Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Συντάξεις/Αναδρομικά: -Νέα παρανομία, σε βάρος των συνταξιούχων, από τον τιμητή των αποφάσεων του ΣτΕ.




Αν και η κυβέρνηση κάνει λόγο για διόρθωση της αδικίας που προκάλεσε ο παράνομος και εσφαλμένος επανυπολογισμός των επικουρικών το 2016, ο ειδικευμένος στο Ασφαλιστικό και πρώην συνδικαλιστικό στέλεχος Κώστας Νικολάου κατηγορεί τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση για νέες παρανομίες σε βάρος των δικαιούχων συνταξιούχων.
Ο κ. Νικολάου, με δηλώσεις του στη «δημοκρατία», υποστηρίζει ότι ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης υποκρίνεται όταν εμφανίζεται ως μέγας τιμητής των αποφάσεων του ΣτΕ.
 Ο ειδικευμένος στο Ασφαλιστικό πρώην συνδικαλιστής τονίζει ότι ο κ. Βρούτσης, ασεβεί, όχι μόνο ως προς τις τελευταίες αποφάσεις του ΣτΕ της 4ης Οκτωβρίου 2019 (ακύρωσαν τον παράνομο επανυπολογισμό του 2016), αλλά ακόμα και προς αυτήν την απόφαση που εξέδωσε το ίδιο Ανώτατο Δικαστήριο το 2015, καθόσον, αντί να διορθώνει το ύψος των συντάξεων αυτών (βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας), ως όφειλε, τις επαναφέρει στα προ του 2014 επίπεδα, διατηρώντας τις παράνομες μειώσεις του 2012, τις οποίες το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ακυρώσει».
«Ο κ. Βρούτσης διαλαλεί πως θα εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ, όμως η υποκρισία είναι εμφανής» αναφέρει ο κ. Νικολάου, τονίζοντας ότι «εάν ήθελε να την εφαρμόσει, δεν χρειαζόταν νέος νόμος! Το ΣτΕ ακύρωσε τον λανθασμένο επανυπολογισμό και όχι τον νόμο Κατρούγκαλου, ο οποίος παραμένει σε ισχύ».
Ο κ. Νικολάου υποστηρίζει ότι με τον νόμο Βρούτση (ν. 4670/2020) επιστρέφεται μόνο μέρος των παράνομων μειώσεων του ’16 σε 236.274 επικουρικές, για τους εξής λόγους: 
α) Δεν αποδίδεται η Εισφορά Αλληλεγγύης και 
β) τα αναδρομικά αφορούν την περίοδο από την 1η Οκτωβρίου 2019 και μετά και όχι από την 1η Ιουνίου 2016, όταν έγινε η παράνομη «σφαγή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου