Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Μήνυμα Χαφτάρ τους επίδοξους "προστάτες": Θα υπάρξει μόνιμη κατάπαυση του πυρός μόνο αφότου νικήσουμε… - "Δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.”





Ο επικεφαλής του LNA στη διαμάχη της Λιβύης ο στρατάρχης Haftar καταγγέλει την ψευδοεκεχειρία που επιβάλουν ξένα κέντρα αποφάσεων και δηλώνει:”Αφού νικήσουμε τους μισθοφόρους και τους βγάλουμε από τη χώρα, θα δηλώσουμε μόνιμη κατάπαυση του πυρός.
H ειρήνη θα επέλθει μετά την ήττα και τον αφοπλισμό των ένοπλων τρομοκρατικών πολιτοφυλακών, την ήττα των μισθοφόρων και την έξοδο τους από την πατρίδα μας.
Δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.”
Φαίνεται αποφασισμένος να μπει θριαμβευτής και στην Τρίπολη στο τελευταίο οχυρό του αχυράνθρωπου της Τουρκίας και δυτικών του Σάζαρ παρά το ψήφισμα του ΟΗΕ για μόνιμη εκεχειρία αλλά και την ανάλογη απόφαση της Συνόδου του Βερολίνου.
Είναι απολύτως βέβαιο πως ενθαρρύνεται σε αυτή τη συγκυρία από Μόσχα μετά το φιάσκο της ρωσοτουρκικής διαπραγμάτευσης για Ιντλίμπ αλλά και από Γαλλία που δεν βλέπει με καλό μάτι την τουρκική διείσδυση στην Αφρική σε χώρους που παραδοσιακά ήλεγχε ως αποικιοκρατική δύναμη…
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου