Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Αιφνιδιασμός του Χαφτάρ. - Ελευθέρωσε και ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο της πόλεως Σύρτη. και συνεχίζουν την προέλαση




Aιφνιδιασμός του Χαφτάρ απελευθέρωσε το στρατηγικό λιμάνι την πόλη Σύρτη. O εκπρόσωπος του LNA Al-Mismari δήλωσε ότι ο LNA έθεσε υπό τον ολοκληρωτικό του έλεγχο την πόλη Σύρτη.”
Aνακοίνωσε την “την επίσημη απελευθέρωση της Σύρτης από την τρομοκρατία”.
Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, δήλωσε ότι ο έλεγχος της Sirte ήρθε με μια “αστραπιαία επιδρομή μέσα από πέντε μέτωπα”, τέσσερα χερσαία και ένα μέσω του κόλπου.Δεν χρειάστηκαν λιγότερο από 3 ώρες για την ανάκτησή της δήλωσε. Ο λαός της πόλη της υποδέχθηκε ως ελευθερωτή τον LNA. Έπεσε η Σύρτη αναφωνούν έκπληκτοι τούρκικοι λογαριασμοί.” Ο LNA ανακτά τον έλεγχο της πόλης Σύρτη αναφέρουν πολλές πηγές που καλύπτουν εκ των ένδον το λιβυκό.
Πύρρειος νίκη η ανακοίνωση Ερντογάν για αποστολή δυνάμεων στη Λιβύη θα χάσει τον πόλεμο όπως στη Συρία..
Image
Ο LNA προήλασε και κατέλαβε στρατηγικά σημεία όπως τη βάση “Al-Saadi” και τη στρατιωτική βάση “Al-Qardabeya”.Μια μια απελευθέρωσε περιοχές της πόλης όπως την 600 οικισμός,τη συνοικία al Gizah, τη συνοικία 101 την Al Shabiyah και κατευθύνθηκε στην καρδιά της της πόλης και πήρε τις “περιοχές 1 και 3” στο κέντρο της Σύρτης. Η Σύρτη, στα παράλια της Μεσογείου, σχεδόν στη μέση της Λιβύης, ελέγχεται από δυνάμεις που στηρίζουν την GNA μετά την εκδίωξη του ISIS από την πόλη, με τη βοήθεια των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών, στα τέλη του 2016.
Η Σύρτη, στα παράλια της Μεσογείου ελέγχονταν από δυνάμεις που στηρίζουν την GNA.
Oι LNA συνεχίζουν την προέλασή τους και μπαίνουν στην περιοχή Al-Washka που απέχει 85 km Δυτ της Σύρτης…
Image
O LNA έχει την αμέριστη συμπαράσταση της Ρωσίας. 3 ρωσικά αεροσκάφη έφθασαν στη Βεγγάζη από Μόσχα μέσω συριακής Λατάκια σε 3 συνεχόμενες μέρες.
Κ όλα αυτά ενώ ο Fayez Al-Sarraj και ο ΥΠΕΞ του Mohammed Sayala πήγαν στην Αλγερία για συνάντηση με Πρόεδρο Abdelmadjid Tebboune κι Πρωθυπουργό Abdelaziz Djerad.
dimpenews.com