Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Συντάξεις/Αναδρομικά - "Δεσμευόμαστε ότι θα δίνουμε σχεδόν 1 δισ. ευρώ, σε ετήσια βάση, μέχρι να ξοφλήσουμε τα χρωστούμενα αναδρομικά" - "Αν εξαπατάς τους απόμαχους της δουλειάς δεν είναι λάθος, ούτε ολίσθημα."- "Είναι έγκλημα και δείγμα ακραίου κυνισμού"

 

Αποσπάσματα της ομιλίας  του Αλ. Τσίπρα κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Περιστέρι την 12/7/2022


Συντρόφισσες και σύντροφοι


Εκείνο το βράδυ, λοιπόν, θα θυμάστε, ξέροντας τι πετύχαμε αλλά γνωρίζοντας και πού σφάλλαμε, συνειδητοποιώντας την ανάγκη να ξεπεράσουμε τα όρια μας, δώσαμε την υπόσχεση να δουλέψουμε για να αντιστοιχήσουμε τον εκλογικό με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ

Και να λοιπόν που σήμερα μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι αυτή την υπόσχεση που δώσαμε τρία χρόνια πριν, την έχουμε κάνει πράξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μετά το 3ο Συνέδριό του και μετά την εκλογική διαδικασία της 15ης του Μάη, δεν είναι απλά άλλο ένα κόμμα, έστω λίγο μεγαλύτερο. Είναι ένα άλλο κόμμα.

Χιλιάδες επιχειρηματίες χωρίς να έχουν ρευστότητα αναγκάζονται να επιστρέψουν, δεν βρέθηκε δημοσιονομικός χώρος. Για να πάρουν πίσω τα αναδρομικά που τους επιδίκασε το Συμβούλιο της Επικρατείας οι συνταξιούχοι, δεν βρέθηκε δημοσιονομικός χώρος, τους εξαπάτησαν.

Έχουμε πει όμως πολλές φορές ότι δεν το πρόβλημα στον τόπο τα τελευταία τρία χρόνια δεν είναι ότι δεν υπάρχουν, όπως μας λένε κάθε φορά που ζητάμε δίκαια αιτήματα για να στηριχθεί η κοινωνία, ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα. Το πρόβλημα το μεγάλο είναι ότι επί κυβερνήσεως Μητσοτάκης έχουν φυτέψει και έχουν αναρριχηθεί πάρα πολλά κλεφτόδεντρα.

Αυτά τα κλεφτόδεντρα δεσμευόμαστε ότι θα ξεριζώσουμε. Όχι απλά θα τα κουρέψουμε: θα τα ξεριζώσουμε. Δεν θα βρούμε εμείς λεφτόδεντρα. Από τις δυνατότητες της οικονομίας θα στηρίξουμε τους μη προνομιούχους.

Αυτά είναι τα βασικά. Δεν είναι τίποτα επαναστατικά αυτά που είπα, τα βασικά είναι, τα αυτονόητα για τα οποία δεσμευόμαστε να παλέψουμε μαζί με τη νέα γενιά για να τα κάνουμε πραγματικότητα, για να τους ξαναδώσουμε το δικαίωμα να ονειρευτούν ξανά και για να επαναφέρουμε τη δικαιοσύνη σε αυτό το τόπο. Διότι όχι, οι ανισότητες δεν είναι φυσικό φαινόμενο, θα τις χτυπήσουμε τις ανισότητες, θα τις αμβλύνουμε τις ανισότητες και θα ξαναφέρουμε τη Δικαιοσύνη.

Το πέμπτο αφορά τους απόμαχους της δουλειάςΘα επιστρέψουμε τα κλεμμένα σε κάθε συνταξιούχο που πολλαπλά εξαπάτησε ο κ. Μητσοτάκης.

Δεσμευόμαστε ότι το σχεδόν 1 δισ. σε ετήσια βάση, που στέρησε η κυβέρνηση από τους συνταξιούχους προκειμένου να καλύψει τη μαύρη τρύπα της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης, θα τους επιστραφεί για να καλυφθούν οι ανάγκες τους.

Ο τζόγος των αρπακτικών με την επικουρική ασφάλιση θα τελειώσει. Όπως και η μεγάλη εξαπάτηση που συντελείται τούτες τις μέρες με τα αναδρομικά. Γιατί το να εξαπατάς τους απόμαχους της δουλειάς δεν είναι λάθος, ούτε ολίσθημα. Είναι έγκλημα και δείγμα ακραίου κυνισμού. Γιατί είναι ακραία κυνική αυτή η κυβέρνηση .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου