Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Κυβέρνηση: - Όλα καλά , όλα ανθηρά! - Εμείς γιατί δεν περνάμε καλά; - Μήπως επικρατεί αξιοκρατία δεν το καταλάβαμε; - Μήπως είμαστε χορτάτοι και νομίζουμε ότι πεινάμε;

 


Του Θοδωρή Γιάνναρου

"Ευχαριστώ τον Θεόν που με έκανε αξιοπρεπή, αλλά τον μέμφομαι γιατί με υποχρέωσε να εξαρτώμαι από αναξιοπρεπείς”.

Άριστες οι ενέργειες για την αναβάθμιση του στρατιωτικού εξοπλισμού της χώρας, με την αγορά νέων φρεγατών, κορβετών, αεροσκαφών και λοιπών πολεμικών συστημάτων… Ο υπουργός άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και οι αρμόδιοι επιτελείς του πενταγώνου έκαναν εξαιρετική δουλειά και δεν επέτρεψαν σε τρίτους να αναμιχθούν! Κάποιοι λένε πως βιάστηκαν.., αλλά η κοινή  γνώμη πιστεύει πως οι επιλογές αυτές ήταν αυτές που χρειάζονταν η χώρα, ειδικά τώρα, με δεδομένο πως τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, δεν είχε αγοραστεί ούτε σφαίρα, με πολλά από τα υπάρχοντα οπλικά συστήματα να χρήζουν επισκευών και αναβαθμίσεων!

Εξαιρετική δουλειά έχει κάνει και ο Νίκος Δένδιας από το υπουργείο των εξωτερικών! Έβαλε τη δική του σφραγίδα στην ανανεωμένη ελληνική διπλωματία, χωρίς να ζητά εγκρίσεις… Είχε μεν σχέδιο πάντα, αλλά αυτοσχεδίαζε καταφέρνοντας πράγματα που στο παρελθόν ούτε να φανταστούμε δεν θα μπορούσαμε… Δημιούργησε τις υποδομές για σημαντικές συμφωνίες και συμμαχίες, ταξιδεύοντας παντού. Κατάφερε να γελοιοποιήσει μέσα στην Άγκυρα  τον Τούρκο υπουργό εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας δυναμικά όταν προκλήθηκε! Δεν είχε χρόνο ούτε για συμβουλές, ούτε για οδηγίες, μιας και έπρεπε άμεσα να σηκώσει το γάντι, άσχετα αν στη συνέχεια προκειμένου να μην φέρει σε δύσκολη θέση άλλους, ανέφερε πως όλα ήταν προσυνεννοημένη! Όπως όμως και να το δει κανείς, το ότι δεν ήταν και ότι το πήρε ολοκληρωτικά πάνω του χωρίς να ρωτήσει κανέναν… φάνηκε ξεκάθαρα!

Ο Χάρης Θεοχάρης έκανε πολύ καλή δουλειά στο υπουργείο τουρισμού, κάτι που φαίνεται σήμερα με πολύ πιο επιτυχημένη χρονιά από το 2019 και με εκατομμύρια καλής ποιότητος τουρίστες να κατακλύζουν την χώρα! Βέβαια δεν πήρε τα εύσημα.., αλλά σάμπως έτσι δεν γίνονταν πάντα σ’ αυτή τη χώρα… άλλος να κάνει τη δουλειά και άλλος να … κομπάζει;

Στο υπουργείο ψηφιακής διακυβερνησης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε πράξη το αυτονόητο… έκανε τις υπηρεσίες του δημοσίου πιο εύκολα προσβάσιμες στους πολίτες και με αρκετά ταχεία διεκπεραίωση! Όπως οι προσναφερθέντες, ούτε αυτός δέχτηκε υψηλά ιστάμενους συμβουλάτορες και απλά έκανε καλά αυτό που είχε μάθει να κάνει… και κατάφερε αρκετά.

Όλα καλά μέχρι εδώ, αλλά φθάνει αυτό; Φθάνει για να πει κανείς πως οι Έλληνες είναι σε καλύτερη μοίρα… ότι τα έχουν καταφέρει, έχουν αρκετές δουλειές καλοπληρωμένες, ασφαλές σύστημα υγείας φιλικό και αποτελεσματικό προς τον ασθενή και αντάξιο των εισφορών του για την προστασία και την προώθηση της υγείας του; Μήπως η φορολόγηση των πολιτών έγινε πιο δίκαιη και ανθρώπινη και εμείς οι αφελείς δεν το πήραμε ακόμα χαμπάρι; Μήπως επικρατεί αξιοκρατία και εμείς όλοι είμαστε κατώτεροι των στάνταρτς και των προσδοκιών της Πολιτείας; Μήπως δεν χρειάζεται μπάρμπας στην Κορώνη για να καταφέρει κάποιος κάτι;

Δυστυχώς ζούμε απλά περιμένοντας την μέρα να περάσει, χωρίς να γνωρίζουμε τι θα μας ξημερώσει η επόμενη… χωρίς να ονειρευόμαστε και χωρίς να προσδοκούμε κάτι! Απλά ζούμε μιας κακής ποιότητας ζωή, εξαρτημένοι από ανθρώπους που δεν μας σέβονται και που αδιαφορούν για εμάς, τα παιδιά και το μέλλον μας… που χτίζουν μέλλοντα μόνο για τους εαυτούς τους και τους κολλητούς τους… που έχουν επιτρέψει σε αρπακτικά να κλέβουν για φραγκοδίφραγκά τα σπίτια και το βιός μας, μαζί με τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής!

Κατά τ’ άλλα το ίδιο το κράτος ενεργοποιεί καθημερινά τους μηχανισμούς αφαίμαξης των πολιτών, αποσκοπώντας στο δικό του μερτικό συναγωνιζόμενο επί ίσοις όροις τα αρπακτικά που το ίδιο προσκάλεσε και ακριβώς για τον ίδιο σκοπό: να μας αφήσουν άφραγκους, άστεγους και εξαρτώμενους από τα βοηθήματα-χαρτζιλίκια, τα καθρεφτάκια και τος χάντρες, που μας προσφέρουν από τις καταληστευμένες περιουσίες μας και τον καθημερινό ιδρώτα που χύνουμε για τον επιούσιο…  όταν όμως αρρωστήσουμε…  εκεί έχει ενδιαφέρον! Λίγοι κακοπληρωμένοι και κουρασμένοι υγειονομικοί δίνουν τη ζωή τους την ίδια για να μας βοηθήσουν, μα ο αγώνας που δίνουν είναι άνισος με θύματα και τους ίδιους και εμάς! Όταν οι επαΐοντες έχουν πρόθεση, στόχο και σκοπό να μας αδικήσουν, κανένα επιχείρημα και καμία αντίδραση δεν  μπορεί να μας γλυτώσει… Μόνο αν το είχαμε προβλέψει, μόνο τότε θα είχαμε κάποια τύχη…

Καλές οι κορώνες οι υποσχέσεις οι κοκορομαχίες και τα αμέτρητα "θά” για την χρυσή καρέκλα κύριοι, αλλά δεν φθάνει, γιατί λείπουν πολλά! Λείπει η ενσυναίσθηση, λείπει η τιμιότητα, η αξιοκρατία, η δικαιοσύνη, λείπει και η αξιοπρέπεια που έχετε απωλέσει… και χωρίς αυτά όλοι χαμένοι είμαστε  -και εσείς.

Για ν’ αλλάξουν τα πράγματα, πρέπει πρώτα ν’ αλλάξουμε εμείς… και όταν τελικά καταφέρουμε ν’ αλλάξουμε, στο ξημέρωμα της αλλαγής μας εσείς δεν έχετε θέση! Θα έχετε εξαφανιστεί, όπως η έλευση μιας αυγής διώχνει και εξαφανίζει τα σκοτάδια!








πηγή:https://www.capital.gr/arthra/3650337/ola-kala-men-alla-emeis-den-pername-kala


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου