Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία - Οι Ρώσοι αποχωρώντας παγιδεύουν με εκρηκτικά τα πτώματα στους δρόμους


  Περιγράφοντας την κατάσταση στην Μπούτσα, της κωμόπολης που απελευθέρωσαν οι Ουκρανοί, ο δήμαρχός της μίλησε για μαζικούς τάφους 280 ανθρώπων και είπε ότι υπάρχουν και άλλοι άταφοι αλλά περιμένουν τους πυροτεχνουργούς διότι μπορεί οι Ρώσοι να έχουν παγιδεύσει τις σορούς 

Οι Ρώσοι εγκαταλείπουν την περιοχή του Κιέβου, αυτό είναι εμφανές. Το βράδυ του Σαββάτου η Χάνα Μαλιάρ, υφυπουργός Αμυνας της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο όλης της περιοχής της πρωτεύουσας, μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από πόλεις-κλειδιά στην περιφέρεια. 

Όμως αυτό που οι Ρώσοι αφήνουν πίσω τους ύστερα από εβδομάδες εχθροπραξιών και κατάληψης είναι εικόνες φρίκης. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ειδησεογραφικών πρακτορείων βρέθηκε η Μπούτσα, μια κωμόπολη βορειοδυτικά του Κιέβου η οποία υπήρξε θέατρο σφοδρών μαχών. 

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Μπούτσα, Ανατόλι Φεντόρουκ, οερίπου 300 άνθρωποι χρειάστηκε να ενταφιαστούν σε μαζικούς τάφους. 

«Στην Μπούτσα, έχουμε ήδη θάψει σε μαζικούς τάφους 280 ανθρώπους», επειδή ήταν αδύνατον να ταφούν στα τρία κοιμητήρια που όλα τους βρίσκονταν πολύ κοντά στη γραμμή πυρός των ρωσικών δυνάμεων, εξήγησε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο. 

«Σε ορισμένους δρόμους, βλέπει κανείς 15-20 πτώματα στο έδαφος» αλλά «δεν μπορώ να σας πω πόσοι είναι ακόμη οι νεκροί στις αυλές, πίσω από τους φράχτες», συνέχισε. 

Και έπειτα προχώρησε σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη. Ότι οι Ρώσοι φεύγοντας παγιδεύουν με εκρηκτικά τις σορούς που βρίσκονται στους δρόμους και στα χωράφια, ώστε να προκαλέσουν κι άλλα θύματα! 

«Αν δεν περάσουν πρώτα οι πυροτεχνουργοί για να εξετάσουν τα πτώματα, δεν πρέπει να τα περισυλλέξουμε» επειδή μπορεί να είναι παγιδευμένα με εκρηκτικά, εξήγησε. «Αυτές είναι οι συνέπειες της ρωσικής κατοχής, οι ραδιουργίες του εχθρού» πρόσθεσε ο δήμαρχος 



Πηγή: Protagon.gr