Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία με τρεις νεκρούς - Αποκεφάλισαν μία γυναίκα -






Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν το πρωί στη Νίκαια της Γαλλίας. Άνδρας με μαχαίρι εισέβαλε στον καθεδρικό ναό της Νίκαιας, όπου επιτέθηκε σε πιστούς και σκότωσε συνολικά τρεις ανθρώπους, ενώ υπάρχουν πολλοί τραυματίες.


Πληροφορίες του Reuters αναφέρουν ότι μια γυναίκα αποκεφαλίστηκε από τον δράστη, όπως είχε συμβεί πριν από λίγες μέρες με έναν Γάλλο καθηγητή, έξω από το σχολείο, όπου δίδασκε στο Παρίσι, γιατί έδειξε στους μαθητές του σατιρικά σκίτσα του περιοδικού Charlie Hebdo για το Ισλάμ και τον Μωάμεθ. Ο δράστης έκοψε τον λαιμό του δεύτερου θύματος. Πληροφορίες, που παραμένουν συγκεχυμένες, αναφέρουν ότι στη συνέχεια εισέβαλε σε ένα καφέ μπαρ, όπου τραυμάτισε θαμώνες. 

Ο δράστης τραυματίστηκε, συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι την ώρα που τον μετέφεραν στο ασθενοφόρο δε σταμάτησε να φωνάζει: «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νίκαιας, μεταξύ των νεκρών είναι ο φύλακας της εκκλησίας. 

Η περιοχή έχει αποκλειστεί και έχουν σπεύσει εκεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι ο δράστης έχει τοποθετήσει εκρηκτικά. Μάλιστα, έγιναν και ελεγχόμενες εκρήξεις.



#Nice une nouvelle fois meurtrie... Attaque au couteau qui laisse présager un attentat islamiste... Stop ou encore ?
Εικόνα


 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράρ Νταρμανέν, συνομίλησε πριν από λίγο με τον δήμαρχο και ανακοίνωσε ότι διεξάγεται στο υπουργείο εσωτερικών έκτακτο συμβούλιο κρίσης.

 

 

Στη Νίκαια σπεύδει σύμφωνα με πληροφορίες ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.



πηγή:https://www.star.gr/eidiseis/kosmos/519623/tromokratikh-epithesh-sth-nikaia?utm_source=Star+Channel&utm_campaign=349d241169-EMAIL_CAMPAIGN_2020_10_29_09_46&utm_medium=email&utm_term=0_ff39842655-349d241169-51570601

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου