Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Οι καιροί ου μενετοί - Γατί πρέπει να γίνω μέλος στο Σύνδεσμο Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών(Σ.Α.Σ.Μ .Υ)













                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πολλές φορές καλούμαστε να απαντήσουμε στο κρίσιμο ερώτημα γιατί πρέπει κάποιος/α συνάδελφος να γίνει μέλος του Σ.Α.Σ.Μ.Υ. και σε τι θα ωφελήσει αυτό.

Πρόκειται για μια εύλογη ερώτηση που φανερώνει την επιφύλαξη, ίσως και την αμφισβήτηση για κάθε νέο εγχείρημα.

Ενδεχομένως να οφείλεται στην απογοήτευση των συναδέλφων εξαιτίας ορισμένων γεγονότων που λαμβάνουν χώρα σε επίπεδο συνδικαλιστικών σωματείων (διχόνοια, έριδες και δικαστικές διενέξεις). Σε αυτό το σημείο κρίνεται σκόπιμο να επισημανθεί ότι ο Σ.Α.Σ.Μ.Υ. δεν είναι συνδικαλιστικός φορέας.

Είναι επίσημα αναγνωρισμένο σωματείο με βάση την υπ’ αριθ. 7/27-3-2018 διάταξη του Ειρηνοδικείου Τρικάλων και δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της συλλογικής έκφρασης ως Σύνδεσμος Αποφοίτων της ΣΜΥ.

Αισθανόμαστε υπερήφανοι για τη Σχολή μας και για την ιστορική προσφορά της στους αγώνες του Έθνους και επιδιώκουμε την ουσιαστική και όχι προσχηματική αναβάθμισή της.

Πρόθεσή μας είναι να αναπτύξουμε τους συναδελφικούς δεσμούς μεταξύ των αποφοίτων της ΣΜΥ, να αναδείξουμε και προωθήσουμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος που μας απασχολούν, εντός των προβλέψεων του καταστατικού. Να διαχειριστούμε τα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα και τις αγωνίες των μελών για δικαιότερη στάθμιση και κατανομή των βαρών, αποκατάσταση του κύρους και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Να αποκαταστήσουμε έναν αξιόπιστο δίαυλο επικοινωνίας με την Πολιτεία για τους σκοπούς που προαναφέρθηκαν. Ερχόμαστε για να «συνθέσουμε» όλες τις Τάξεις αποφοίτων, μέσα από μια αγωνιστική σύμπραξη ε.ε και ε.α συναδέλφων, ώστε να επιτύχουμε ένα καλύτερο αύριο όπου η Πολιτεία θα αναγνωρίζει εμπράκτως την προσφορά μας στην Πατρίδα.

Φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε τη φωνή της συνείδησης των αποφοίτων της ΣΜΥ. Μια φωνή σωφροσύνης, μια φωνή δυνατή, δίχως να κραυγάζουμε και χωρίς κανενός είδους εξάρτηση.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (Σ.Α.Σ.Μ.Υ) Νόμιμα αναγνωρισμένο σωματείο με την υπ’ αριθ. 07/27-3-2018 διάταξη Εκούσιας δικαιοδοσίας του Ειρηνοδικείου Τρικάλων, καταχωρημένο στα βιβλία σωματείων του αυτού δικαστηρίου με αριθμό μητρώου 1602/2018. Ηλεκτρονική διεύθυνση : http://www.sasmy.gr Ε-mail : info@sasmy.gr Ομάδα Facebook : https://web.facebook.com/groups

Είναι γεγονός ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας. Για το λόγο αυτό επενδύουμε συστηματικά στο διάλογο, αποφεύγοντας την περιχαράκωση σε στεγανά.

Επιδίωξή μας είναι η επίτευξη ευρύτερων συγκλίσεων και συναινέσεων, χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες, διότι υπάρχουν διαφορετικές κοινωνικές, ιδεολογικές, αξιακές αναφορές και αφετηρίες, διαφορετικά κίνητρα και ενίοτε αντικρουόμενα συμφέροντα.

Για να επιτύχουμε, εστιάζουμε στην υπέρβαση του ΕΓΩ και στην κατάκτηση του ΕΜΕΙΣ και όσων αξιών αυτή η έννοια εγκολπώνει.

Στόχος μας είναι τα μέλη να μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα σκέψεις και ανησυχίες τους μέσα από τον διάλογο, σεβόμενοι το καταστατικό του ΣΑΣΜΥ και την άρρητη αξία όσων έχουν διαφορετική άποψη.

Ευελπιστούμε να υπάρξει μια ειλικρινής επικοινωνία, με όρους εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού, με τα όργανα της Πολιτείας, για τα δοθούν λύσεις στα προβλήματα που έχει συσσωρεύσει η διαχρονική απαξίωσή μας. Είμαστε προσηλωμένοι στην «ιχνηλασία μονοπατιών» που οδηγούν σε λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Οφείλουμε να δράσουμε αποφασιστικά προς εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων για τη σταδιακή υλοποίηση βασικών βημάτων που εκκρεμούν για την επίλυση θεμάτων που ταλανίζουν για χρόνια τον κλάδο.

Ο ΣΑΣΜΥ έχει μια ευρύτερη διάσταση σημειολογικά διότι αποτελεί ΙΔΕΑ, επιτρέψτε μας την έκφραση με την ευρύτερή της έννοια. Ως εκ τούτου πρέπει να μείνει μακριά από έριδες, καιροσκο-πισμούς και προσωπικές επιδιώξεις. Όλοι μαζί μπορούμε να προβληματιστούμε, να συζητήσουμε, να συσπειρωθούμε και να δράσουμε για το κοινό συμφέρον.

Στις προκλήσεις της καθημερινότητας επιβάλλεται να διαμορφωθούν πειστικές λύσεις. Το ΔΣ του Συνδέσμου ενημερώνεται και παρακολουθεί τις εξελίξεις, ώστε να παρέχει έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση για όλες τις σημαντικές νομοθε-τικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που επηρεάζουν τον Έλληνα στρατιωτικό και παίρνει δημόσια θέση με άποψη και με επιχειρήματα. Παράλληλα, καταβάλλεται προσπάθεια για υπεύθυνη ενημέρωση των μελών σε κρίσιμα διλήμματα, παρέχοντας τεκμηριωμένες προτάσεις και επιλογές.

Συνάδελφε απόφοιτε της ΣΜΥ,

Σε καλούμε σήμερα να εγγραφείς για να ενδυναμωθεί περαιτέρω αυτή η προσπάθεια.

Με τη συμμετοχή σου δίνεις δύναμη στη φωνή μας, ώστε να υπάρξει ισχυρότερη εκπροσώπηση στο δημόσιο διάλογο και όχι μόνο. Δυστυχώς η παθητικότητα και η αδιαφορία μας, έδωσαν το δικαίωμα στην Πολιτεία να μας θεωρεί «δεδομένους» και εύκολα θύματα, αφού στο παρελθόν δεν υπήρξε σοβαρός αντίλογος.

Μέσω του ΣΑΣΜΥ ανοίγεται ένα πεδίο ελεύθερης έκφρασης, ώστε να πάρεις μέρος σε πρωτοβουλίες και να συνδιαμορφώσουμε ιδέες και προτάσεις. Δεν περιμένουμε σωτήρες, αλλά ανοίγουμε αποφασιστικά τον δρόμο.

Έναν δρόμο που χαράξαμε πριν από περίπου 12 μήνες και από τότε δεν έχει σταματήσει να μεγαλώνει για να χωρέσει όλο και περισσότερους συναδέλφους, μια μεγάλη οικογένεια!

Τέλος, θυμίζουμε ότι η ελπίδα είναι ισχυρότερη από το φόβο, την απογοήτευση, την αδιαφορία και κάθε άλλο εφήμερο συναίσθημα που ενδεχομένως μας κρατά μη ενεργούς ….



Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                   -Ο-                                                 -Ο- 
Πρόεδρος Ευάγγελος Στέφος   Γεν. Γραμματέας Στέφανος Κουκουράβας


                                -Ο- 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου