Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Ε.Α.Α.Σ: Βράβευση του Υποστρατήγου ε.α. Κωνσταντίνου Κολοκούρη - Ως Λοχαγός εκτέλεσε πυρά αντιαρματικού και πολυβόλου κατά τουρκικού υποβρυχίου, τρέποντάς το σε φυγή.


 

 Η Ε.Α.Α.Σ., έκλεισε την 1η ημέρα του συνεδρίου της με βράβευση προσωπικοτήτων. Οι επιλογές των προσώπων δείχνουν την προσήλωση της Ενώσεως στις αρχές και τις αξίες της ευνομούμενης Πολιτείας, της ευσυνειδησίας στην εκτέλεση του καθήκοντος, τη γενναιότητα, τον πατριωτισμό και την πίστη στην τήρηση του Νόμου.

Η όμορφη βραδιά έκλεισε με την απονομή τιμητικής διάκρισης στον Υπτγο ε.α. Κωνσταντίνο Κολοκούρη, διότι ως Λοχαγός επικεφαλής Λόχου Πεζοναυτών, το Πάσχα 27 Απριλίου 1997 στο Φαρμακονήσι, εκτέλεσε πυρά αντιαρματικού και πολυβόλου κατά τουρκικού υποβρυχίου, το οποίον εμφανώς είχε παραβιάσει τα εθνικά χωρικά ύδατα, τρέποντάς το σε φυγή. Η πράξη του Υπτγου ε.α. Κωνσταντίνου Κολοκούρη ανέδειξε το αιώνιο πνεύμα του Έλληνα μαχητή και εξύψωσε το ηθικό των ανδρών και των συναδέλφων του.


Ο Υπτγος ε.α. Κωνσταντίνος Κολοκούρης παρέλαβε από το μέλος του ΔΣ της Ενώσεως Αντγο  Δικαστικού ε.α.  Καρανίσα Θωμά, Επίτιμο Πρόεδρο Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, αντίγραφο σπαρτιατικής κοπίδας με το πρόσταγμα «Μολών Λαβ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου