Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Η Αίγυπτος θέτει κόκκινη γραμμή για την ανάπτυξη τουρκικών πολιτοφυλάκων στην Τρίπολη





.Ο ΥΠΕΞ Αιγύπτου δήλωσε ότι κάθε απειλή της Αιγιπτιακής και Αραβικής Εθνικής Ασφάλειας θα δεχθεί μια ανάλογη απάντηση και πρόσθεσε ότι η τουρκική ανάπτυξη πολιτοφυλακών στην Τρίπολη αποτελεί μια πραγματική απειλή για εθνική ασφάλεια Αιγύπτου. Ο υπουργός Εξωτερικών, Sameh Shoukry, επιβεβαίωσε ότι η Αίγυπτος επιδιώκει να προωθήσει μια πολιτική λύση στη Λιβύη, σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε απειλή για την αιγυπτιακή και αραβική ασφάλεια θα λάβει την κατάλληλη απάντηση. Έτσι συνεχίστηκε και σήμερα το μπαράζ της επιθετικότητας Αιγύπτου κατά Τουρκίας μετά τη χθεσινή εντυπωσιακή παρέμβαση Σίσι.

Σε απάντηση σε ερώτηση σχετικά με το αν η κυβέρνηση της Λιβύης Al-Wefaq θεώρησε την ομιλία του προέδρου Σίσι ως κήρυξη πολέμου, ο υπουργός Εξωτερικών Αιγύπτου δήλωσε σε δηλώσεις του στο κανάλι Al-Arabiya σήμερα, την Κυριακή, ότι η κυβέρνηση του Al-Wefaq δεν βελτίωσε την ανάγνωση της θέσης του Προέδρου Al-Sisi δεν την κατάλαβε, και ελπίζουμε ότι η Al-Wefaq θα τηρήσει την εντολή που ορίζεται στη Συμφωνία Skhirat.

Ο ίδιος αποκάλυψε συντονισμό με διεθνείς και περιφερειακές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στη Λιβύη, προσθέτοντας: Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στη Σύρτη και μια στρατιωτική λύση είναι η τελευταία επιλογή για την Αίγυπτο να υπερασπιστεί την ασφάλειά της.Ο τουρκικός επεκτατισμός σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη είναι απορριπτέος και αντιβαίνει στο Διεθνές Δίκαιο.Η Αίγυπτος δεν θ΄ανεχθεί καμιά ξένη ανάμειξη στη Λιβύη…

dimpenews.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου