Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία - Στην αντεπίθεση περνούν οι ουκρανικές δυνάμεις - Ρωσικό πολεμικό πλοίο "Orsk" καταστράφηκε στο λιμάνι του Berdiansk από βαλλιστικό πύραυλο Tochka-U


 


Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, σήμερα στις 6:30 π.μ., ένας βαλλιστικός πύραυλος Tochka-U που εκτοξεύτηκε από τους μαχητές του Ζελένσκι καταρρίφθηκε πάνω από το λιμάνι του Μπερντιάνσκ. Τα θραύσματά του έπεσαν και προκάλεσαν φωτιά. Ελέγχεται η έκδοση των ενεργειών του DRG.

Δεν είναι η πρώτη μέρα που οι Ουκρανοί χτυπούν το λιμάνι με πυραύλους Tochka-U. Ο κύριος στόχος τους είναι να διακόψουν την παροχή τροφίμων, καυσίμων και άλλων ζωτικών προμηθειών για τους κατοίκους των απελευθερωμένων περιοχών της περιοχής Zaporozhye και τους πρόσφυγες από τη Μαριούπολη.

Ο πιο βολικός και ασφαλής τρόπος για την προμήθεια τροφίμων και άλλων αγαθών στο Μπερντιάνσκ είναι δια θαλάσσης. Οι μαχητές του Ζελένσκι προσπαθούν να τον αποκόψουν.

(Volodymyr Rogov, μέλος του Κύριου Συμβουλίου της Πολιτοστρατιωτικής Διοίκησης της περιοχής Zaporozhye)

Το Υπουργείο  Άμυνας της  Ουκρανίας δήλωσε πως κατέστρεψε το Orsk, ένα αποβατικό Ρωσικό πλοίο στο Μπερντιάνσκ.

"Ένα πλοίο βυθίζεται στο αγκυροβόλιο στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ. Πιθανώς, πρόκειται για Ρωσικό BDK, το οποίο υπέστη ζημιά ως αποτέλεσμα της επίθεσης από Tochka-U. Δεύτερο πλοίο BDK του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας αναχωρεί από το λιμάνι του Μπερντιάνσκ. Αναφέρεται επίσης ότι ένα παλιό BDK τάξης 1171 πλημμυρίζει για να αποφευχθεί η έκρηξη του BC,  αναφέρει το Ρωσικών συμφερόντων annanews


Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε επίθεση ουκρανικού βαλλιστικού πυραύλου. Παρόντα επίσης δύο πλοία της κλάσης Ropucha, τα οποία παρατηρήθηκαν να αποπλέουν καθώς η φωτιά μαίνονταν ρωσικές εκρήξεις πυρομαχικών σήμερα το πρωί στο Berdyansk, με γεωγραφική θέση στους 46,749590°, 36,773788° αναφέρει φιλοδυτική πηγή.


Σύμφωνα με το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο, το Ρωσικό πολεμικό πλοίο «Orsk» καταστράφηκε στο λιμάνι του Berdiansk. Η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Anna Malyar είπε ότι το κατεστραμμένο πολεμικό πλοίο στο Berdyansk μπορούσε να μεταφέρει έως και 20 άρματα μάχης, 45 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και 400 αλεξιπτωτιστές.

Η επίθεση συμπίπτει με την Σύνοδο Κορυφής ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες 


Επίσημη δήλωση από ρωσικής πλευράς δεν υπάρχει αλλά κάποια άλλη Ρωσική πηγή δίνει επίσης την αρχική εκτίμηση ότι όχι ο ίδιος ο πύραυλος αλλά θραύσματα του έπληξαν το πλοίο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βαλλιστικός πύραυλος Tochka-U που εκτοξεύθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας καταρρίφθηκε πάνω από το λιμάνι του Μπερντιάνσκ σήμερα το πρωί. Τα συντρίμμια του έπεσαν και προκάλεσαν φωτιά, η οποία οδήγησε σε τρεις εκρήξεις από την έκρηξη πυρομαχικών που ήταν αποθηκευμένα κοντά. Θραύσματα κατέστρεψαν το διπλανό BDK. Συνολικά στο λιμάνι υπήρχαν τρία BDK.

Αν ο Tochka είχε χτυπήσει το BDK με πυρομαχικά, τότε ότι όχι μόνο το λιμάνι, αλλά και το μισό Berdyansk θα είχε εξαφανιστεί: μισός τόνος της κεφαλής Tochka + αρκετές δεκάδες τόνοι πυρομαχικών στο BDK + ταυτόχρονη έκρηξη όλων αυτών θα σήμανε ολική καταστροφή για λιμάνι και πόλη. Και αυτό δεν έγινε.

Προσθήκη: σύμφωνα με ενημερωμένα δεδομένα, μπορεί τελικά να μην ήταν πύραυλος, αλλά όλα ξεκίνησαν με την πυρκαγιά στο πλοίο ή σε μια αποθήκη

Σύμφωνα με το κανάλι Battle Sailor, σημειώθηκε τοπική πυρκαγιά στην πρύμνη του μεγάλου αποβατικού πλοίου Saratov, λόγω της απειλής έκρηξης πυρομαχικών, το πλοίο βυθίστηκε ειδικά σε βάθος 5 μέτρων (με βύθισμα 4- 4,5 μ.), ο αριθμός των θυμάτων είναι ακόμη άγνωστος. Το «Kunikov» και το «Novocherkassk» υπέστησαν ζημιές και βγήκαν στη θάλασσα. BDK “Kunikov” 8 άτομα τραυματίστηκαν, “BDK Novocherkassk” 3 σκοτώθηκαν, 3 τραυματίστηκαν. Το Saratov (ναυπηγήθηκε πριν από 56 χρόνια το 1966) θα χρειαστεί επισκευές. Το Kunikov και ο Novocherkassk μπορούν να συνεχίσουν τη δουλειά τους. Ως εκ τούτου, το Ουκρανικό Ναυτικό ήταν πάρα πολύ βιαστικό με μια δήλωση.

.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου