Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Ελληνοτουρκικά: - Βίντεο-ντοκουμέντο αποκαλύπτει τη βίαιη εξώθηση μεταναστών προς την Ελλάδα από την τουρκική ακτοφυλακή


 Βίντεο το οποίο καταρρίπτει με εμφατικό τρόπο τις κατηγορίες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησής του σε βάρος της Ελλάδας για κακομεταχείριση των μεταναστών στο Αιγαίο έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. 

Το βίντεο δείχνει την τουρκική ακτοφυλακή να εξωθεί με υπέρμετρη βία τους μετανάστες που βρίσκονται σε μια βάρκα να εισέλθουν στα ελληνικά ύδατα.

Όπως αναφέρει ο κ. Μηταράκης στην ανάρτησή του συνοδεύει το βίντεο "τα πλάνα δείχνουν την τουρκική ακτοφυλακή να σπρώχνει βίαια μετανάστες προς την Ελλάδα, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και της κοινής δήλωσης της ΕΕ. Αυτό το βίντεο γυρίστηκε από πρόσφυγα που διασώθηκε από την Ελλάδα. Αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της εργαλειοποίησης των μεταναστευτικών ροών από την πλευρά της Τουρκίας”.

Στο βίντεο μάλιστα, μέλη της τουρκικής ακτοφυλακής φαίνονται να χτυπούν με κοντάρια τους μετανάστες που βρίσκονται στη βάρκα, οι οποίοι διαμαρτύρονται απεγνωσμένα για τη βίαιη μεταχείρισή τους.


 





 πηγή:https://www.capital.gr/epikairotita/3662696/binteo-ntokoumento-apokaluptei-ti-biaii-exothisi-metanaston-pros-tin-ellada-apo-tin-tourkiki-aktofulaki