Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ: Τι φοβερό θα είναι αυτό που θα συμβεί σ’ αυτή τη χώρα μετά τις εκλογές - Θα πάψει ο πρωθυπουργός της να χρωστάει 1,3 εκ. ευρώ σε δάνεια - Ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί στα 800 ευρώ - Δεν θα αφήσουμε οικογένειες να ψάχνουν δανεικά - Θα ξεριζώσουμε τα λεφτόδενρα Μητσοτάκη

 

Αποσπάσματα της ομιλίας  του Αλ. Τσίπρα κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Περιστέρι την 12/7/2022


Συντρόφισσες και σύντροφοι

Όποτε και αν στηθούν οι κάλπες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά 

Η ευθύνη για το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι δεύτερη στον κόσμο στο ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού, τον υψηλότερο που είχαμε από το 1993, που εκτοξεύτηκε στο 12%. Η ευθύνη ότι έχουμε τα πιο ακριβά καύσιμα στην Ευρώπη σε σχέση με το εισόδημά μας. Η ευθύνη για το ότι το 40% του πληθυσμού, 1,7 εκατομμύρια νοικοκυριά στη χώρα μας βρίσκονται σήμερα σε στεγαστική κρίση. Ξοδεύουν δηλαδή πάνω από το μισό εισόδημά τους σε ενοίκια, λογαριασμούς και δάνεια, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στο 9% και η δεύτερη χειρότερη, μετά την Ελλάδα, είναι η Βουλγαρία με 17,5%.

Το πρόβλημα το μεγάλο είναι ότι επί κυβερνήσεως Μητσοτάκης έχουν φυτέψει και έχουν αναρριχηθεί πάρα πολλά κλεφτόδεντρα.

Αυτά τα κλεφτόδεντρα δεσμευόμαστε ότι θα ξεριζώσουμε. Όχι απλά θα τα κουρέψουμε: θα τα ξεριζώσουμε. Δεν θα βρούμε εμείς λεφτόδεντρα. Από τις δυνατότητες της οικονομίας θα στηρίξουμε τους μη προνομιούχους.

Γι’ αυτό λοιπόν, είναι καθήκον μας το επόμενο διάστημα να βρεθούμε με όλες μας τις δυνάμεις σε κάθε μάχη απέναντι στο άδικο

Επιμένουμε και δεσμευόμαστε γι’ αυτά. Δεσμευόμαστε για μια ζωή που δεν χρειάζεσαι "μέσο" για μια δουλειά. Για μια ζωή που δεν θα δουλεύεις ανασφάλιστος για 400 ευρώ. Που δεν θα πρέπει να δουλεύεις απλήρωτα 12ωρα. Που δεν θα πρέπει να σου τσοντάρουν κάθε μήνα οι δικοί σου για το νοίκι και το ρεύμα. Που δε θα πρέπει να μένεις μέχρι τα 40 σου στο παιδικό σου δωμάτιο, γιατί δεν βγαίνουν τα έξοδα.

Φίλες και φίλοι

Και θέλω επιγραμματικά να σας εξηγήσω κάποιους βασικούς άξονες αυτού του προγράμματος, των πρώτων ημερών.

Το πρώτο που θα κάνουμε είναι ότι δεν θα αφήσουμε κανένα νοικοκυριό να αναγκάζεται να ξοδεύει το εισόδημα από δυο και τρεις μισθούς μόνο για τους λογαριασμούς του ρεύματος και της βενζίνης.

Δεν θα αφήσουμε οικογένειες μετά τις δυο πρώτες βδομάδες να ψάχνουν δανεικά προκειμένου να βγει ο μήνας. Γιατί αυτή η πραγματικότητα σήμερα, δυστυχώς για την πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών.

Ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί στα 800 ευρώ και θα επανέλθει όλο το πλαίσιο προστασίας που ξήλωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το που ήρθε και στη θέση της έβαλε την παραγγελιά των ελίτ, δηλαδή τον νόμο Χατζηδάκη.

Ακούστε τι φοβερό  θα είναι αυτό που θα συμβεί σ’ αυτή τη χώρα: Θα πάψει η Ελλάδα να είναι μια χώρα που ο πρωθυπουργός της χρωστάει 1,3 εκατομμύρια σε δάνεια, το Υπουργικό Συμβούλιο, 12,4 εκατομμύρια σε δάνεια, το κυβερνητικό κόμμα πάνω από 350 εκατομμύρια σε δάνεια και δεν τρέχει τίποτα,
 Θα επιστρέψουμε τα κλεμμένα σε κάθε συνταξιούχο

Είναι ανάγκη κοινωνική για να ανασάνει ο τόπος. Να λοιπόν γιατί θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν και με μεγάλη διαφορά!

Μπορούμε να νικήσουμε και θα νικήσουμε. Είμαι βέβαιος γι` αυτό! Και όσοι προσπαθούν να πείσουν ότι δεν μπορούμε, είναι γιατί θέλουν να διατηρηθεί το σημερινό καθεστώς που βολεύει ελάχιστους και αφήνει στο περιθώριο τους πολλούς.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου