Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Η Τουρκία πέταξε πτώματα 261 Κούρδων κάτω από πεζόδρομο στην Κωνσταντινούπολη



Η ιμπεριαλιστική κυβέρνηση του Ερντογάν έχει το παγκόσμιο ρεκόρ στη δίωξη δημοσιογράφων.
Η Τουρκία είναι επίσης παγκόσμιος πρωταθλητής βασανίζοντας τους πολίτες της και καταδικάστηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Η Τουρκία του Ερντογάν απασχολεί ισλαμικούς τρομοκράτες στην εισβολή κυρίαρχου κράτους της Συρίας και της Λιβύης.
Το ανώτατο δικαστήριο της Τουρκίας αποφάσισε πρόσφατα ότι οι ισλαμιστές τρομοκράτες δεν θα θεωρηθούν τρομοκράτες στην Τουρκία!
Ταυτόχρονα, ο Ερντογάν διαπράττει εθνοκάθαρση των πολιτών της Τουρκίας, στις κουρδικές περιοχές, κατεδαφίζοντας σπίτια και ολόκληρες πόλεις κατά τη διάρκεια στρατιωτικών απαγορεύσεων και ένοπλων συγκρούσεων, αφήνοντας εκατομμύρια Κούρδους, που είναι Τούρκοι πολίτες, άστεγοι.
Πήγαν όμως ένα βήμα μπροστά.
Όπως αποκάλυψε σήμερα βρετανική ηλεκτρονική εφημερίδα, ο βουλευτής του Δημοκρατικού Λαικού Κόμματος (HDP)  στην Τουρκία Leyla Guven ζήτησε τη διεθνή αλληλεγγύη σήμερα μετά την ανατριχιαστική ανακάλυψη εκατοντάδων κουρδικών σωμάτων που αποκαλύφθηκε ότι πετάχτηκαν κάτω από ένα πεζοδρόμιο στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης.
Πλάνα από το πρακτορείο ειδήσεων Mesopotamia έδειξαν τα πτώματα των νεκρών που ήταν συσκευασμένα σε μικρά πλαστικά κουτιά που στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο κάτω από ένα πλακόστρωτο πεζοδρόμιο στο παραθαλάσσιο χωριό Kilyos, μέρος της συνοικίας Sariyer της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας (η περιοχή των σωμάτων που ανακαλύφθηκαν απεικονίζεται στον χάρτη της Κωνσταντινούπολης).
Η κα. Guven έστειλε ένα μήνυμα στο Morning Star ζητώντας υποστήριξη από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Όχι μόνο οι οικογένειές τους, αλλά ολόκληρος ο κουρδικός λαός βασανίζεται ψυχολογικά και παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μπορείς να είσαι η φωνή εκατοντάδων θιγμένων οικογενειών », είπε.
Οι 261 νεκροί ήταν μέλη κουρδικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HPG), των Ελεύθερων Γυναικείων Μονάδων (YJA-Star), των Λαϊκών Μονάδων Προστασίας (YPG) και των Γυναικείων Μονάδων Προστασίας (YPJ).
Οι περισσότεροι από αυτούς σκοτώθηκαν σε μάχη εναντίον της ισλαμοταλιμπάν της ISIS και άλλων τζιχαντιστικών ομάδων στη βόρεια Συρία.
Αρχικά θάφτηκαν στο Yukari Olek, ένα χωριό της επαρχίας Bitlis, στο μεγαλύτερο μέρος των κουρδικών νοτιοανατολικών της Τουρκίας, για να αναπαυθούν στο νεκροταφείο των Μαρτύρων Garzan, το οποίο χτίστηκε το 2013 από τους συγγενείς των νεκρών.
Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2017, το τουρκικό κράτος διέταξε την καταστροφή του νεκροταφείου, πυροδοτώντας ισχυρισμούς ότι η κυβέρνηση είχε αρχίσει «να στοχεύει τους νεκρούς» μετά την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).
Τα πτώματα εκταφίαστηκαν και μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, όπου πιστεύονταν ότι είχαν ταφεί στο εβραϊκό νεκροταφείο Κίλυος σε ένα τμήμα για «το ανώνυμο».
Ο επαρχιακός συμπρόεδρος του HDP Erdal Avci είπε: «Οι τάφοι και οι χώροι λατρείας είναι οι παλαιότερες μαρτυρίες του ανθρώπινου πολιτισμού. Η ενόχληση των υπόλοιπων νεκρών και η εξευτελιστική μεταχείριση των πτωμάτων είναι ένα έγκλημα που δεν αξίζει στην ανθρωπότητα. Η μεταχείριση των νεκρών από τον Γκαρζάν, οι οποίοι θάφτηκαν κάτω από ένα πεζοδρόμιο εδώ στην Κίλοο, είναι ασέβεια και αποτρόπαια και αντικατοπτρίζει τη νοοτροπία του ημίτρελου τρομοκρατικού κράτους του Ερντογάν. Περισσότερες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στην Morning star (κάντε κλικ εδώ)
Το καθεστώς του Ερντογάν βασανίζει και σβήνει τους δικούς του πολίτες, τον κουρδικό πληθυσμό εντός της Τουρκίας, με παρόμοιο τρόπο το τουρκικό κράτος εξόντωσε τους Έλληνες, τους Αρμένιους και τους Ασύριους στο παρελθόν, που εκτέθηκαν στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ «Θανατικός εθνικισμός».
Αυτό το νέο ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ εύρημα, ότι το τουρκικό τρομοκρατικό κράτος δεν σέβεται καν τους βασανισμένους εχθρούς του Ερντογάν,
είναι μια ακόμη απόδειξη  της φασιστικης και απάνθρωπης φύσης του καθεστώτος της Τουρκίας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το τουρκικό κράτος βασάνισε και πετάει πτώματα Τούρκων πολιτών. Η Voice of America, αποκάλυψε επίσης το πρόσφατο παρελθόν την ανατριχιαστική ανακάλυψη δύο κουρδικών μαζικών τάφων στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας (κάντε κλικ εδώ).
Η Τουρκία και ο τρελός δικτάτορας της Ερντογάν θα πρέπει πιθανώς να βρεθούν μπροστά στη διεθνή δικαιοσύνη, για εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία!
new-economy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου