Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

AΠΟΛΥΘΗΚΑΝ Ι-5 "ΕΓΙΝΑΝ" Ι-1 !!!!!!








«Οσμή»... σκανδάλου σε διαγωνισμό της πυροσβεστικής με 4.000 επιτυχόντες

Παρά το γεγονός ότι ο διαγωνισμός διενεργήθηκε με τη συμμετοχή στην Κεντρική Επιτροπή εκπροσώπου του ΑΣΕΠ, περίπου 170 υποψήφιοι φέρονται να εξασφάλισαν θέση στη λίστα των επιτυχόντων με διάφορες παρατυπίες.






Στο μικροσκόπιο τριμελούς επιτροπής, που συστάθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δημόσιας Τάξης, θα μπουν τα δικαιολογητικά που υπέβαλαν για ναδιοριστούν 4.000 επιτυχόντες στον διαγωνισμό που προκήρυξε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το 2011.
Το θέμα έχει αποκτήσει τόσο μεγάλες διαστάσεις, ώστε, με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην επιτροπή συμμετέχει και προϊστάμενος επιθεωρητής του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, καθώς η υπόθεση έχει ξαναβρεθεί στο στόχαστρο των ελέγχων. Με την παρουσία ενός τόσο υψηλόβαθμου στελέχους είναι ζητούμενο να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία των «ράμπο» της Δημόσιας Διοίκησης, ώστε να φωτιστούν πλευρές που παρέμειναν αθέατες κατά τους δύο προηγούμενους ελέγχους.

Οι καταγγελίες

Η συγκεκριμένη προκήρυξη είχε μπει στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών, μετά τις καταγγελίες από επιλαχόντες για περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών σπουδών, στρατολογικής κατάστασης, διπλωμάτων οδήγησης κ.α., που αύξαναν την τελική μοριοδότηση και χρησιμοποιήθηκαν από κάποιους υποψηφίους, προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρόσληψή τους.
Πρέπει να αναφέρουμε πως ο επίμαχος διαγωνισμός αφορούσε στο «άνοιγμα» 3.400 θέσεων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και 400 θέσεων για πολιτικό προσωπικό. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι διενεργήθηκε με τη συμμετοχή στην Κεντρική Επιτροπή εκπροσώπου του ΑΣΕΠ, περίπου 170 υποψήφιοι φέρονται να εξασφάλισαν θέση στη λίστα των επιτυχόντων με διάφορες παρατυπίες και, κυρίως, με την υποβολή ψευδών υπεύθυνων δηλώσεων αναφορικά με τη στρατιωτική τους ικανότητα. Αυτό κατέδειξαν οι διαδοχικοί έλεγχοι που διενεργήθηκαν τόσο από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, όσο και από τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Η προϋπόθεση

Η βασική προϋπόθεση για την πρόσληψη των ανδρών υποψηφίων ήταν να έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία ως ικανοί κατηγορίας Ι-1. Ορισμένοι, ωστόσο, οι οποίοι απολύθηκαν από τον στρατό με Ι-2, Ι-3, Ι-4, ακόμη και Ι-5, φέρονται να προχώρησαν σε αλλαγή στρατιωτικής ικανότητας μετά την πρόσληψή τους στην
Πυροσβεστική. Η τριμελής επιτροπή που συστάθηκε θα πραγματοποιήσει από μηδενική βάση σαρωτικές διασταυρώσεις σε όλους τους τίτλους σπουδών, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και ηλεκτρονικών υπολογιστών, άδειες οδήγησης, καθώς επίσης στα αποσπάσματα ποινικού μητρώου, που περιλαμβάνονται στους προσωπικούς φακέλους των επιτυχόντων. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως η διασταύρωση των στοιχείων υπολογίζεται να τελειώσει πριν από το Πάσχα, καθώς σύμφωνα με την ΚΥΑ στην τριμελή επιτροπή έχει δοθεί προθεσμία 50 εργάσιμων ημερών για να παραδώσει το πόρισμά της.
Κώστας Παπαδόπουλος
πηγή:paraskinio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου