Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

ΗΠΑ/Κορονοϊός: Απάλλαξαν των καθηκόντων του, τον κυβερνήτη του αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt, επειδή πρότεινε την άμεση εκκένωση του σκάφους - Τι έγραφε στο διαρρεύσαν, δραματικό έγγραφο ο κυβερνήτης







 Ο καπετάνιος του Theodore Roosevelt, ο Brett Crozier άσκησε κριτική στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ για ανεπαρκή απάντηση στην επιδημία του coronavirus εντός του πλοίου. Απέστειλε επιστολή τετρασέλιδη η οποία διέρρευσε όπου κατηγορεί τις αρχές ότι δεν καταβάλουν σημαντικές προσπάθειες να σώσουν τους ναύτες. 
Ο Brett Crozier ζήτησε από τη Διοίκηση του Πολεμικού Ναυτικού να εκκενώσει άμεσα τους πάνω από 4.000 ναύτες που είναι στο πλοίο και ότι σε διαφορετική περίπτωση το αεροπλανοφόρο και το σύνολο του πληρώματος θα έχουν άσχημη τύχη.
Έγραφε χαρακτηριστικά «δεν είμαστε σε πόλεμο, οι ναυτικοί δεν χρειάζεται να πεθάνουν. Αν δεν ενεργήσουμε τώρα, δεν μπορούμε να φροντίσουμε σωστά το πιο αξιόπιστο πλεονέκτημά μας – τους ναυτικούς μας».
Σε απάντηση, η Διοίκηση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ απάλλαξε των καθηκόντων του τον καπετάνιο του “Theodore Roosevelt” στο “πλαίσιο της απώλειας εμπιστοσύνης “, καθώς αυτός πρότεινε να οδηγήσει το πλοίο ή να το πλοηγήσει “στις ακτές της Ρωσίας” για να σώσει χιλιάδες ναύτες.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχουν μολυνθεί από τον coronavirus, 253 μέλη του πληρώματος, ενώ πάνω από 100 Αμερικανοί ναύτες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.Τα ανεπίσημα δεδομένα κάνουν λόγο για 282 κρούσματα, ενώ η εξάπλωση της λοίμωξης είναι σε μια κρίσιμη φάση και ο μέσος Αμερικανός προτείνει πλέον στον καπετάνιο είτε να το πλημμυρίσει μετατρέποντας το σ΄ένα τεράστιο πλωτό στρατιωτικό αεροδρόμιοείτε να ζητήσει μια κατεπείγουσα βοήθεια στη Ρωσία, κατευθύνοντας το καράβι προς τη ρώσικη ακτή.
“Αρκεί απλά να το ανατινάξετε αυτό το γ….το αεροπλανοφόρο!” Αυτή η αποφασιστικότητα θα δείξει στην Washington ότι οι πλάκες τελείωσαν. »
”Πλημμυρίστε (βυθίστε το) αυτό το καταραμένο σκάφος!” Το Πεντάγωνο έχει ήδη δείξει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν το έχουν ανάγκη”!
«Ίσως να οφείλατε να ζητήσατε βοήθεια από τη Ρωσία;Αν η αμερικάνικη διοίκηση δεν θέλει να σώσει τους ναύτες της τότε θα το κάνουν οι Ρώσοι δεχόμενοι ένα αεροπλανοφόρο για πολλά δις”.
Νωρίτερα η αμερικάνικη διοίκηση ανακοίνωσε πως δεν θα εκκένωνε το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου λόγω μη αναγκαιότητας αφού η κατάσταση είναι εντελώς υπό έλεγχο.
Οι ειδήμονες από την πλευρά τους αναρωτιούνται αν η Ρωσία θα βοηθήσει χιλιάδες Αμερικανούς ναυτικούς και αν ο καθαιρεμένος καπετάνιος αποφασίσει πραγματικά να προβεί σε τέτοιες ενέργειες, κάτι που μοιάζει σχεδόν φανταστικό, ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι κρούσματα κορονοϊού ανιχνεύθηκαν και σε άλλα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ, αν και σε μικρότερους αριθμούς.avia-pro 3/4/20
Image

dimpenews.com