Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Περισσότεροι από 36 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 2 ελικόπτερα καταρρίφθηκαν σε συγκρούσεις με PKK στο Ιράκ…





36 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τους Κούρδους μαχητές του PKK στα σύνορα του Ιράκ
Ο αξιωματούχος του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), Kawa Sheikh Mus, ανέφερε σε αποκλειστική δήλωση στον ανταποκριτή “Sputnik” στο Ιράκ την Πέμπτη 25 Ιουνίου, ότι δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και δύο ελικόπτερα καταστράφηκαν, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στις παραμεθόριες περιοχές του Ιράκ-Τουρκίας.
Ο Kawa Sheikh Mus δήλωσε ότι ξέσπασαν ισχυρές συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των μαχητών του PKK στις παραμεθόριες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής “Haftanin” που βρίσκεται στην περιοχή του αυτόνομου Κουρδιστάν του Ιράκ.
Πρόσθεσε, ότι ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων ήταν ο θάνατος περισσότερων από 36 Τούρκων στρατιωτών και η κατάρριψη δύο ελικοπτέρων από μαχητές του ΡΚΚ.
Ο Mus σημείωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις δεν έχουν καταφέρει να προχωρήσουν και αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία να διεισδύσουν περισσότερο στο ιρακινό έδαφος, καθώς αντιμετωπίζουν βομβαρδισμούς από μαχητές του Κουρδιστάν Εργατών.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Mus, ο τουρκικός βομβαρδισμός συνεχίζεται σε πολλές παραμεθόριες περιοχές μεταξύ του Ιράκ και της Τουρκίας, ειδικά στη συνοριακή λωρίδα των Haftanin, Zar και άλλων περιοχών.
Ο Mus επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η Τουρκία έχει ιδρύσει δεκάδες κεντρικά της γραφεία στο έδαφος του Ιράκ, με σκοπό να καταλάβει την περιοχή και τμήματα του Ιράκ, περιγράφοντας τη διαταγή για την ανανέωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τον Τούρκο Πρόεδρο Raj Tayyip Erdogan, ειδικά καθώς μετέφερε τις δυνάμεις του στρατού του και τους ανέπτυξε σε περιοχές στη Συρία και τη Λιβύη.
Ο ηγέτης του ΡΚΚ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο στόχος της Τουρκίας είναι να επεκτείνει την επιρροή της για να αποκτήσει την πόλη της Μοσούλης, το κέντρο της Νινευή, και την κυβέρνηση του Κιρκούκ, στο Ιράκ, και δεν είναι οι μαχητές του ΡΚΚ, κάτι που θεωρείται ως πρόσχημα για την εισβολή.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου