Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΔ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΩΝ Α/ΓΕΣ



Στρατός
Αναφορά στους μισθούς του προσωπικού του Στρατού έκανε ο απερχόμενος Αρχηγός ΓΕΣ, Στρατηγός Α. Τσέλιοςλέγοντας πως τόσο στο επιτελείο του ΓΕΣ αλλά και σ΄όλο το Στρατό τα στελέχη με το φιλότιμο τους, την ευσυνειδησία τους, τη συνειδητή πειθαρχία και συνεργασία, την αμοιβαία κατανόηση και εμπιστοσύνη, την ομοψυχία, αλλά κυρίως με τη διατήρηση του ηθικού (σε ύψιστο βαθμό) «παρά τις σημαντικές περικοπές των μισθών», αντιμετώπισαν με επιτυχία τις δυσκολίες και τα προβλήματα του ΓΕΣ και του Στρατού, «παρά την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση η οποία ταλανίζει την πατρίδα μας».
Μνεία στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες έκανε όμως και ο παραλαμβάνων Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς που σημείωσε πως θα διοικήσει με κύριο γνώμονα να καταστεί αυτό που επιβάλλουν οι στρατιωτικοί κανονισμοί, και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δηλαδή να γίνω η προσφυγή και το στήριγμα όλων».
«Θα είμαι δίπλα σας συμμαχητής, συμπαραστάτης και οδηγός πρώτα από όλα ως στρατιώτης, βαθμό και έννοια στην οποία αποδίδω ύψιστη τιμή και παράλληλα ως Αρχηγός σας. Θα είμαι παρών, δίπλα σας, για να επιλύσω τα ατομικά και τα οικογενειακά σας προβλήματα, να σας καθοδηγώ και να σας βοηθώ πάντα βέβαια μέσα στα υπηρεσιακά πλαίσια και δυνατότητες» υπογράμμισε ο νέος  Αρχηγός ΓΕΣ που κάλεσε τα Στελέχη του Στρατού να τον βοηθήσουν να σκέφτεται και να ενεργεί θετικά για το καλό τους, να χρησιμοποιούν την ιεραρχική οδό.
«Εμπιστευθείτε με και σταθείτε δίπλα μου. Όλοι ΜΑΖΙ, αυτό είναι το σύνθημα μου, πέρα και πάνω από τις οποιεσδήποτε ατομικές επιδιώξεις, για το καλό της πατρίδας. Επιθυμώ παράλληλα με την εκτέλεση των καθηκόντων σας, να είστε ευτυχισμένοι και η εργασίας σας, να σας παρέχει ικανοποίηση. Να αντιμετωπίζετε με θετικό πνεύμα και διάθεση την αποστολή μας αλλά και τη ζωή εν γένει, ιδιαίτερα σήμερα κάτω από τις παρούσες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες» κατέληξε ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χ. Μανωλάς.
Με την σειρά του ο ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για έναν άξιο Αρχηγό, αναφερόμενος στον Στρατηγό Α. Τσέλιο που όπως είπε ο ΥΕΘΑ, «Διακατέχεται πέραν των άλλων από αρετές που σπανίζουν στους καιρούς μας: τη σωφροσύνη και τη σύνεση», ο Δ. Αβραμόπουλος συμπλήρωσε ακόμα πως η αντικατάστασή του απερχόμενου Α/ΓΕΣ «Δεν υπήρξε ποτέ θέμα απόδοσης, ήθους και καταλληλότητας» αλλά έγινε στα πλαίσια του περαιτέρω σχεδιασμού και του προγραμματισμού της δομής της κορυφής των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ άριστη επιλογή χαρακτήρισε τον παραλαμβάνων Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χ. Μανωλά για τον οποίο υπογράμμισε πως «Έχει διαγράψει μια επιτυχή διαδρομή στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού».Δημήτρης Αβραμόπουλος
Κώστας Αττίας
πηγή: paraskinio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου