Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΑΑΣ, ΜΗΝΥΜΑ ΥΠΤΓΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΥ


Προκήρυξη Εκλογών ΕΑΑΣ feature image


Αγαπητοί   συνάδελφοι.
Διαβάζοντας τις υποψηφιότητες για την θέση του προέδρου της ΕΑΑΣ, στις προσεχείς εκλογές του Φεβρουαρίου 2014, προβληματίσθηκα πάρα  πολύ.
 Ανακαλώντας στην μνήμη μου τι έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια, σχετικά με τα προβλήματα τα οποία απασχολούν τον χώρο μας, διαπίστωσα ότι το μοναδικό αποτέλεσμα που είχαμε, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ήταν ανακύκλωση υποσχέσεων και πολιτικές παρεμβάσεις αντίθετες προς τα συμφέροντά μας. Οι περισσότεροι ακολουθώντας την πεπατημένη πέτυχαν τα ελάχιστα έως τίποτα. Άλλωστε είναι γνωστό ότι,  προσφάτως αποτελέσαμε και την εύκολη πηγή για την εξεύρεση πόρων προκειμένου να λυθούν τα δημοσιονομικά προβλήματα  της χώρας μας. Όλα αυτά χωρίς να παραγνωρίζω την καλή διάθεση των προηγουμένων διοικήσεων της ΕΑΑΣ . 
 Μετά από μεγάλο προβληματισμό και σκέψη, γνωρίζοντας τα προβλήματά του χώρου μας τα οποία για δεκαετίες εκκρεμούν και το πόσο δυσανάλογα και άδικα, η κρίση,  επηρέασε  τους εν ενεργεία και αποστράτους συναδέλφους, σε σύγκριση με τις άλλες κατηγορίες εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, απεφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την θέση του Προέδρου της  ΕΑΑΣ.
Έχω αποφασίσει, εάν εκλεγώ, κατʼ αρχήν να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις,  να σταματήσω την γενικότερη προσπάθεια απαξιώσεως του χώρου μας, η οποία κατευθύνεται από διάφορα κέντρα και στην συνέχεια να αγωνισθώ για την επίλυση, των, επί δεκαετίες, τελματωμένων προβλημάτων μας.
Κατόπιν των παραπάνω θα ήθελα να σας προτείνω να με στηρίξετε με την ψήφο σας, σε αυτήν μου την προσπάθεια.
 Επίσης θα ήθελα να σας επισημάνω, ασχέτως της προτιμήσεως σας ή μη προς το πρόσωπό μου, ότι στις προσεχείς εκλογές πρέπει να παρουσιάσουμε την πραγματική εκλογική μας δύναμη του κλάδου μας, με μαζική συμμετοχή στις εκλογές της  ΕΑΑΣ.
Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι σε προηγούμενες εκλογές για την  ανάδειξη των διοικητικών οργάνων της ΕΑΑΣ, επί συνόλου 22.500 και πλέον μελών , ψήφιζαν μόνον περί τις 6.000 συνάδελφοι, δίνοντας προς τα έξω την εικόνα της αμελητέας ποσότητας.
Σας ευχαριστώ πολύ, μέσα από την καρδιά μου και σας υπόσχομαι ότι θα είμαι  στην διάθεσή σας για οτιδήποτε μπορώ να κάνω, μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου.

                                                                                    Με αγάπη και εκτίμηση
                                                                            Σπυρίδων  Κων/νου  Κατσαρός         
                                                                                       Υποστράτηγος ε.α.

3 σχόλια:

  1. Σπύρος Κατσαρός: Από την ΕΑΑΣ να βάλουμε τέλος στην άδικη απαξίωση των αποστράτων!

    http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/12607-spiros-katsaros-apo-tin-eaas-na-baloume-telos-stin-adiki-apaksiosi-ton-apostraton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ηλικιακός ρατσισμός, η αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης περίθαλψης στους στρατιωτικούς, η διατήρηση του γένους για την εισαγωγή στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές και η ένταξη της ΕΑΑΣ στο παγκόσμιο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, αποτελούν τις κύριες προτεραιότητες για τον υποψήφιο για τη θέση του προέδρου της Ενωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Σπύρο Κατσαρό.

    Οπως υπογραμμίζει άλλωστε Στο ΧΩΝΙ, έχει ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, ώστε να κάνει την ΕΑΑΣ μια Ενωση δυναμική που θα καλύπει όλους τους συναδέλφους του ανεξαιρέτως.
    Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου ζητάτε από τους απόστρατους συναδέλφους σας να σας εκλέξουν ανάμεσα σε ένα σύνολο 5 υποψηφίων για τη θέση του προέδρου της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού. Ποια είναι τα κυρίαρχα θέματα στην ατζέντα του Σπύρου Κατσαρού ως πρέδρου της ΕΑΑΣ;
    Η οικονομική και κοινωνική κρίση που διέρχεται η χώρα μας έχει ριζώσει βαθιά σε κάθε ελληνικό σπίτι, κυρίως όμως στα σπίτια των απόστρατων αξιωματικών και των μελών της Αστυνομίας, λόγω της απαξίωσης που βιώνουν τόσο σε ηθικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο μισθών και συντάξεων.

    Ενα λοιπόν από τα πρώτα ζητήματα που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα μου είναι η μισθολογική απαξίωση συναδέλφων που αν και αποστραστεύτηκαν με τη θέλησή τους πολύ πριν συμπληρώσουν το 55ο έτος της ηλικίας του, επειδή δεν έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια υπηρεσίας, είχαν σοβαρές μειώσεις στη σύνταξή τους, γεγονός που είναι άδικο.

    Ενα δεύτερο και πολύ σημαντικό ζήτημα για εμένα είναι ο τομέας της περίθαλψης. Το Νίμιτσς είναι ένα νοσοκομείο που πληρώναμε με ξεχωριστό λογαριασμό όσα χρόνια ήμασταν στο στρατό. Πλέον για να μπορέσουμε να κάνουμε παρεμβατικές εξετάσεις πρέπει να περιμένουμε στη σειρά τουλάχιστον 2 μήνες.

    Επίσης ένα ακόμα ζήτημα για εμάς είναι η πάσι θυσία διατήρησης του γένους για την εισαγωγή στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aλλά και η εισαγωγή της ΕΑΑΣ στο Ευρωπαϊκό Παγκόσμιο γίγνεσθαι, μέσα από τη συμμετοχή της στη Euromil για την κατοχύρωση του ευρωπαϊκού κεκτημένου των στρατιωτικών και των βετεράνων. Αλλά και η ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε να υπάρξει σύνδεση της ΕΑΑΣ με τους εν ενεργεία συναδέλφους, αλλά και με τους υπαξιωματικούς συναδέλφους και τους ΕΜΘ που πληρώνουν για την ΕΑΑΣ. Εχω πολλά στο μυαλό μου ώστε να κάνουμε μια ΕΑΑΣ που θα είναι δυναμική, θα εκφράζει όλους τους συναδέλφους ανεξαιρέτως
    Πρώτα ήρθε η απόφαση του ΣτΕ, μετά του μισθοδικείου και αναμένουμε την απόφαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο που φαίνεται πως θα κρίνει και αυτό ως αντισυνταγματικές τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις σας
    Θεωρώ πως με αυτή την απόφαση η Ελληνική Δικαιοσύνη υπερέβη πραγματικά εαυτήν . Πρέπει να τονίσω όμως πως οι περικοπές που έχουμε δεχτεί δεν είναι μόνο του 2012, αλλά έχουν ξεκινήσει από το 2010. Εφόσον υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές από το 2012 και ύστερα θα πρέπει γρήγορα να καθαρογραφεί, ωστε να δουν οι συνάδελφοι άμεσα στη σύνταξή τους το επιπλέον ποσό.
    Ποια η θέση σας σε ότι αφορά το πλιάτσικο με Μετοχικό Ταμείο Στρατού που καλείστε χρόνια τώρα να πληρώσετε μέσα από περικοπές στα μερίσματά σας;
    Το μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού έχει ήδη κοπεί τρεις φορές και μάλιστα χωρίς απόφαση των μετόχων και του Δ.Σ..Πρέπει εφοσον το ταμείο εκκαθαριστεί και υπάρξει ορθή διαχείριση πάνω στο θέμα των μετοχών, να δούμε πως χάθηκαν αυτά τα χρήματα, και να επιστραφούν τελικά πίσω τα κλεμμένα στους μετόχους.
    Πολλές είναι οι καταγγελίες στην εφημερίδα μας αναφορικά με την προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει το αποτέλεσμα της κάλπης στην ΕΑΑΣ. Μάλιστα αν και δεν επιτρέπεται η ύπαρξη ψηφοδελτίου, εντούτοις συνάδελφοι σας υποψήφιοι φέρονται να έχουν κατεβάσει ψηφοδέλτιο...
    Με βρίσκετε αντίθετο σε όποια πολιτική παρέμβαση υπάρξει σε αυτό το θέμα. Δεν θα τοποθετηθώ όμως παραπάνω γιατί απέχω. Την κίνηση αυτή που μου λέτε την γνωρίζω, μου ήρθε με mail στον υπολογιστή μου, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι γιατί δεν είμαι υπεύθυνος για την εκλογική διαδικασία. Αν είναι νόμιμη ή όχι αυτή η κίνηση του "υποτιθέμενου" ψηφοδελτίου θα το κρίνει η κάθε εφορευτική επιτροπή που έχει ορίσει η Διοίκηση της ΕΑΑΣ και το Δικοικητικό της Συμβούλιο.
    Γιατί οι απόστρατοι να στηρίξουν για πρόεδρο της ΕΑΑΣ τον Σπύρο Κατσαρό;
    Εχω τη φυσική και την πνευματική επάρκεια για τη θέση του προέδρου. Ξέρω τα προβλήματα, αλλα και αυτά που δεν ξέρω, μπορώ να τα βάλω κάτω σαν ένας καλός μάνατζερ να τα προωθήσω ώστε να φανώ χρήσιμος στους συναδέλφους μου. Από εκεί και πέρα είμαι ο νεότερος του ψηφοδελτίου, ξέρω τις διαδικασίες των ξένων χωρών, καθώς έχω υπηρετήσει στο εξωτερικό. Είχα μεγάλη επαφή με συναδέλφους σε ξένα fora, όπως το ΝΑΤΟ και νομίζω ότι θα μπορέσω να δώσω κάτι διαφορετικό, κάτι σύγχρονο, κάτι ολοκληρωμένο μέσα στα 3 επόμενα χρόνια αν οι συνάδελφοι με τιμήσουν με το να με εκλέξουν σε αυτή τή θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή