Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

«Η EKΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΚΕΦΑΛΑ>> ….. ΕΛΛΗΝΑ !!!




20140112-235246.jpg




«Ενώ την περίοδο της Χούντας δεν τολμούσαμε να μιλήσουμε, σήμερα μιλάμε αλλά δεν μας ακούει κανείς»…. είπε ο γέρο Περικλής!!!
Ο καλός γεράκος, έχοντας συσσωρεύσει όλες αυτές τις εμπειρίες και τα βιώματα των χρόνων του, ασφαλώς και ξέρει τι λέει και πολύ περισσότερο, ξέρει τι μπορεί να ελπίζει για τα …. ύστερα του.
Όμως εμείς οι νεότεροι, άραγε ξέρουμε τι λέμε και τι ακριβώς
γυρεύουμε ? Ανατρέχοντας τα τελευταία 3 – 4 χρόνια των μνημονίων, ανασκαλίζοντας τις φωνές, τα συνθήματα και τις αντιδράσεις μας, μόνο οίκτο και απογοήτευση μπορώ να νοιώσω. Από το «ΟΧΙ σε ΟΛΑ», φτάσαμε σήμερα αποκαμωμένοι, να φοβούμαστε:
- Να γράψουμε ή να πούμε την άποψη μας, γιατί θα παρεξηγηθούμε!!
- Να κριτικάρουμε έναν πολιτικό, γιατί θα σταμπαριστούμε !!
- Να κατακρίνουμε έναν νόμο, γιατί θα κατηγορηθούμε !!
- Να κρίνουμε ένα δημοσιογράφο του συστήματος, γιατί θα διαπομπευθούμε !!
- Να μιλήσουμε για μια απάτη που είναι οφθαλμοφανή, γιατί θα μας μας πουν εμπαθείς !!
- Να προσπαθήσουμε να αφυπνίσουμε τον Έλληνα, γιατί θα στοχοποιηθούμε !!
- Να διαφωνήσουμε με τον ορισμό του Ήθους των πολιτικών, γιατί θα καταδικαστούμε !!
Μην αντιστέκεσαι λοιπόν «Βουκεφάλα» Έλληνα, μη κοιτάς τη ΣΚΙΑ ΣΟΥ, μη τρομάζεις και μη αφηνιάζεις μέσα στην αρένα που εγκλωβίστηκες !! Έτσι, ξαφνιασμένος, αιφνιδιασμένος, αιχμάλωτος και περιορισμένος στο φράχτη της αρένας σου, νοιώθεις τη δύναμη, την οργή, το θυμό και την αγωνία σου να ξεχειλίζουν, χλιμιντρίζεις ρουθουνίζοντας, καλπάζεις και τσινάς βίαια τις οπλές σου, προσπαθώντας να διώξεις τους ΠΑΝΤΕΣ από κοντά σου και να αποτινάξεις τα χαλινάρια σου από πάνω σου !! Δείχνεις να μη δέχεσαι κανένα αναβάτη στη ράχη σου, θέλεις να ξαναζήσεις ελεύθερος να τρέχεις και να βοσκάς στα λιβάδια, θες μια ζωή …. που δε μπορείς να ξανάχεις …… ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΗΔΗΞΕΙΣ ΤΟ ΦΡΑΚΤΗ ΣΟΥ!!
Με τον αγώνα, το πείσμα και τη δύναμη αντοχής σου, προκαλείς το ενδιαφέρον και το θαυμασμό (ίσως), των δαμαστών σου, αλλά – αλίμονο – αυτοί είναι έλλογα νοήμονα όντα, ενώ ΕΣΥ, είσαι απλά ένα θαυμάσιο δυνατό άλογο και το αποτέλεσμα, αργά ή γρήγορα είναι δεδομένο. «Βουκεφάλα» Έλληνα, κουράστηκες, απογοητεύτηκες …. υποτάχθηκες στη μοίρα σου και ΤΩΡΑ θα δεχθείς τον έξυπνο αναβάτη στη ράχη σου, να σε προστάζει με ένα απλό τίναγμα στα χαλινάρια σου και να σε στρέφει με τη μούρη στον ήλιο, για να μη βλέπεις τη σκιά σου ….. και τρομάζεις!!
Αργότερα, ο ιππέας που θα σε καβαλήσει, θα είναι πιο απαιτητικός !! Θα σου φορέσει σαμάρι και γκέμια πλουμιστά, θα σε πλένει και θα σε ξύνει τακτικά, με αντάλλαγμα να είσαι πράος, υπάκουος και ζωηρός στα κελεύσματα του. Αν δε κάπου τον στενοχωρήσεις και δεν τον ικανοποιήσεις, θα δεχτείς την επώδυνη σπιρουνιά του στα πλευρά σου και το αίμα της μικρής πληγής σου, θα σου θυμίζει το παρελθόν της ύπαρξης σου και το δυσάρεστο πεπρωμένο σου – «Βουκεφάλα» Έλληνα – στο οποίο σε οδήγησε η ατυχία ή η επιπολαιότητα σου, να εγκλωβιστείς και να πιαστείς, από τους ανάλγητους κυνηγούς εμπόρους και να περάσεις στην κατοχή των εύπορων νέων αφεντικών σου.
Τώρα πια, μπορείς να κοιτά άφοβα τη σκιά του, γιατί κατάλαβε ότι είναι, ο ίδιος ο εαυτός σου, το άγριο, υπερήφανο άτι με το επιβλητικό κεφάλι, την ατίθαση χαίτη και το λαμπερό βλέμμα !! Η ΣΚΙΑ ΣΟΥ, είναι αυτό που είσαι και βλέπεις αυτό ….. που φοβάσαι !! Είσαι ο «Βουκεφάλας» Έλληνας, που εγκλωβίστηκε και πλέον αναζητά μια ένδοξη μάχη – καβάλα με το αφεντικό του – για να αρχίσει να γράφει ξανά την Ιστορία του !!

ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ
πηγη:ΟΛΥΜΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου