Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΥΦΑΡΠΑΖΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ



Μεϊμαράκης στο Newsit.gr: Ποιός δεν θα ήθελε τον Πανούση για υπουργό; Για Φλαμπουράρη: Ο Τσίπρας έχει τώρα τη δική του Λίστα Λαγκάρντ


¨Εμείς είχαμε δώσει την πρώτη δόση επιστροφής γιατί υπήρχε πλεόνασμα. Τώρα τα ταμεία είναι άδεια. Ο κ. Καμμένος με τον κ. Τσίπρα είπαν ότι θα τα δώσουν όλα. Τα δώσανε; Και υφάρπαξαν την ψήφο τους. Ούτε ένα ευρώ παραπάνω δεν τους έδωσαν στα αναδρομικά", ηταν η απάντηση  που έδωσε, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στην ερώτηση που του έγινε  από τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο,για το αν θα εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ, που επιβάλει την αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων των Στρατιωτικών, ξεχνώντας (;) να αναφέρει, τι προτίθεται να πράξει στην περίπτωση που το κόμμα του γίνει Κυβέρνηση

 Με αφορμή την παραπάνω απάντηση, θα θέλαμε να τονίσουμε προς αυτούς που ξαφνικά ανακάλυψαν ότι υπάρχουμε, σ΄αυτούς που προσπαθούν να προσεραιτιστούν την ψήφο μας τα εξής:

 .  Ότι οι μειώσεις που επιβλήθηκαν στους συνταξιούχους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας:
    - Κρίθηκαν σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ αντισυνταγματικές, παράνομες και στοχευμένες, άρα  ένα ευνομούμενο Κράτος που σέβεται τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων, οφείλει να τις εφαρμόζει ΑΜΕΣΑ και στην προκείμενη περίπτωση όφειλε να επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις στα επίπεδα του Ιουλίου 2012.
    - Ήταν οι μεγαλύτερες εν συγκρίσει με των άλλων Δημοσίων υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου τομέα. Κάποιες κατηγορίες δε των λεγομένων ειδικών ταμείων έτυχαν ιδιαίτερης προστασίας καθόσον είναι ενταγμένοι στο πελατειακό Κρατος.

. Η πρώτη δόση της επιστροφής, που για την τότε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήταν της τάξεως του 50%, στην πραγματικότητα ήταν στην κυριολεξία ψίχουλα, γιατί η απόφαση,όχι μόνο του ΣτΕ αλλά και του Ελεγκτικού Συνεδρίου καταργούν τον Ν.4093/2012, άρα η μερική αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων θα έπρεπε να είναι στη χειρότερη περίπτωση τουλάχιστον τριπλάσια.

 . Ποιοί ξέχασαν, ότι ο βασικότερος πυλώνας της οικονομίας μιας χώρας, είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις, γιατί παράγουν το σημαντικότερο αγαθό, παράγουν ειρήνη και ασφάλεια και χωρίς αυτά δεν υπάρχει οικονομία, ευημερία, ανάπτυξη, δεν υπάρχει μέλλον, δεν υπάρχει Κράτος, δεν υπάρχει κανένας μας.

.  Οι Στρατιωτικοί δεν είναι το "γομάρι" του Έθνους,δεν ανήκουν στο πελατειακό Κράτος και σε κανέναν πολιτικό σπιράλ, δεν είναι δεδομένοι, δεν καθοδηγούνται, δεν ποδηγετούνται,ξέρουν να κρίνουν σωστά ,αντικειμενικά και χωρίς κομματικές παρωπίδες,γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι και γιατί τους στοχοποίσαν, ποιοι τους εξαθλίωσαν, ποιοι τους λοιδώρησαν, η ψήφος τους δεν υφαρπάζεται από κανέναν και η απάντησή τους θα δοθεί πηγαίνοντας στην κάλπη ενθυμούμενοι ότι:«Λαός που ξεχνά την Ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει».Ο νοών νοείτω.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου