Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Η κονιορτοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ - Η Ελληνική Αριστερά είναι η πλέον υπανάπτυκτη σε Δύση και Ανατολή


 Η εκπαραθύρωση του ΣΥΡΙΖΑ από τη δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων δεν αποτέλεσε  έκπληξη  τις τελευταίες μέρες. Έκπληξη δεν θα αποτελέσει και η προσγείωσή του στην τέταρτη θέση στις προσεχείς δημοσκοπήσεις που θα γίνουν σε 2-3 εβδομάδες και εν συνεχεία η πλήρης "εξάτμισή" του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κονιορτοποιείται όπως το ψέμα της αντισυστημικής οργής των πλέον προνομιούχων κρατικοδίαιτων παρασιτικών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας (συστήματος) πάνω στο οποίο δομήθηκε η ύπαρξή του.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύθηκε από το 3% στο 33% χάρη στο τηλεοπτικό χαμόγελο του κ. Τσίπρα και τη μίμηση της φωνής και του ύφους του Ανδρέα Παπανδρέου, του ανθρώπου που χάρισε στους νεοέλληνες της μεταπολίτευσης την περίοδο της μεγαλύτερης υλικής ευημερίας με τα χρήματα των παιδιών τους...

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύθηκε χάρη στη γοητεία του κ. Τσίπρα και κατέρρευσε λόγω της πολιτικής του ανεπάρκειας.

Η Ελληνική Αριστερά, η  πλέον υπανάπτυκτη σε Δύση και Ανατολή (σε ποια άλλη χώρα ένα σταλινικό ΚΚ φτάνει ένα διψήφιο ποσοστό;) απάντησε στην κατάρρευση της εφήμερης επιφανειακής γοητείας του κ. Τσίπρα αναδεικνύοντας στη θέση του τον κ. Κασσελάκη, ένα ακόμη πιο... άδειο (πολιτικό) πουκάμισο!

Στην Αριστερά καταγγέλλοντας νυχθημερόν την κοινωνία του θεάματος, και την καπιταλιστική υλική ευημερία επέλεξαν την πολιτική επιβίωση μέσω της αναπαράστασης της εικόνας αυτού που υποκρίνονταν πως μισούν περισσότερο: Ενός πλούσιου Αμερικάνου με πλαστικό χαμόγελο και πολιτική συνείδηση επιπέδου νηπίου...

Το Θέαμα μπορεί να εννοηθεί ως κατάχρηση ενός κόσμου της όρασης, ως το προϊόν των τεχνικών μαζικής διάχυσης εικόνων, υποστηρίζει ο Γκυ Ντεμπόρ στην Κοινωνία του Θεάματος.

Ο ίδιος έλεγε πως ο κόσμος της αυτονομημένης εικόνας, είναι το σημείο όπου το ψεύτικο εξαπατά τον ίδιο του τον εαυτό...

Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από μια δεκαετία είχε πείσει πολλούς πως έφερνε την ανατροπή όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τούτο αποτελεί το πιο ανησυχητικό σημάδι για την ψυχική και πολιτική υγεία της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει στην τρίτη θέση και το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη χωρίς ακόμη να εμφανίζει κάποια ορμή ανατροπής του σκηνικού. Το ΚΚ αρχίζει να προσεγγίζει το διψήφιο ποσοστό και τα κόμματα της άκρας δεξιάς συγκρατούν τις δυνάμεις τους.

Στη δημοσκόπηση της GPO π.χ. η Ν.Δ. αθροίζει 36%, το ΠΑΣΟΚ 12,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 11% και το ΚΚ 8,9%.

Τα τρία κόμματα ΠΑΣΟΚ+ΣΥΡΙΖΑ+ΚΚΕ αθροίζουν όλα μαζί περί το 32%. Παρόμοια είναι τα ευρήματα και στις άλλες δημοσκοπήσεις.

Αυτό είναι το μήνυμα της πολιτικής συγκυρίας στην οποία έχουμε εισέλθει και διανύουμε... Δηλαδή, πως το άθροισμα των τριών μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν φτάνει εκείνο του πρώτου κόμματος.

Τόσο μεγάλες διαφορές μεταξύ του πρώτου και των άλλων κομμάτων συνέβησαν σε εκλογικές αναμετρήσεις μετά μεγάλες ιστορικές καμπές όπως, το 1946 τις πρώτες εκλογές μετά τον πόλεμο και εν μέσω εμφυλίου, το 1952 και το 1974...




πηγή: https://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3750924/to-psema-telika-eixe-konta-podaria/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου