Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Συντάξεις: Προσοχή- Τρεις κατηγορίες αποστράτων, που προσέφυγαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο, κινδυνεύουν να χάσουν τα οφειλόμενα αναδρομικά - Ποιοι είναι οι λόγοι - Τι πρέπει να κάνουν ΑΜΕΣΑ για να μην απωλέσουν τα δικαιώματά τους


 

                                  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ 

ΑΦΟΡΑ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


 Θεσσαλονίκη, 20 Αυγ 2021 

Ενημερώνονται οι συνταξιούχοι απόστρατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι προσέφυγαν κατά το παρελθόν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τις μισθολογικές προαγωγές των νόμων 2838/2000 και 3016/2002, και έχει εκδοθεί σχετική απόφαση επί της Εφέσεως ή της Αγωγής τους, ότι ο ΕΦΚΑ (πρώην ΓΛΚ), επιταχύνει την εκτέλεση των αποφάσεων αυτών και ήδη χορηγεί τα αναδρομικά χρηματικά ποσά στους δικαιούχους. 

Οι αποφάσεις χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. 

α) Ακυρωτικές επί Εφέσεων. 

β) Καταψηφιστικές ή αναγνωριστικές επί Αγωγών. 

γ) Εν μέρει ακυρωτικές και εν μέρει καταψηφιστικές - αναγνωριστικές επί Εφέσεων- Αγωγών. 

Οι αποφάσεις αυτές εκτελούνται είτε με έκδοση τροποποιητικών πράξεων, είτε με χρηματικά εντάλματα αναλόγως.

 Όσον αφορά στις αμιγώς ακυρωτικές αποφάσεις, δυστυχώς δεν εκτελούνται όλες οίκοθεν - και πολλές επίσης δεν θα εκτελεστούν πλήρως ή και καθόλου - μιας και υφίσταται διαχωρισμός αναλόγως του έτους κατάθεσης του δικογράφου, του έτους εκδόσεως της αποφάσεως και του περιεχομένου της, και εφόσον οι δικαιούχοι επιθυμούν την είσπραξη χρημάτων πρέπει να αναλάβουν σχετική μέριμνα. 

Επίσης, σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου, οι κληρονόμοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την υπεισέλευσή τους στην εκτέλεση της εκδοθείσας αποφάσεως, προσέχοντας τον χρόνο παραγραφής, είτε στην δίκη εφόσον είναι εκκρεμής ή εάν ο δικαιούχος έχει αποβιώσει πριν την έκδοση της αποφάσεως. 

Δυστυχώς, λόγω παρέλευσης υπερβολικού χρόνου της διαδικασίας, πολλοί δικαιούχοι δεν ενθυμούνται την δικαστική τους διεκδίκηση, ή οι κληρονόμοι τους την αγνοούν εντελώς. 

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδειχθεί στην διατήρηση των εγγράφων που αποστέλλονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τον ΕΦΚΑ, ιδίως και λόγω των προσφάτων αλλαγών στην δικονομία του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς και σε τυχόν αλλαγή του τόπου κατοικίας. 

Για τα ανωτέρω και για την αποφυγή απώλειας δικαιωμάτων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους πληρεξουσίους τους Δικηγόρους. 

Με τιμή Χρήστος 

Ε. Χασκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου