εξωτερικό 2.623.000 ευρώ. Που αντιστοιχεί κατά τύχη στο 10% της σύμβασης που υπέγραψε ο ξάδελφος υπουργός στην Ελλάδα, ύψους 26.230.000 ευρώ. Αυτά τα λεφτά πρέπει να δημευτούν» σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.
πηγή:dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου