Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΖΑΔΟΡΟΥΣ !!!!!



Οι μίζες, τα εκατομμύρια, οι εξοπλισμοί, οι ανοιχτές υποθέσεις στη Δικαιοσύνη για τις συμβάσεις και τα αντισταθμιστικά οφέλη βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης που ήταν επικεφαλής της εξεταστικής επιτροπής για τις συμβάσεις των TOR M1 και των ραντάρ TPQ-37 είπε ότι είχαν βρεθεί από τότε 3 ύποπτοι λογαριασμοί για μίζες. «Σε αγαστή συνεργασία με τη Δικαιοσύνη και με τον εισαγγελέα ανακριτή της υπόθεσης-εκείνος μας συνέδραμε για το άνοιγμα των λογαριασμών στην Ελβετία- στείλαμε έγγραφο το 2006 και στείλαμε έγγραφο και το 2007. Παίρναμε περίεργες απαντήσεις από τους Ελβετούς. Τελικά άνοιξαν οι λογαριασμοί στο τέλος του 2008 και τότε αποκαλύφθηκε η διαδρομή του χρήματος που είχαμε υποδείξει» υπογράμμισε ο Γιάννης Τραγάκης.



Σε ερώτηση γιατί δεν κλήθηκαν οι σημερινοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης με τις μίζες, όπως ο Αντώνης Κάντας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Εμείς συνεχίσαμε. Δεν σταματήσαμε. Είχαμε φτάσει στο όνομα του Αντώνη Κάντα αλλά δεν προλαβαίναμε. Τι να κάναμε; Ο Κάντας κατεγράφη. Το 2008 άνοιξαν οι λογαριασμοί. Στο πόρισμα της επιτροπής στηρίχθηκε ο εισαγγελέας και άσκησε τις διώξεις».






Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης εξήγησε ότι η εξεταστική επιτροπή για τα TOR M1 και τα TPQ-37 έπεσε πάνω στην εξάλειψη του αξιόποινου του ξεπλύματος μαύρου χρήματος αφού ο νόμος για το «ξέπλυμα» ψηφίστηκε μετά το τέλος των εργασιών της εξεταστικής. Όπως εξήγησε ο Μάκης Βορίδης, το μείζον είναι να περάσουν στην κυριότητα του Δημοσίου τα ποσά που έχουν δεσμευθεί στο πλαίσιο υποθέσεων διαφθοράς. «Υπάρχουν ήδη -και όχι μόνο για τα εξοπλιστικά- δεσμευμένα ποσά. Δεν μιλώ θεωρητικά. Έχουν ανοιχτεί λογαριασμοί και έχουν δεσμευθεί ποσά. Τα ποσά αυτά επειδή έχουν δεσμευθεί στα πλαίσια ποινικής διαδικασίας δεν μπορούν να περάσουν στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου μέχρι το τέλος της ποινικής διαδικασίας» είπε ο Μάκης Βορίδης και συνέχισε: «Μπορούν αυτά τα ποσά να μεταβιβαστούν στα πλαίσια κάποιου είδους ποινικής συνδιαλλαγής; Δεν λέω να πάμε στην ατιμωρησία. Αλλά η δικαιοσύνη και να τιμωρεί και να εξασφαλίζει αυτό που για όλους μας είναι το μείζον».



Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Αθανασίου αναρωτήθηκε: «Ο κ. Σημίτης ήξερε; Ο κ. Καραμανλής ήξερε; Ο κ. Σαμαράς ως υπουργός έστω ήξερε; Εάν δεν ήξεραν όφειλαν να γνωρίζουν; Γιατί φοβόμαστε να το συζητήσουμε αυτό. Και οι πρωθυπουργοί είναι υπόλογοι». Ο Νάσος Αθανασίου σημείωσε ότι «ήρθε ο κ. Αβραμόπουλος στη βουλή και χαρακτήρισε τη σύμβαση για τα υποβρύχια το 2010 ''αμαρτωλή''. Είπε ότι δηλαδή ότι ο κ. Βενιζέλος υπέγραψε μία ''αμαρτωλή'' σύμβαση το 2010. Εγώ τι πρέπει να υποθέσω; Το θέμα είναι να λυθούν τα ζητήματα με πρακτικά μέτρα».



Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας υπογράμμισε ότι σήμερα θα πρέπει να τιμωρηθούν όσοι είχαν ρόλο στα σκάνδαλα. «Εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπήρχε ένα πολιτικό σύστημα που δεν άγγιζε τα σκάνδαλα που πράγματι συνέβαιναν» σημείωσε ο Παναγιώτης Ρήγας και συνέχισε: «Σήμερα η Δικαιοσύνη κάνει πολύ πιο ελεύθερα τη δουλειά της. Κανένας στην εποχή της παντοδυναμίας του δεν ακουμπούσε κανέναν. Ούτε πολιτικοί, ούτε δημοσιογράφοι ούτε κανένας. Ας μην υποκρινόμαστε οι περισσότεροι ότι την εποχή της παντοδυναμίας τους ακουμπούσαμε αυτούς τους παντοδύναμους. Αν κάτι έχει σημασία δεν είναι ότι η Ελλάδα παρήγαγε περισσότερα σκάνδαλα από τις υπόλοιπες χώρες αλλά ότι υπήρχε γενική ατιμωρησία».



Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης είπε ότι «ο ελληνικός λαός κατανοεί ότι το πάρτι που έγινε με τους εξοπλισμούς φέρει τεράστια ευθύνη για το έλλειμμα της χώρας και ταυτόχρονα θέλει να διατηρήσει το φρόνημα των ενόπλων δυνάμεων». Επιπλέον εξήγησε ότι ακόμη δεν είναι γνωστό πόσα είναι ακριβώς τα αντισταθμιστικά οφέλη και ποιοι τα νέμονται.



Η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη ανέφερε ότι το 1999 στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ υπήρχε η πληροφορία ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα διεκδικούσε την ηγεσία του κόμματος από τον Κώστα Σημίτη. «Φώναξαν τον Τσοχατζόπουλο και του είπαν ότι του έδωσαν το υπουργείο Άμυνας να έχει κάτι να παίζει» είπε η Λιάνα Κανέλλη και συνέχισε: «Ό,τι στοιχεία είχα μαζέψει ως βουλευτής και ως δημοσιογράφος τα πήγα στον ΣΔΟΕ. Τι άλλο να κάνω;».



Ο αντιπτέραρχος ε.α. και ανεξάρτητος βουλευτής, Γιώργος Νταβρής είπε ότι «ζήτησα να καεί αυτή η παράγκα. Και ζήτησα να τα φέρουμε στη Βουλή. Εκτός από την οικονομική ζημιά υπάρχει πλέον και το τεράστιο πρόβλημα, η απόλυτη αποσάθρωση του ηθικού των ενόπλων δυνάμεων. Αυτό το πράγμα έχει γίνει ένα καρκίνωμα και αρχίζουν άνθρωποι από πολύ νωρίς στο στράτευμα για να μπουν στις ανάλογες επιτροπές για να ανέβουν». Παράλληλα ανέφερε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως υπουργός Άμυνας παραδέχθηκε ότι οι προμήθειες των ενόπλων δυνάμεων δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές αμυντικές ανάγκες της χώρας.



Ο ποινικολόγος που εκπροσωπεί τον Παναγιώτη Ευσταθίου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος σημείωσε ότι είναι ανεπίτρεπτο η βουλή να αναζητά τις ποινικές ευθύνες σε αυτές της υποθέσεις. «Ο ρόλος της βουλής δεν είναι ο προσδιορισμός ποινικών ευθυνών. Αυτό είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης.» τόνισε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος και συνέχισε: «Θα πρέπει να πάψουν να υπάρχουν τα προνόμια που έχουν οι υπουργοί με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Όλοι οι πολίτες όταν διαπράξουμε ένα κακούργημα η ποινική ευθύνη όταν είναι σε βάρος του Δημοσίου παραγράφεται μετά από 20 χρόνια. Αυτό θα πρέπει να ισχύει για όλους».



Ο ποινικολόγος και συνήγορος του Αντώνη Κάντα, Γιάννης Μαντζουράνης υπογράμμισε ότι με την απολογία Κάντα «για πρώτη φορά οι προϋποθέσεις οδήγησαν να σπάει ένα ταμπού. Για πρώτη φορά μιλάει κάποιος με ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις. Λέει 20 πρόσωπα, ανάμεσά τους και εμπόρους όπλων. Έχει αναφέρει και τρία πολιτικά πρόσωπα. Δεν έχει αποδείξεις αλλά έχει μιλήσει για δύο υπουργούς και έναν γενικό γραμματέα». Επιπλέον σημείωσε ότι μέχρι στιγμής φαίνεται ότι οι ίδιοι τραπεζίτες και οι ίδιοι δικηγόροι εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις με μίζες. «Ο κύκλος είναι ο ίδιος και στην υπόθεση των υποβρυχίων και αλλού» είπε ο Γιάννης Μαντζουράνης.



Ο ποινικολόγος και συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Παγορόπουλος υπογράμμισε ότι η εξεταστική επιτροπή για τους εξοπλισμούς μοιραία θα έκλεινε τις εργασίες της μετά τις ενέργειες του τότε υπουργού Άμυνας. «Έπαυσε τις εργασίες της γιατί ο κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος μετέβη στη Μόσχα και ευχαρίστησε δημόσια τον πρωθυπουργό της Ρωσίας για την αξιοπιστία αυτών των οπλικών συστημάτων. Επομένως αυτή η εξεταστική επιτροπή μοιραία θα έκλεινε τις εργασίες της, που έκλεισαν το 2006 και συνεχίστηκαν άτυπα» τόνισε ο Ιωάννης Παγορόπουλος.



Ο υποστράτηγος ε.α. και αμυντικός αναλυτής, Κωνσταντίνος Φράγκος τόνισε ότι κατά καιρούς η Ελλάδα παίρνει οπλικά συστήματα χωρίς να τα χρειάζεται. «Γίνονται μειοδοτικοί διαγωνισμοί μίζας και όχι τιμής για τα οπλικά συστήματα» σημείωσε ο Κωνσταντίνος Φράγκος και εξήγησε ότι κατά την εκτίμησή του οι κυβερνήσεις γνώριζαν για τις μίζες. «Είχα την αίσθηση την εποχή που έγινε η κοινή επιτροπή ότι θα προχωρούσαν να βρουν εάν υπάρχει ενοχή της πολιτικής ηγεσίας ή όχι. Αργότερα, κατάλαβα ότι ο κ. Καραμανλής άλλαξε άρδην θέση και έδωσε το σύνθημα: παιδιά, "κουκουλώστε" τα. Η εποχή Καραμανλή στην κυβέρνηση σήμαινε "ταφή" όλων των ανομημάτων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Είμαι βέβαιος 100% ότι γνώριζε ο Κ. Σημίτης για τις ανομίες» είπε ο αμυντικός αναλυτής.
πηγη:Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου