Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Ο Αιγυπτιακός στρατός μπήκε στη Λιβύη. - Απειλείται τουρκο-αιγυπτιακή σύρραξη.Μάχες στη Σύρτη.



Μετά από την επιχείρηση Σύρτη που εξαπέλυσε ο Τουρκικός στρατός από αέρος και θαλάσσης υποστηρίζοντας τα μισθοφορικά τμήματα των GNA στο έδαφος η Αίγυπτος στέλνει σημαντικές στρατιωτικές ενισχύσεις συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων προς τα σύνορα με Λιβύη.Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές υπάρχει μια επιδρομή του Αιγυπτιακού στρατού στη Λιβύη. Ενδεικτική η ανάρτηση μέσου του LNA που εμφανίζει με στρατιωτικές στολές σε θέση μάχης Σίσι-Χαφτάρ.Ενώ υπάρχουν οι πρώτες φωτογραφίες που δείχνουν πως ο Αιγυπτιακός στρατός μπήκε στην ιστορική Κυρηναϊκή στη Λιβύη που εποφθαλμιά ο Ερντογάν. 18 Abrams Tanks αιγυπτιακού στρατού εθεάθησαν στα σύνορα Λιβύης.Αιγυπτιακά μαχητικά επίσης αναπτύχθηκαν στην μεθόριο.Αναφέρεται ότι η Αίγυπτος ανέπτυξε μεγάλο αριθμό θωρακισμένων, βαρέων όπλων και αεροσκαφών στα σύνορα Λιβύης και στη Λιβύη. Ελικόπτερα του Αιγυπτιακού στρατού μετακινήθηκαν στα σύνορα κι αναμένεται να συμμετέχουν στις μάχες κατά GNA.
Η μάχη της Σύρτης συνεχίζεται. Το πυροβολικό του GNA βάλει κατά θέσεων του Haftar στο κέντρο της πόλης.O GNA προελαύνει μέσ στο νότο της πόλης σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται σε αυτόν.Τα τούρκικα drones επιτηρούν την πόλη και δίνουν χρήσιμες πληροφορίες.
.Όλα αυτά μια μέρα τη συνάντηση του Al-Sisi με Haftar στο Κάιρο και την πρόταση εκεχειρίας προς αντίπαλη πλευρά που διαφαίνεται να πέφτει στο κενό.
O Υπουργός Εσωτερικών της Κυβέρνησης της Εθνικής Ένωσης της Λιβύης (GNA) επιβεβαιώνει τη συνέχεια της ανάκτησης της Σύρτης και της Λιβύης.« Οι κόκκινες γραμμές διασχίσθηκαν με το αίμα των μαρτύρων μας και δεν υποτάχθηκαν στις δικτατορίες των οπορτουνιστών σε ψυχές αδύναμες απολιθωμένες.»
Aπό τ΄αεροδρόμιο Κων/πολης συνεχίζουν να αναχωρούν στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη προς Λιβύη με στρατιωτική βοήθεια για GNA. Μαζί τους και καταριανά αεροσκάφη: 2 καταριανά C-17A και 2 Tουρκικά C-130. στις 6/6/20.
Εικόνα
Ο GNA ανακοίνωσε ότι κατέλαβε Jaref κι d’Al-Qubeiba, στο νότο της Σύρτης σύμφωνα με ανακοινωθέν του αναφέρει το aa.
ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ….
«Πρέπει να αποτρέψουμε τη Ρωσία από τη δημιουργία βάσεων σε Σύρτη και Juffra», δήλωσε την Κυριακή στο bloomberg ο υπουργός Εσωτερικών του GNA Fathi Bashagha.Kαι μόνο μετά την ανάκτηση αυτών των 2 στόχων θα διαπραγματευθούν με την διοίκηση της Ανατολικής Λιβύης είπε…Η Σύρτη είναι στρατηγικός στόχος για Τούρκους και GNA γιατί είναι η πόλη που είναι μια πύλη προς μερικά από τα μεγάλα πετρελαϊκά πεδία και τους τερματικούς σταθμούς της χώρας σύμφωνα με το ίδιο μέσο…
dimpenews.com