Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Το είπε και το έκανε πράξη: Μεγάλος αφορισμός από τον Αμβρόσιο για Μητσοτάκη, Κεραμέως, Χαρδαλιά - ΒΙΝΤΕΟ



Σε κατάμεστο ναό και ενώπιον εικόνας της Παναγίας ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και δις ηρωικών Καλαβρύτων ο Αμβρόσιος αφόρισε Μητσοτάκη, Χαρδαλιά, Κεραμέως…”κατηραμένοι,ασυγχώρητοι και μετά θάνατον” διάβασε στο επιτίμιο…..Αν και ο Μητροπολίτης στοιχειοθέτησε το πνευματικό επιτίμιο σε συγκεκριμένες πράξεις είναι σίγουρο πως προχώρησε στην πράξη του για την εφ’ όλου της ύλης αντιμετώπιση που έτυχε η Εκκλησία από τους προαναφερθέντες όλο το προηγούμενο διάστημα κι ως σήμερα….
Αφορισμένος πολυσήμαντη έννοια αλλά ως προς την περίπτωση αυτή σημαίνει αυτό που στην πραγματεία του ”Περί Αφορισμού” αναφέρει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Χρύσανθος:
”Κυρίως δέ λαμβανόμενον, δηλοί το ακοινώνητον, το απόβλητον, το αποσυνάγωγον
και κεχωρισμένον από την εκκλησίαν
”ο αφορισμός σημαίνει ενέργειαν δικαιοδοτικήν εκκλησιαστικής παιδείας και άλλο
δεν είναι, παρά αποχωρισμός χριστιανού από της κοινωνίας της εκκλησίας
·”
Aφορισμένος είναι ο ακοινώνητος…
”ο αφορισμός λέγεται ακοινωνησία και ο αφορισμένος ακοινώνητος”
Ο Μέγας Αφορισμός που επιβλήθηκε στους αρχιτέκτονες της κυβερνητικής τρόικας είναι όχι μόνο επιτίμιο ακοινωνησίας όπως ο Μικρός Αφορισμός αλλά τους απαγορεύει να εισέλθουν και στο ναό και να τους συναναστρέφονται οι πιστοί….

Το ”Έθ


 Κυριάκο 





Το ”Έθνος” αναφέρει:”Μεγάλο» Αφορισμό για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, διάβασε το πρωί της Κυριακής, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου ο Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος..
Ο κ. Αμβρόσιος είχε προαναγγείλει την πράξη του με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο πριν λίγες μέρες, όταν η υπουργός κα Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως ο ιός μεταδίδεται με το σάλιο. Με αυτήν την αφορμή ο πρώην μητροπολίτης χαρακτήρισε ως «βλάσφημα λόγια» το ότι «δηλ. διά τῆς Θείας Μεταλήψεως μεταδίδεται ὁ Κορωνοϊός» και καλούσε την υπουργό να ζητήσει «δημοσίως συγγνώμην διά τό ἀχαρακτήριστον τοῦτο ἔγκλημα».
Ο ελληνικός τύπος περνάει την είδηση που αποτελεί τομή στα κοινωνικά και εκκλησιαστικά πράγματα και όπως αυτά εξελίσσονται ως σήμερα…





dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου