Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΣΛΗΨΗ 1.000 ΟΠΛΙΤΩΝ ΟΒΑ ΣΤΙΣ ΕΔ






1.000 νέοι οπλίτες στις Ενοπλες Δυνάμεις μέσα στην άνοιξη

Σχέδιο για την πρόσληψη 1.000 οπλιτών στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ) καταρτίζει το ΓΕΕΘΑ, με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αμυνας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βρίσκω δουλειά», οι νέες προσλήψεις θα γίνουν μέσω του θεσμού των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), ενώ προτεραιότητα στη διεκδίκηση των θέσεων έχουν οι ήδη υπηρετούντες τη θητεία τους και οι έφεδροι. Το νέο στελεχιακό δυναμικό θα ενταχθεί στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων με τον μισθό του δεκανέα (περίπου 700 ευρώ). Η διάρκεια της πρόσληψης - επανακατάταξης των νέων οπλιτών διαρκεί συνολικά από ένα έως τρία χρόνια. Οι ΟΒΑ ασφαλίζονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και έχουν την ίδια υγειονομική περίθαλψη με τους μόνιμους στρατιωτικούς.

Υψηλόβαθμη πηγή του ΓΕΕΘΑ ανέφερε στο «Βρίσκω δουλειά» ότι οι ειδικότητες που θα αναζητηθούν είναι κυρίως τεχνικές και βοηθητικές. Με βάση την ίδια πηγή, εφόσον ο αριθμός των υποψηφίων υπερβεί τον αριθμό των διατιθέμενων θέσεων, τότε θα ισχύσει σειρά κριτηρίων αξιολόγησης. Τα κυριότερα από αυτά είναι: το έτος της ηλικίας, η σωματική ικανότητα και το λευκό ποινικό μητρώο.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Αμυνας για την κάλυψη των καταγεγραμμένων κενών με Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) βρίσκεται στη φάση της κατάρτισης. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει έγκριση από τους αρχηγούς των τριών Κλάδων και εν συνεχεία η προκήρυξη θα λάβει τη μορφή υπουργικής απόφασης, στην οποία θα καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες. Οπως τόνιζαν στελέχη του Πενταγώνου, δεν αποκλείεται, κατά τη διαδικασία των διατυπώσεων, να υπάρξουν μικρές προσθαφαιρέσεις στα κριτήρια και στον τελικό αριθμό των προσληφθέντων. Η προκήρυξη για την πρόσληψη ΟΒΑ εκτιμάται ότι θα βγει «στον αέρα» εντός του ερχόμενου τριμήνου.


ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ 

-Ελληνική ιθαγένεια
-Ηλικία (όχι πάνω από 28) 
-Σωματική ικανότητα (Ι1 ή Ι2)
-Ανάστημα (τουλάχιστον 1,60)
-Λευκό ποινικό μητρώο


ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ - ΕΦΕΔΡΟΥΣ

-Να μην έχουν εκπέσει βαθμούς
-Πρόταση του διοικητή της μονάδας
-Να μην έχουν απολυθεί για οποιαδήποτε αιτία
 -Πλήρη πολιτικά δικαιώματα

πηγή:δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου