Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Μετά από πέντε μήνες "πάγου", ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησαν για ζητήματα "χαμηλής πολιτικής"







Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησαν σήμερα μετά από πέντε μήνες "πάγου" στις σχέσεις τους και συμφώνησαν να ξανανοίξουν οι μεταξύ τους δίαυλοι επικοινωνίας. 


Οι δύο ηγέτες δεν άγγιξαν τα φλέγοντα θέματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Ωστόσο ο Έλληνας Πρωθυπουργός φέρεται να τόνισε ότι «πρέπει να μειωθεί η ένταση».  

Μίλησαν κυρίως για επίκαιρα ζητήματα "χαμηλής πολιτικής", όπως η πανδημία και ο τουρισμός και συμφώνησαν να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μάλιστα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, σε μια κίνηση καλής θέλησης, δήλωσε ότι συμφωνεί με το άνοιγμα των συνόρων της Ε.Ε. από και προς την Τουρκία.  

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν μίλησαν τελευταία φορά τον Ιανουάριο, με αφορμή το σεισμό των 6,8 ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία. Μεσολάβησαν όμως τα γεγονότα του Έβρου και η άρνηση του Τούρκου Προέδρου να συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Ο Ερντογάν με δηλώσεις και fake news τορπίλιζε διαρκώς το κλίμα.




πηγη: https://www.star.gr/eidiseis/politiki/505802/ti-allazei-meta-thn-epikoinwnia-mhtsotakh-erntogan

Χαρακτηριστική η δήλωσή του Τούρκου προέδρου στις 6/3/2020 για τον Έλληνα πρωθυπουργό: «Δε θέλω να βρεθώ στον ίδιο χώρο και να βρεθώ στην ίδια φωτογραφία με εκείνον».











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου