Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Προτεκτοράτο της Τουρκίας η Λιβύη - Κάνει 2 βάσεις στη Λιβύη, για να κυριαρχήσει στη Μεσόγειο - "Πλημμύρισε" με 3.400 τόνους όπλων και πυρομαχικών τη Λιβύη σε ΕΝΑ ΜΗΝΑ!!



O Πρόεδρος Αλγερίας ο Abdel Majid Taboun κάλεσε τους εξωτερικούς παράγοντες ν’ αποστασιοποιηθούν από το λιβυκό και ν’ αφήσουν αφήσουν την επίλυση της κρίσης στους γείτονές της Λιβύης. Ζήτησε να γίνει συνάντηση με Αίγυπτο και Τυνησία προς επίλυση της κρίσης της Λιβύης, ενώ τόνισε ότι το τουρκικό καθεστώς πλημμύρισε τη Λιβύη με περίπου 3.400 τόνους όπλων σε διάστημα λιγότερο από μήνα μετά τη διάσκεψη του Βερολίνου που αποφάσισε την μη διοχέτευση όπλων στις αντιμαχόμενες πλευρές. Oι δηλώσεις του επέρχονται την επομένη της δημοσιοποίησης από Yenisafak της είδησης ότι η Τουρκία είναι διατεθειμένη να δημιουργήσει 2 μόνιμες στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη….
Σε συνέντευξή του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Taboun αποκάλυψε ότι υπάρχει μια χώρα που δεν συμμορφώθηκε με αυτό που συμφωνήθηκε στη διάσκεψη του Βερολίνου για την αποτροπή της ροής όπλων και μισθοφόρων στη Λιβύη, και πρόσθεσε: «Αλλά υπάρχει μια χώρα που μετά από ένα μήνα έστειλε περίπου 3.400 τόνους όπλων στη Λιβύη » δείχνοντας την Τουρκία.
Για πρώτη φορά, ο πρόεδρος της Αλγερίας κατηγόρησε σιωπηρά την Τουρκία ότι μετέφερε το συριακό σενάριο στη Λιβύη και αποκάλυψε ότι είχε ενημερώσει τους συμμετέχοντες στη διάσκεψη του Βερολίνου ότι το συριακό σενάριο ξεκίνησε στη Λιβύη και πρόσθεσε: “Τα αντιμαχόμενα μέρη στη Συρία είναι τα ίδια στη Λιβύη. “
Ο Ταμπούν κάλεσε τις αντίπαλες πλευρές να σταματήσουν τις μάχες και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, απέρριψε τη στρατιωτικής λύση στη κρίσης και επεσήμανε ότι η χώρα του βρίσκεται στην ίδια απόσταση μεταξύ όλων των μερών.
Είπε ότι η χώρα του «δεν έχει επεκτατικές ή οικονομικές φιλοδοξίες. Στόχος μας είναι η μη έκχυση αίματος στη Λιβύη και να προστατεύσουμε τα σύνορά μας. ”
Ο Πρόεδρος της Αλγερίας επιβεβαίωσε την υποστήριξη της Αλγερίας για την πρωτοβουλία «Διακήρυξη του Καΐρου» που ανακοίνωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Ελ-Σίσι πριν από λίγες μέρες . Η Αλγερική εφημερίδα, «An-Nahar», ανέφερε ότι η Αλγερία παίζει ρόλο διαμεσολαβητή στην κρίση της Λιβύης και ότι η Αλγερία βρίσκεται στην ίδια απόσταση με όλα τα μέρη. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής Αντιπροσώπων Λιβύης που πρόσκειται στο Χαφτάρ ο Aguila Saleh έφτασε στην Αλγερία για συνομιλίες για την κρίση..
Η Αλγερία αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία καθώς η Άγκυρα επιταχύνει διαδικασίες επεκτατισμού κι εδραίωσης στη Λιβύη….
Την Παρασκευή, η εφημερίδα Yenisafak ανέφερε επικαλούμενη «περιφερειακές πηγές» ότι «η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Λιβύης- Τουρκίας θα αυξηθεί σε υψηλότερα επίπεδα», μετά την επίσκεψη Φαγιέζ αλ-Σαρράζ, στην Άγκυρα στις 4 Ιουνίου.Γίνεται λόγος για 2 τουρκικές βάσεις η μια ως αεροπορική βάση στην Al-Watiyah.Ενώ ναυτική βάση θα κάνει στη Μισράτα στη Μεσόγειο όπου θα «δομηθεί μια ναυτική βάση, ενώ θα ενισχυθεί η βάση με αεροσκάφη και συστήματα αεράμυνας», ανέφερε η εφημερίδα.
Η εφημερίδα συνέχισε σύμφωνα με το geopolitics: «Σε συνδυασμό με τις ελληνικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο και την αυξανόμενη ένταση εκεί, απαιτείται παρουσία τουρκικών ναυτικών δυνάμεων στα χωρικά ύδατα της Λιβύης και, κατά συνέπεια, θεωρείται ότι το λιμάνι Misrata θα μετατραπεί σε μόνιμη τουρκική ναυτική βάση.”
dimpenews.com