Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Υπουργός Οικονομικών: -Ξύσαμε τον πάτο του βαρελιού - Έκτακτες εισοδηματικές ενισχύσεις για 2,3 εκατ. αδύναμους συμπολίτες - Να μην ακούει κανείς όλους αυτούς που μπαίνουν σε πλειοδοσίες, τάζουν λαγούς με πετραχήλια


Είχαμε δεσμευτεί ότι θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού για να βρούμε τους απαιτούμενους πόρους προκειμένου να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Η υπεραπόδοση της οικονομίας και κατ’ επέκταση η υπεραπόδοση του προϋπολογισμού διευκόλυνε την προσπάθεια μας!
Τηρώντας πάντοτε τη βασική γραμμή για δημοσιονομική σοβαρότητα και για επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει ως προς το πρωτογενές πλεόνασμα, προχωρούμε σε σημαντικές έκτακτες εισοδηματικές ενισχύσεις για 2,3 εκατ. συμπολίτες μας και ειδικότερα προς τις ευάλωτες οικογένειες, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους, επειδή έχουμε δοκιμαστεί ως κοινωνία και ως χώρα παρά πολύ από τον λαϊκισμό: να μην ακούει κανείς όλους αυτούς που μπαίνουν σε πλειοδοσίες, τάζουν λαγούς με πετραχήλια, εμφανίζονται έτοιμοι να δώσουν τα πάντα στους πάντες. Αν σήμερα μπορούμε και δίνουμε έστω και αυτό το ποσό, το καταφέρνουμε γιατί εφαρμόζουμε μια σοβαρή πολιτική. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου