Η ΚΝΕ τιμάει τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Β.Ι. Λένιν με μία συλλεκτική αφίσα και ταυτόχρονα προγραμματίζει πολύμορφες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα, όπως εκδηλώσεις, συζητήσεις, κινηματογραφικές προβολές ταινιών του σοβιετικού κινηματογράφου κ.ά.
1 / 1
πηγή:https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/353201/timaei-ta-100-hronia-apo-ton-thanato-toy-vi-lenin-me-polymorfes
Δολοφονήθηκε ο Λένιν από τον Στάλιν; (Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο Τρότσκι!)
Ο Τρότσκι δε δίστασε στο τέλος της ζωής του να κατηγορήσει τον Στάλιν ότι σκότωσε τον Λένιν! Για να στηρίξει αυτή την αχαρακτήριστη αποκάλυψη, προβάλλει ως ένα και μοναδικό επιχείρημα «την ακλόνητη πεποίθησή του»!
Στο βιβλίο του «Στάλιν», ο Τρότσκι γράφει: «Ποιος ήταν ο πραγματικός ρόλος του Στάλιν την εποχή που αρρώστησε ο Λένιν; Ο "μαθητής" δεν έκανε τίποτα για να επισπεύσει το θάνατο του "δασκάλου" του; (…) Μόνο ο θάνατος του Λένιν θα μπορούσε να αφήσει το πεδίο ελεύθερο για τον Στάλιν (…)
Είμαι απόλυτα πεισμένος ότι ο Στάλιν δεν θα μπορούσε να περιμένει με σταυρωμένα χέρια, ενώ διακυβευόταν το μέλλον του». Φυσικά, ο Τρότσκι δε μας παρέχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να στηρίζει αυτή την κατηγορία, ωστόσο μας πληροφορεί για το πώς ήρθε αυτή η ιδέα... «Γύρω στα τέλη Φλεβάρη του 1923, σε μια συγκέντρωση του Πολιτικού Γραφείου, ο Στάλιν μας πληροφόρησε ότι ο Λένιν τον είχε καλέσει ξαφνικά και του είχε ζητήσει δηλητήριο. Θεωρούσε την κατάστασή του απελπιστική, προέβλεπε νέα κρίση, δεν είχε εμπιστοσύνη στους γιατρούς του.
Οι πόνοι του ήταν αφόρητοι.» Την εποχή εκείνη, ακούγοντας την ενημέρωση αυτή του Στάλιν, ο Τρότσκι παραλίγο να αποκαλύψει το μετέπειτα δολοφόνο του Λένιν! Γράφει: «Η έκφραση του προσώπου του Στάλιν μου φάνηκε παράδοξα αινιγματική. Ένα νοσηρό χαμόγελο πλανιόταν στο πρόσωπό του, σαν πάνω σε μάσκα.» Ας ακολουθήσουμε λοιπόν τον επιθεωρητή Κλουζό-Τρότσκι στην έρευνα του. Μαθαίνουμε τα εξής: «Γιατί ο Λένιν, που εκείνος τον καιρό ήταν εξαιρετικά δύσκολος απέναντι στον Στάλιν, απευθύνθηκε σε αυτόν για ένα τέτοιο αίτημα;
Ο Λένιν έβλεπε στον Στάλιν τον μοναδικό άνθρωπο που ήταν ικανός να του φέρει δηλητήριο, γιατί είχε άμεσο συμφέρον να το κάνει Ήξερε τα πραγματικά αισθήματα που έτρεφε ο Στάλιν για κείνο.» Προσπαθήστε να γράψετε, με τέτοιου είδους επιχειρήματα, ένα βιβλίο που να κατηγορεί τον πρίγκιπα Αλβέρτο ότι δηλητηρίασε τη βασιλιά Μποντουέν: «Είχε άμεσο συμφέρον να το κάνει». Θα κλείσετε μέσα. Ο Τρότσκι, όμως, επιτρέπει στον εαυτό του να προβεί σε ακατανόητες ποταπότητες, προκειμένου να συκοφαντήσει το βασικό κομμουνιστή ηγέτη, και όλη η αστική τάξη τον συγχαίρει για το «συνεπή αγώνα του κατά του Στάλιν»! Και τώρα η κορωνίδα της διερεύνησης του εγκλήματος από το μεγάλο λαγωνικό, τον ντετέκτιβ Τρότσκι: "Φαντάζομαι πως τα πράγματα έγιναν ως εξής:
Ο Λένιν ζήτησε δηλητήριο στα τέλη Φλεβάρη του 1923. Προς το χειμώνα, η κατάσταση της υγείας του Λένιν άρχισε να βελτιώνεται. Ο Στάλιν ήθελε την εξουσία, αλλά ο κίνδυνος που λεγόταν Λένιν ήταν ακόμα πολύ κοντά. δηλητήριο στον Λένιν αφότου οι γιατροί είχαν αφήσει να εννοηθεί έμμεσα ότι δεν υπήρχε πια ελπίδα ή αν κατέφυγε σε πιο άμεσες ενέργειες, αυτό το αγνοώ.» Ακόμα και τα ψέματα του Τρότσκι είναι κακοεπινοημένα: αν δεν υπήρχε πια ελπίδα, γιατί να ήθελε ο Στάλιν να «δολοφονήσει» τον Λένιν; Από τις 6 Μάρτη του 1923 ως το θάνατό του, ο Λένιν ήταν σχεδόν αδιάκοπα παράλυτος και δεν μπορούσε να μιλήσει. Η γυναίκα του, η αδελφή του και οι γραμματείς του ήταν στο προσκέφαλό του.
Ο Λένιν δε θα μπορούσε να είχε πάρει δηλητήριο χωρίς να το μάθουν. Τα ιατρικά ανακοινωθέντα της περιόδου αυτής εξηγούν σαφέστατα γιατί ο θάνατος του Λένιν ήταν αναπόφευκτος. Ο τρόπος με τον οποίο ο Τρότσκι κατασκεύασε τις κατηγορίες του κατά του «δολοφόνου Στάλιν», καθώς και ο τρόπος που χρησιμοποίησε δόλια τη δήθεν «διαθήκη» υποβαθμίζουν ολότελα όλο του τον αγώνα κατά του Στάλιν.
πηγή:https://athens.indymedia.org/post/758957/