Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ





download33



Με το δικό τους τρόπο επέλεξαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να αποτίσουν φόρο τιμής στα τρία παλικάρια που χάθηκαν πριν από δεκαοχτώ ολόκληρα χρόνια στα νερά των Ιμίων υπερασπιζόμενοι τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Την ώρα που τελούνταν επιμνημόσυνη δέηση στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού στο Κοτρώνι Μαραθώνα, παρών του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο , ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος κατέθεσε το δικό του «στεφάνι» στο Αιγαίο για τους αξιωματικούς Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό που επάνδρωναν το ελικόπτερο το οποίο πετούσε εκείνο το μοιραίο βράδυ πάνω από τα Ίμια
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τις πρωινές ώρες σήμερα διέταξε να ενεργοποιηθούν Αεροπορικές Δυνάμεις της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης με σκοπό την προσβολή ναυτικής δύναμης σε περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου, που σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης είχαν αποκλείσει ελληνικό νησί.
Η συγκεκριμένη εχθρική ναυτική δύναμη είχε από αέρος και την προστασία από αεροσκάφη F-16 με ρόλο να εμποδίσουν τα ελληνικά μαχητικά να πλησιάσουν την περιοχή.
Συγκεκριμένα εντοπίστηκε εχθρική νηοπομπή να πλέει ανοιχτά της νήσου Χίου εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων .
Αποτελούνταν από φρεγάτες και άλλα σκάφη υποστήριξης
Με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου απογειώθηκαν πάνω από 10 μαχητικά και έπληξαν το στόχο. Ταυτόχρονα σε συναγερμό τέθηκαν και οι χερσαίες δυνάμεις της Χίου που εκτελούσαν από προχθές ασκήσεις αντιμετώπισης απόβασης εχθρικών δυνάμεων.
Και όλα αυτά ενώ καταθέτονταν στεφάνια στη μνήμη των πεσόντων στο Κοτρώνι.
Η άσκηση αυτή ίσως να είναι το καλύτερο μνημόσυνο που έγινε ποτέ στα παλικάρια που χάθηκαν στα Ίμια..
πηγή:newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου