Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Ευρωμπάσκετ 2015: Θρίαμβος της Εθνικής επί του Βελγίου








Ένα ημίχρονο κατάφερε να αντισταθεί το Βέλγιο στην Εθνική μας ομάδα, καθώς όταν η «γαλανόλευκη» ανέβασε στροφές και πάτησε γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο, η διαφορά εκτοξεύθηκε στα ύψη…
Με ένα επιθετικό κρεσέντο, η Εθνική απέκτησε διψήφια διαφορά ασφαλείας και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Βέλγους να ελπίζουν πως μπορούν να επιστρέψουν στο ματς.
Η κόρνα της λήξης βρήκε την Ελλάδα θριαμβεύτρια με 75-54, να παίρνει το εισιτήριο της πρόκρισης στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.
Το επόμενο ραντεβού της Εθνικής Ελλάδος είναι στις 7 το απόγευμα της Τρίτης με τον νικητή της αναμέτρησης Ισπανία-Πολωνία.
Τα δεκάλεπτα: 16-15, 34-31, 57-42, 75-54
Ελλάδα: Μπουρούσης 14, Ζήσης 6, Σπανούλης 7, Καλάθης 4, Περπέρογλου 2, Σλούκας 8, Καϊμακόγλου 1, Κούφος 13, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 10.
Βέλγιο: Μποσκό 2, Φαν Ρόσομ 13, Ερβέλ 2, Μουεμά, Ταμπού 6, Σερόν, Μουκούμπου, Ζιλέτ 14, Ντε Ζέου, Τουμπά 2, Σαλουμού 5, Λοτζέσκι 10
Eurobasket 2015 - Ελλάδα - Βέλγιο

Eurobasket 2015 - Ελλάδα - Βέλγιο
Eurobasket 2015 - Ελλάδα - Βέλγιο

Μπουρούσης: «Είμαστε μια ομάδα, προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Το επόμενο παιχνίδι είναι ζήτημα καρδιάς και διάθεσης! Θέλουμε να ξεκουραστούμε και να είμαστε πανέτοιμοι στα προημιτελικά. Το θέλαμε πάρα πολύ να περάσουμε, πονέσαμε γι' αυτό. Είναι Εθνική ομάδα. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι, όποιος και να είναι ο αντίπαλος. Αυτός θα είναι ο τελικός για εμάς. Θα θυμηθώ το 2007! Οι Ισπανοί μας έκλεψαν εκείνο το παιχνίδι. Το έχω δει πολλές φορές από τότε και με πονάει».

Αντετοκούνμπο: «Παίξαμε πολύ δυνατά κι ομαδικά. Πλέον πάμε στο ξενοδοχείο προκειμένου να κοιτάξουμε τα λάθη μας και να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι, για το επόμενο παιχνίδι. Λογικά με την Ισπανία. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν λίγο αγχωμένοι, χάσαμε κάποιες μπάλες, γενικώς κάναμε λάθη. Στο β' έπεσαν οι σφυγμοί, ακούσαμε τον κόουτς και φτάσαμε στη νίκη. Πιστεύω σε έναν παίκτη πάντα θα υπάρχει άγχος. Είναι καλό να υπάρχει, όμως δεν πρέπει να μας κυριεύει. Μακάρι να περάσουμε και στην τετράδα. Να παίξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε και να κάνουμε κάτι καλό στα προημιτελικά. Όποια ομάδα κι αν έλθει στη φάση των «8», είτε είναι η Ισπανία, είτε η Πολωνία θα προσπαθήσουμε να την κερδίσουμε».
πηγή:antenna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου