Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Εκλογές Ε.Α.Α.Σ: Οι θέσεις, οι δεσμεύσεις και το βιογραφικό του υποψηφίου για μέλος του Δ.Σ/Ε.Α.Α.Σ, Ταξχου ε.α Βασιλείου Νικολόπουλου

























                                                             












                        


                  Ταξίαρχος (ΑΣ)  ε.α.   Βασίλειος Νικολόπουλος
Υποψήφιος για το ΔΣ/ΕΑΑΣ ως Μέλος



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ:


Αποφοίτησα από το 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Αλίμου Αττικής το 1974.  
Εγγονός Αξιωματικού Πεζικού, ονομάσθηκα Ανθλγος Πεζικού Τάξεως ΣΣΕ 1978. Εκπαιδεύτηκα ως Αλεξιπτωτιστής το 1979. 
 Αποφοίτησα από τη Σχολή Αεροπορίας Στρατού (ΣΑΣ) πρώτος από τα Τμήματα  Χειριστών  Ελικοπτέρων (Ε/Π), Εκπαιδευτών Πτήσεων και Χειριστών Αεροσκαφών (Α/Φ). 
Διαθέτω πτυχίο επαγγελματία χειριστή-εκπαιδευτή Ε/Π από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).  
Έχω φοιτήσει στα προβλεπόμενα Σχολεία του Όπλου, στο Τμήμα Αγγλικών της ΣΣΞΓ και στη Σχολή Η/Υ του ΣΞ.


Υπηρέτησα σε Μονάδες ΠΖ και ΑΣ, στη ΣΑΣ ως Αρχιεκπαιδευτής πτήσεων, στη Διεύθυνση Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ και ως Διοικητής του 1ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού.  Σύνολο ωρών πτήσεων με Ε/Π και Α/Φ, 2.500. Στο πλαίσιο ενημερωτικών επισκέψεων και συνεργασίας σε Η.Π.Α., Ρωσία, Γαλλία, Κύπρο, ιπτάθηκα ως πιλότος με Ε/Π ξένων χωρών (BLACK HAWK, MIL-17, SUPER PUMA, COUGAR, ALOUETTE, ΑΒ-206D). Συμμετείχα σε επιτροπές προγραμμάτων του ΓΕΣ, του Λιμενικού Σώματος και της ΓΔΑΕΕ/ΥΕΘΑ. Τιμήθηκα με παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη Στρατιωτική Υπηρεσία, με το Γαλλικό διακριτικό Ιπταμένου από Γαλλική Αεροπορία Στρατού και με τιμητική διάκριση από την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνας 2004.


Άρθρα μου έχουν δημοσιευθεί σε ημερήσιο, περιοδικό και ηλεκτρονικό τύπο.  Έλαβα μέρος σε συνέδρια, forum, Ημερίδες κλπ, με θέματα αεροπορικά, οικονομικά, κοινωνικής ασφάλισης, μισθολογικά, «κόκκινων» δανείων.  Έχω συμμετάσχει ή παραχωρήσει συνεντεύξεις σε τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές και  διαδικτυακές εκπομπές.  Συμμετείχα στο Συντονιστικό Όργανο Δράσεων Ε.Δ. και Σ.Α. (2013-2015), που διοργάνωσε τις μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα και στην επαρχία.  Έχω συνδράμει το Συντονιστικό Συμβούλιο (ΣΣ) των 3 Ενώσεων Αποστράτων (ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ), με προτάσεις, στοιχεία και σύνταξη υπομνημάτων για θέματα συνταξιοδοτικά, οικονομικά, ασφαλιστικού συστήματος κλπ. (2011-17)

Ως πρόεδρος του ΔΣ/ΠΟΣ, σε συνεργασία με τα μέλη/φορείς της, αναλάβαμε δράσεις και ενέργειες, που οδήγησαν σε θετικά αποτελέσματα για τους συναδέλφους. Μεταξύ άλλων, μετά από μελέτη οικονομικών στοιχείων, διαπιστώσαμε υπερβολικές μειώσεις επί των συντάξεων των Ε.Δ. και Σ.Α. που παρουσιάσαμε στο Υπ. Οικονομικών (Φεβ.2013), αποτρέποντας επιπρόσθετες μειώσεις και το 2014.  Επίσης διαπιστώθηκε ο λάθος υπολογισμός κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης (6%) σε όλες τις συντάξεις, η οποία αποκαταστάθηκε από το Υπ. Οικονομικών (Ιαν. 2017),  κλπ.

Έχω διατελέσει:
-Πρόεδρος επιτροπής αναδιοργάνωσης  Αεροπορίας  Στρατού (2003-4).
- Πρόεδρος επιτροπής σύνταξης διακλαδικού κανονισμού παροχής υπηρεσιών Ε.Δ. σε τρίτους.
- Υπεύθυνος συντονισμού μεταφοράς Ολυμπιακής Φλόγας με Ε/Π CHINOOK ανά την Ελλάδα (2004).
- Μέλος επιτροπών Μισθολογίου Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας, που συγκροτήθηκαν με αποφάσεις Υπουργών Εθνικής Άμυνας (2013 & 2015), προταθείς από το Σ.Σ.  των 3 Ενώσεων Αποστράτων.
- Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Αξιωματικών ΣΣΕ 1978.
- Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 1ου Λυκείου Χαλανδρίου & μέλος Ένωσης Γονέων Δήμου Χαλανδρίου.
-  Διαιτητής Ποδοσφαίρου και Μέλος Επιτροπής Εργασιακού Αθλητισμού υπό τη Γ.Γ.Α.

Σήμερα διατελώ: 
>. Πρόεδρος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ,     
>. Πρόεδρος της ΛΕΣΧΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ, 
>. Μέλος ΔΣ ΚΙΒΩΤΟΥ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΔ, 
>. Τακτικό μέλος ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, 
>. Μέλος ΔΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΞΚΩΝ ΣΣΕ 1978.  

Είμαι έγγαμος με την Ανθλγο (ΤΧ) εα Ζαχαρούλα Λιάπη και έχω δύο γιούς, τον Σπυρίδωνα-Δαμιανό, Υποσμηναγό απόφοιτο της Σχολής Ικάρων/Τμήμα ΣΜΑ και τον Αιμίλιο, μαθητή Γ’ Λυκείου.  

Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος ως ΜΕΛΟΣ για το ΔΣ της ΕΑΑΣ, κατά τις εκλογές της 23ης Φεβ.2020, επιδιώκοντας, με τις γνώσεις και την εμπειρία μου, λόγω ενασχόλησης και δράσεων επί 12 χρόνια σε φορείς αποστράτων, να συνδράμω στον εκσυγχρονισμό και στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της ΕΑΑΣ και στη βελτιστοποίηση των συνεργασιών για καλύτερα αποτελέσματα, με γνώμονα το συμφέρον των Συναδέλφων ΟΛΩΝ των προελεύσεων και των Οικογενειών Εκλιπόντων Στελεχών. 
Με σύμπνοια, εργατικότητα, σεβασμό και αποφασιστικότητα, δεσμεύομαι να καταβάλλω κάθε προσπάθεια για ανάδειξη και λύση στα προβλήματα και θέματα που απασχολούν όλους τους αποστράτους.

    
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:  Τηλ. 6951646449,  6972717990,  WIND *779900,  e-mailnikolopoulosvas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου