Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Λίβανος SOS: Ανθρωπιστική κρίση : 2η πολύνεκρη έκρηξη - Toυλάχιστον 30 νεκροί και 80 τραυματίες - Νεκροί και στρατιωτικοί 6 ΒΙΝΤΕΟ


 Toυλάχιστον 30 νεκροί και 80 τραυματίες σ΄έκρηξη βυτιοφόρου καυσίμων στο Λίβανο. Το κρατικό πρακτορείο ANI ανακοίνωσε πως ένα βυτιοφόρο που κατασχέθηκε από το στρατό εκρήχθηκε μετά από ταραχές μεταξύ των κατοίκων που το είχαν περικυκλώσει για να πάρουν βενζίνη. Ο στρατός ωστόσο δεν ήταν στο τόπο του δράματος όταν συνέβη το μοιραίο.

Η έκρηξη σημειώθηκε τη νύχτα της 14ης προς 15 Αυγούστου στο Altalil, στην περιοχή του’Akkar, στο βορρά Λιβάνου σύμφωνα με το Υπ.Υγείας. Αυτό συνέβη εν μέσω τρομερής ενεργειακής κρίσης που μαστίζει τη χώρα λόγω διεθνών κυρώσεων και εμπάργκο.Ο Λίβανος βιώνει πρωτοφανή κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης με ανοχή διεθνούς κοινότητας που τον οδηγεί να γίνει η νέα Υεμένη..

Ο τ, πρωθυπουργός, Saad Hariri, συνέκρινε τη νέα έκρηξη με αυτή στο λιμάνι της Βηρυτού που σκότωσε 200 και τραυμάτισε 1000.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες η έκρηξη που σημειώθηκε στα υψώματα του Akkar στο λόφο al Talil έκανε 63 νεκρούς και 85 τραυματίες.Για 28 νεκρούς έκανε λόγο με επιφύλαξη ο απολογισμός Υπ. Υγείας. Και σε αυτό συνάδει το γεγονός ότι το Υπ. Υγείας είπε πως η πλειοψηφία τραυματιών είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Τα άτομα κάηκαν ζωντανά. Φρικτές σκηνές πολλοί γλίτωσαν με σοβαρότατα εγκαύματα. Η τραγωδία του Akkar έρχεται ν΄αποκαλύψει την κρυμμένη αλήθεια του λαθρεμπόριου καυσίμων στο Λίβανο. Πληροφορίες από Συρία αναφέρουν πως το βυτιοφόρο πουλούσε καύσιμα στη μαύρη αγορά !Υπάρχει μια κοινωνική κλιμάκωση τις τελευταίες ώρες στο Akkar και κυρίως στο Al-Bireh. Τα άτομα εξεγέρθηκαν και είπαν στο LBC ότι θα εκτελέουν τους 7 βουλευτές του Akkar και ότι θα πάρουν τα όπλα. Οι κάτοικοι λένε ότι ο ιδιοκτήτης του οχήματος πετρελαίου πυροβόλησε τα καύσιμα κι έτσι τα πυροδότησε επειδή ο στρατός κατάσχεσε τη λαθραία βενζίνη και τη μοίραζε στους ανθρώπους στις τρεις το απόγευμα.

Η σφαγή του Ακκάρ εν συντομία: Ο στρατός των Λιβανέζων εισέβαλε σε μια αποθήκη που περιείχε 60.000 λίτρα βενζίνης που ανήκε σε έναν άντρα που ονομάζεται ′ ′ George Rashid. »Ο στρατός αποφάσισε να μοιράσει τα καύσιμα στους ανθρώπους. Ο ιδιοκτήτης προτίμησε να πυροβολήσει λαθραία καύσιμα στο όχημα … παρά να κατασχεθεί το φορτίο και να διανεμηθεί. Έβαλε μπουρλότο ο λαθρέμπορος όταν το κατάσχεσε ο στρατός…Ο δήμαρχος του Al-Talil, Joseph Mansour βέβαια είπε πως η έκρηξη οφείλεται σε κάποιο σπίρτο που άναψε κάποιος κι επίσημα οι συνθήκες παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστες.Ο στρατός του Λιβάνου είχε επιχειρήσει τις τελευταίες μέρες πολλές επιδρομές σε ιδιοκτήτες καυσίμων που κρύβουν καύσιμα για να τα πουλήσουν αργότερα σε ψηλότερες τιμές..H αλήθεια είναι ότι μεταξύ των νεκρών είναι μωρά,σταρτιώτες,άνθρωποι της ασφάλειας, πολίτες ξεκληρίστηκαν ολόκληρες οικογένειες..

Εικόνα

Ένας τεράστιος κρατήρας σχηματίστηκε στον τόπο της έκρηξης. Η έκρηξη σημειώθηκε στο χωριό Tleil στο Akkar, στο δρόμο που ενώνει Halba την πρωτεύουσα με Kobeyate σε αποθήκη καυσίμων με προορισμό προφανώς με λαθρεμπόριο στη Συρία.

Peut être une image de debout, feu et plein air

Στο σημείο της έκρηξης βυτιοφόρου …. Ο στρατός του Λιβάνου πραγματοποίησε μια σειρά επιδρομών κοντά στο σημείο έκρηξης της αποθήκης καυσίμων στο Al-Talil, όπου οι δυνάμεις του στρατού συνέλαβαν τον γιο του ιδιοκτήτη της γης όπου η έκρηξη συνέβη. Ο στρατός βρήκε επίσης μια ποσότητα καυσίμων που ήταν αποθηκευμένη κοντά στην έκρηξη. Υπάρχουν πτώματα των θυμάτων της σφαγής στο Ακκάρ, τα οποία δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Η Συρία και η Ιορδανία προθυμοποιήθηκαν να δεχθούν τραυματίες. Το ANI δήλωσε πως τα θύματα και τραυματίες σε α΄χρόνο μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Al-Youssef Halba και Akkar-Rahal στην πόλη Cheikh Mohamed, στο νοσοκομείο Al-Salam στην Tripoli και Sayidat Al-Salam στο Qobayat και στο νοσοκομείο Al-Jiitaoui στη Βηρυτό.

Το dimpenews ήταν στο Αkkar 2 εικοσιτετράωρα πριν το μακελειό. ”Έφυγα για Βηρυτό πριν από 2 ημέρες επειδή αρρώστησα σοβαρά και το ίδιο και ο στενός μου φίλος, απάνθρωπες συνθήκες χωρίς ρεύμα με τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Μωρά, παιδιά και ενήλικες αντιμετωπίζονται για ενυδάτωση με τον ορό στις φλέβες. Είχαμε πυρετό, έντονο πόνο στο στομάχι, έμετο και διάρροια και έπρεπε να πάμε στο νοσοκομείο και να λάβουμε ενέσεις του γιατρού που μας επιβεβαίωσε ότι τα συμπτώματά μας οφείλονταν σε υψηλές θερμοκρασίες χωρίς ανεμιστήρα ή κλιματιστικό ή καλό νερό …… Ο Λίβανος σε 2 μήνες, από την τελευταία μου επίσκεψη επιδεινώθηκε σε συνθήκες υγιεινής. Χωρίς γάλα για παιδιά, χωρίς φάρμακα, χωρίς μέσα για να διατηρείται φρέσκο ​​φαγητό. Καμία βενζίνη να μετακινηθεί ουδείς…. Είναι ανθρωπιστική καταστροφή”.

Peut être une image de 1 personne et plein air
Βηρυτός, το λιμάνι το σημείο 0 και οι φωτογραφίες νεκρών και γκράφιτι

Ρεπορτάζ δείχνουν κατοίκους να περπατάνε σε κεντρικές οδικές αρτηρίες ως και 10 χλμ για να πάνε στις δουλειές τους γιατί έχει στεγνώσει η αγορά από βενζίνη. Τα black out είναι συνεχή ως και στη Βηρυτού. Τα είδη υγιεινής όπως και είδη γενικά πρώτης ανάγκης έχουν πετάξει στα ύψη με μισθούς ανύπαρκτους ένα πακέτο σερβιέτες κάνουν 30 ευρώ. Οι φούρνοι σταμάτησαν να παρέχουν ψωμί σε σούπερ μάρκετ τεράστιες ουρές για ψωμί σχηματίζονται έξω από αυτούς…

Peut être une image de plein air
Ζητούμενο η απονομή δικαιοσύνης για την α΄έκρηξη

Το εξαγριωμένο πλήθος λιθοβόλησε κι έβαλε φωτιά στο σπίτι του λαθρέμπορα.

Λίβανος ανθρωπιστική κρίση SOS Η λίρα έχασε το 90% της αξίας της σε σχέση με δολάριο από 2019. Το έγκλημα. έχουν διπλό νόμισμα αγοράζουν σε δολάριο ενώ πληρώνονται σε λίρα..Για να ζήσουν χρειάζονται 5πλάσιο μισθό.Οι μαρτυρίες λένε πως ζουν και 12 ώρες χωρίς ηλεκτρικό πως περιμένουν 2 ώρες στο βενζινάδικο για ουρά.. κι αυτά είναι η εξιδανικευμένη εικόνα. στην πραγματικότητα έχουν σε περιοχές ως και μόνο ι ώρα ηλεκτρικό δεν έχουν ίντερνετ δεν έχουν τηλεόραση δεν έχουν ψυγείο…Με γεννήτριες δουλεύουν τα ξενοδοχεία.

Η Βηρυτός τουριστικός προορισμός την σκότωσαν.. Η κοπέλα λέει δεν μπορούμε πια ν΄ αγοράσουμε βασικά προϊόντα όπως ψωμί, μακαρόνια, λαχανικά .. μας κλέψανε το μέλλον δεν έχουμε πια μέλλον εδώ . Ο Λίβανος , λέει , το 2021 είναι η απόλυτη τρέλα μας έφεραν την εποχή του λίθου…Οι τιμές αυξήθηκαν ς και 20% σε προϊόντα βασικά και τ΄ άτομα σταμάτησαν να τα τρώνε.. Πείνα κάποιες οικογένειες επιλέγουν ποιο παιδί θα φάει για βράδυ ο πρωτότοκος ή ο μικρός…ο πατέρας ή η μάνα.. Ένα κομμάτι συσκευασμένο μικρό τυρί Kiri 50ευρώ όταν παίρνουν ψίχουλα 70 ευρώ μισθό…

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου