Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Πανδημία covid-19: Πλήρης Ελευθερία Κινήσεων για τους Εμβολιασμένους - Σε "Κατ΄ Οίκον" Περιορισμό οι Ανεμβολίαστοι



Τα μέτρα που εφαρμόζονται εδώ και τρεις μέρες για τους  ανεμβολίαστους σε διάφορους χώρους, αποβλέπουν κατά πρώτο στη δική τους προστασία και κατά δεύτερο αποτελούν μια έμμεση πίεση για να εμβολιαστούν.

  • Ήδη, τον τελευταίο μήνα έχουμε 500.000 ραντεβού πρώτης δόσης, κάτι που είναι  εξαιρετικά σημαντικό, ενώ πάρα πολύ καλά πηγαίνει και η τρίτη δόση.
  • Από τον Οκτώβριο ανάλογα με το πώς εξελίσσονταν τα πράγματα, κλιμακώναμε και τα μέτρα.
  • Από την αρχή του χρόνου στα κρούσματα είμαστε 85% ανεμβολίαστοι - 15% εμβολιασμένοι, στις ΜΕΘ 94% ανεμβολίαστοι - 6% εμβολιασμένοι και στους θανάτους 90% ανεμβολίαστοι -10% εμβολιασμένοι. 
  • Πριν έναν μήνα στους εμβολιασμούς ήμασταν στο 64-65% του ενήλικου πληθυσμού, τώρα είμαστε στο 73,5%. 

Είμαστε στη φάση εφαρμογής αυτής της στρατηγικής. Δεν θα παρεκκλίνουμε από αυτή: Ανοιχτή αγορά, ελευθερία κινήσεων για τους εμβολιασμένους, με τα ατομικά μέτρα προστασίας -γιατί ο ιός εξακολουθεί να είναι εδώ για όλους- και περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους.

>. Σε αυτή τη φάση, αυτά είναι τα μέτρα, αυτό είναι το πλαίσιο και σε ό,τι αφορά την κίνηση και τη δυνατότητα του πώς θα εργάζεται, θα διασκεδάζει, θα κυκλοφορεί κανείς στα καταστήματα με το γνωστό κυρωτικό πλαίσιο, με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

>Οι συμπολίτες μας, από 60 ετών και πάνω, για να έχουν το Covid Pass της ελεύθερης πρόσβασης του εμβολιασμένου, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να κάνουν τεστ, θα πρέπει να κάνουν και την τρίτη δόση. 

Η στρατηγική  που η  Κυβέρνηση εφαρμόζει από το Σεπτέμβριο και μετά είναι εξισορροπημένη, με την οικονομία, την εκπαίδευση, πλήρως λειτουργικές, με την κοινωνία ανοιχτή. Και από την άλλη, τη μάχη στο υγειονομικό πεδίο, για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αυτή την προσπάθεια θα συνεχίσουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου