Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Καταγγελίες κατά της σωστής λειτουργίας της Ε.Α.Α.Σ: Αήθης επίθεση & εξαναγκασμός σε παραίτηση - Τι δεν ενέκρινε σκόπιμα - Απέρριψε την τροποποίηση του ιδρυτικού νόμου - Λάθος αποφάσεις




 Με αφορμή την αήθη συμπεριφορά του Προέδρου της Ε.Α.Α.Σ κ. Ροζή Β. (ΣΣΕ80) προς τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Καβάλας Ταξχου ε.α. (ΣΣΕ73) Τζατζαρή Θ. και τον εξαναγκασμό του τελευταίου σε παραίτηση θα ήθελα να προτρέψω σε όλους σας τα παρακάτω:
   
Αγαπητοί μου συνεργάτες,

Η Ε.Α.Α.Σ πρέπει να κάνει μια Νέα Αρχή. 
Να ξαναβρεί την Αριστεία, την Ευγένεια, τον Σεβασμό, το Κύρος της, ξεκινώντας απ' την οργάνωση και λειτουργία του ίδιου του Διοικητικού της Συμβουλίου και των υπηρεσιών της,

Να λειτουργήσει υιοθετώντας :

>. Την πλήρη γνώση των θεμάτων λεπτομερειακά, 

>. Την απόλυτη ενημέρωση των Τ.Σ. και των μελών τους επί όλων των θεμάτων, καθώς και αυτής των αποφάσεων εκάστου των μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου 

>. Την πλήρη διαύγεια των οικονομικών της και των δαπανών των Παραρτημάτων της, 

>. Την διπλωματική διαπραγματευτική της ικανότητα.

Να σταματήσει την αποξένωση και την απομόνωση απ' τους πάντες.

Να αφήνει ''ανοικτές πόρτες'', διαπραγματευόμενη με ευγένεια, σεβασμό και πολλές επιλογές σε κάθε θέμα και όχι διεκδικώντας με εγωιστική απαίτηση χωρίς αίσθηση μέτρου και συναίνεσης, που δημιουργούν μόνο αντιπάθεια, κατάσταση στην οποία είμαστε σήμερα.

Γνωρίζεται άπαντες ότι το Δ.Σ αποφασίζει με πλειοψηφία.

Δεν ενέκρινε αμέσως μετά την σύστασή του, τις γενόμενες δημοσκοπήσεις προφανώς σκόπιμα.

Δεν αξιοποίησε τα αποθεματικά του για να φέρει νέους πόρους στον Π/Υ της ΕΑΑΣ, που σκοπό έχουν την κατανομή επί πλέον εσόδων στα Παραρτήματα για επίτευξη των στόχων  τους.

Δεν συνεργάσθηκε με τους επίσημους Συνδέσμους Τάξεων Όπλων-Σωμάτων, Στρατιωτικών φορέων.

Απέρριψε κάθε τροποποίηση  νομικών αγκυλώσεων παρελθόντων ετών της Ε.Α.Α.Σ, που είχε ετοιμάσει το προηγούμενο Δ.Σ και αφορούσαν τον ιδρυτικό της νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας της, καθώς επίσης την απόφαση περί αρχαιρεσιών Ε.Α.Α.Σ, αλλά και αυτήν του Συντονιστικού Συμβουλίου.

Δεν προχώρησε σε κανονισμό λειτουργίας της Ένωσης και των Παραρτημάτων της.

Στις λάθος αποφάσεις  της πλειοψηφίας του Δ.Σ της τριετίας 2017-20 υπάγονται και αυτή για την απαίτηση της εθελοντικής εισφοράς του 0,20 υπέρ συνταξιουχικών οργανώσεων ΝΠΙΔ, αλλά και η μη σθεναρή απαίτηση έγκρισης του έκτακτου μερίσματος απ' το ΜΤΣ που έλαβαν σε μέρισμα οι άλλες δύο Ενώσεις.

Εξ' άλλου ακολουθούμε τα γεγονότα αντί να τα προλαμβάνουμε όπως παρά τις έγκαιρες εκκλήσεις μου που εισηγήθηκα στα παρακάτω, σήμερα διαπιστώνεται:

>.  Επανυπολογισμός της σύνταξης απ' τον νόμο Κατρούγκαλου και απ' αυτόν του Βρούτση, στο 2014 αντί στον Ιούλιο του 2012, χωρίς η Ε.Α.Α.Σ να το έχει προσβάλλει ακόμα.

>. Μη ένταξη των ευδοκίμως αποστρατευθέντων σε πλήρη συντάξιμη υπηρεσία των 40 ετών με το δικαίωμα του ανώτερου συντελεστού αναπλήρωσης πλήρους σύνταξης.

Μη απονομή των οφειλομένων αναδρομικών του υπολοίπου 50% έως τέλους του 2018 και αυτόματη αναπροσαρμογή της μηνιαίας σύνταξης όπως με το πρώτο 50%, πρό του όποιου επανυπολογισμού.

Όλα τα παραπάνω είναι οι λόγοι που με οδηγούν στην υποψηφιότητά μου εκ νέου στις εκλογές της Ε.Α.Α.Σ της 23ης Φεβ. 2020.

Τιμώ και εμπιστεύομαι την ικανότητα του υποψηφίου Προέδρου Στρατηγού Κουτρή και όσων τον στηρίζουν και θα συνεισφέρω τα μέγιστα στην συνεχή διαπραγμάτευση της Ε.Α.Α.Σ με κάθε φορέα κυβερνητικό και μή για τα συμφέροντα της εξέχουσας κοινωνικής μας ομάδας, των αποστράτων στελεχών Ε.Δ. & Σ.Α.

Θα σεβαστώ την ψήφο ενός εκάστου!

Με εκτίμηση και σεβασμό

Ταξχος ε.α. Δημήτριος Σ. Χατσίκας
Μέλος ΔΣ/ ΕΑΑΣ & ΛΑΕΔ, Υπεύθυνος Παραρτημάτων

                       
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου