Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Πλοίο συνοδεία τουρκικής φρεγάτας έφερε άρματα στη Λιβύη: Βίντεο-ντοκουμέντο μέσα από το πλοίο




Το γαλλικό αεροπλανοφόρο "Σαρλ ντε Γκολ" εντόπισε, στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, την τουρκική φρεγάτα Oruçreıs, η οποία συνόδευε ένα φορτηγό πλοίο που μετέφερε τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού με προορισμό την Τρίπολη της Λιβύης.
Το φορτηγό πλοίο Bana, με σημαία Λιβάνου, έπιασε την Τρίτη στο λιμάνι της Τρίπολης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Όπως ανέφεραν στο capital.gr, πηγές προσκείμενες στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA), στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, μέσα στο πλοίο βρέθηκαν επίσης αντιαρματικά όπλα, όπως και αυτόματα.
Όπλα
Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το παρακάτω βίντεο, είναι από το εσωτερικό του πλοίου, που δείχνει τα εν λόγο άρματα μάχης, παραταγμένα, που περιμένουν να ριχτούν στη μάχη.

Το Bana, σύμφωνα με τις πληροφορίες έπλεε σήμερα το απόγευμα στα ανοιχτά της Σικελίας.

Καταγγελίες για χημικά

Εκτός αυτών, όπως ανέφεραν οι πηγές στο capital.gr η Τουρκία έχει προμηθεύσει τις δυνάμεις του Σάρατζ με ειδικά όπλα και αέριο μουστάρδας, παρόμοια με αυτά που καταγγέλθηκε πως χρησιμοποίησε και στον πόλεμο στη Συρία, εναντίον των Κούρδων του SDF. Αναφορές για ύπαρξη αερίου μουστάρδας στο πλοίο Bana, δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
Παράλληλα μοιράστηκαν 60.000 αντιασφυξιογόνες μάσκες στους στρατιώτες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των μαχών, αλλά και στα επιτελεία των μεγάλων πόλεων, προκειμένου να είναι αποτελεσματικοί στο ενδεχόμενο που δεχτούν επίθεση με χημικά.

Οι μαχητές της Τουρκίας σε σχολεία

Από την άλλη πλευρά, οι μάχες στο έδαφος της Λιβύης συνεχίζονται, με τις δυνάμεις του LNA, να συνεχίζουν την προέλασή τους.
Όπως δηλώνει ο LNA, οι ισλαμιστές μαχητές, οι τζιχαντιστές και οι Σύροι αντικυβερνητικοί, με την υποστήριξη των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, έχουν εκκενώσει σχολεία στη Μισράτα και έχουν βρει εκεί καταφύγιο.
Ο υπουργός Παιδείας της Λιβύης, καταρρίπτοντας κάθε λογική, μιλώντας χτες σε εκπομπή στη λιβυκή τηλεόραση, κάλεσε την παύση των μαθημάτων σε σχολεία και πανεπιστήμια, ώστε οι μαθητές να ενταχθούν στην τζιχάντ εναντίον του Χαφτάρ. Από την πλευρά τους, οι δυνάμεις του Χαφτάρ, αποκαλούν αυτή τη δήλωση ως κεκαλυμμένη δήλωση εκκένωσης  περισσότερων σχολείων για χάρη των μαχητών του Ερντογάν, που καταφθάνουν με πλοία και αεροπλάνα στη Λιβύη. 

Δίνει λεφτά στον Ερντογάν ο Σάρατζ

Με έγγραφα που παρουσίασε ο LNA, καταγγέλλει τον Σάρατζ ότι εξέδωσε διάταγμα με σκοπό την παροχή παροχή 1 δισεκατομμυρίου δηναρίων Λιβύης (680 εκατ. ευρώ) σχετικά με στρατιωτικές επιχειρήσεις για το 2020.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο στρατός του Χαφτάρ η κυβέρνηση της Τρίπολης έχει ξοδέψει πάνω από 10 δισ. δηνάρια Λιβύης (περίπου 6 δισ. ευρώ) σε όπλα, μισθοφόρους και πολιτικές δωροδοκίες.
"Όλα αυτά, ενώ οι άνθρωποι πεινάνε" καταλήγει η ανάρτηση.

Al-Sarraj issues a decree to allocate and spend 1 billion libyan dinars(725 million US dollars) on the military operations in for the year 2020
They have spent more than 10 billion LYD in arms ,mercenaries and political bribes.
While the people are starving
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
26 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Επιθέσεις σε γυναίκες και βιασμοί

Με νέα ανάρτησή τους, οι άντρες του Χαφτάρ δίνουν στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν βίαιες συμπεριφορές ανδρών κατά γυναικών. Σύμφωνα με τον Εθνικό Λιβυκό Στρατό, πρόκειται για άντρες που πρόσκεινται στον επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης, Φαγέζ αλ Σάρατζ.
"Αυτά κάνει η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Τρίπολης σε αξιότιμες γυναίκες από τη Λιβύη" αναφέρει η ανάρτηση.

Graphic video warning:
GNA militia members kidnap a woman in and violated her . The victim asks, “don’t you have a mother and sisters?!” This is what the “-backed” does to honorable Libyan women..
The will bring a end to this injustice.
139 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Πέτρος Κράνιας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου