Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Αποκάλυψη: Δεν έχει κατατεθεί ακόμη , από το ΥΠΕΘΑ, για διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις αυξήσεις και τα αναδρομικά που προέρχονται την κατάργηση του ν. 4093/12 από τα μερίσματα

 


    Δεν έχει κατατεθεί ακόμη , από το ΥΠΕΘΑ, για διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα αναδρομικά που προέρχονται την κατάργηση του ν. 4093/12 από τα μερίσματα παρ΄ ότι  τα Μετοχικά Ταμεία έχουν υποβάλει τις σχετικές βεβαιώσεις οικονομικής επιβάρυνσης στα αρμόδια Γενικά τους  Επιτελεία.

   Είναι προφανές πως οι επερχόμενες εκλογές θα καθορίσουν την ημερομηνία ψήφισης από τη Βουλή του σχεδίου νόμου την κατάργηση του ν. 4093/12, τον χρόνο καταβολής των οφειλόμενων αναδρομικών και την αύξηση των μερισμάτων.


Δείτε από το προς έγκριση σχέδιο νόμου το άρθρο 27 

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

Ζητήματα σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών, ρυθμίσεις

στρατολογικής και οικονομικής φύσεως και λοιπές ρυθμίσεις

αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας


Άρθρο 27


Κατάργηση μειώσεων ν. 4093/2012 για τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και τους οικείους Ειδικούς Κλάδους

Από 1.1.2021 καταργούνται οι μειώσεις που επιβάλλονται, σύμφωνα με την υποπαρ. Β.3 της παρ. Β του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α΄ 222), στα μερίσματα και στην οικονομική ενίσχυση που καταβάλλουν στους μερισματούχους τους τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και οι οικείοι Ειδικοί Κλάδοι.»