Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Εκλογές Ε.Α.Α.Σ: Ο θέσεις και το βιογραφικό του υποψηφίου για την Προεδρία της Ε.Α.Α.Σ, Αντιστρατήγου ε.α. Σταύρου Κουτρή










Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι και φίλες, υπέβαλα υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου της ΕΑΑΣ στις αρχαιρεσίες της 23ης Φεβρουαρίου 2020. 
Αντιλαµβάνοµαι τις εκλογές αυτές ως µια ευκαιρία ανανέωσης του προσωπικού και των προσπαθειών του Διοικητικού Συµβουλίου της Ένωσης. 

Προτίθεµαι να αγωνιστώ για την ψήφο σας, όµως χωρίς αντιπαλότητα προς τους συνυποψηφίους µου, µε άµιλα αλλά και πνεύµα συναδελφότητος, λειτουργώντας ως αξιωµατικός, τιµώντας τον άγραφο κώδικα τιµής µας και εκτιµώντας τις προσπάθειες του παρόντος και των παρελθόντων ΔΣ της ΕΑΑΣ. 

Εξαίρετοι συναδελφοι που εξ' αρχής µε παρότρυναν στην απόφαση αυτή και υπέβαλλαν µαζί µου και αυτοί τις αιτήσεις υποψηφιότητάς τους είναι: 

Από το παρόν Διοικητικό Συµβούλιο: 
α. Ο Υπτγος (ΠΖ) ε.α. Αριστοµένης Κράγκαρης, νυν Αντιπρόεδρος, ως υποψήφιος Αντιπρόεδρος, 
β. Ο Ταξχος (ΠΖ) ε.α. Δηµήτριος Χατσίκας, νυν µέλος, ως µέλος 
και επίσης οι:
α.  Ανγος (ΠΒ) ε.α. Κωνσταντίνος Σκαρµαλιωράκης, πρώην Διευθύνων Σύµβουλος της ΕΑΑΣ, ως µέλος. 
β. Ταξχος (ΑΣ) ε.α. Βασίλειος Νικολόπουλος, νύν Πρόεδρος της Π.Ο.Σ., ως µέλος 
γ.Ταξχος (ΠΖ) ε.α. Ιωάννης Αλεξέας, ως µέλος. 

Πιστεύω ακράδαντα ότι για να επιτευχθεί οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσµα χρειάζεται οµαδική δουλειά, σύµπνοια και εργατικότητα. 

Θεωρώ τα Παραρτήµατα της ΕΑΑΣ σε όλη τη χώρα, ως τα κύρια όργανα επικοινωνίας και προβολής των τοπικών θεµάτων των συναδέλφων προς στο ΔΣ. 
Η φωνή τους πρέπει να ακούγεται και η ανάδειξη των προβληµάτων τους να έχει προτεραιότητα. 

Ο εκσυγχρονισµός της εσωτερικής λειτουργίας και η άµεση αναβάθµιση του ρόλου των Παραρτηµάτων είναι απαραίτητα στοιχεία για τον αγώνα, ώστε να δροµολογηθούν οι αναγκαίες λύσεις το ταχύτερο. 
Γι’ αυτό, εφ’ όσον µε τιµήσετε µε την ψήφο σας, προτίθεµαι να εργαστώ µε όλους τους υπολοίπους συναδέλφους που θα εκλέξετε, για να υλοποιήσουµε κατά τον καλύτερο τρόπο την αποστολή της Ένωσης και να υπηρετήσουµε όλους τους αποστράτους ΕΔ & ΣΑ και τις ορφανικές οικογένειες. 


Με εκτίµηση, 
Αντιστράτηγος (ε.α.) Σταύρος Κουτρής

 Επίτιµος Διοικητής 98 ΑΔΤΕ Λέσβου “ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ” 

stkoutris@hotmail.com  6945377116




ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 

Ο Αντιστράτηγος (ε.α.) Σταύρος Κουτρής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956, µε καταγωγή από τον Πολιχνίτο Λέσβου. 

Υιός αξιωµατικού, ακολούθησε την οικογενειακή παράδοση και εισήχθη στη Σχολή Ευελπίδων στις 7 Σεπ. 1974, αποτελώντας την τρίτη γενιά αξιωµατικών στην οικογένεια. 
Κατά τη φοίτησή του στη Σχολή Ευελπίδων υπήρξε Αρχηγός Τάξεως από το 2ο Έτος και µέχρι και την αποφοίτησή του τον Ιούλιο του 1978, ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού. 

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδροµίας του υπηρέτησε σε πολλές Μονάδες Καταδροµών και Πεζικού, καθώς και σε θέσεις σε διάφορα επιτελεία Σχηµατισµών, του ΓΕΣ, του ΥΠΕΘΑ και στο εξωτερικό. Διοίκησε Μονάδες από το επίπεδο Διµοιρίας µέχρι και Μεραρχίας Πεζικού. 

Ως Ταξίαρχος υπηρέτησε ως διευθυντής του 3ου Επιτελικού Γραφείου του Γενικού Επιτελείου Στρατού (3ο ΕΓ/ΓΕΣ) επί διετία και ως υποστράτηγος διετέλεσε Στρατηγός Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) για 2 έτη και της 98 ΑΔΤΕ, στη Λέσβο, επί 1 έτος. 

Αποστρατεύθηκε τον Ιούνιο του 2011 ως Αντιστράτηγος και τιµήθηκε µε τον τίτλο του Επίτιµου Διοικητού της 98 ΑΔΤΕ “ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ”. 

Φοίτησε σε πολλά Σχολεία Καταδροµών, Πεζικού, στην Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεµικού Ναυτικού, σε Σχολεία του NATO στο OBERAMERGAU της Γερµανίας, καθώς και στην Ανωτάτη Σχολή Πολέµου (Θεσσαλονίκη) και στη Σχολή Αµύνης του ΝΑΤΟ (Ρώµη). 
Ήταν αλεξιπτωτιτής ελευθέρας πτώσεως και υποβρύχιος καταδροµέας. Κατέχει Master Sc in Computer Science και Diploma in Computing από το Πανεπιστήµιο του ESSEX. 

Επίσης κατέχει δίπλωµα Διπλωµατικών και Στρατηγικών Σπουδών από το CENTRE D’ ΈTUDES DIPLOMATIQUES ET STRATΕGIQUES (CEDS). 

Ενεπλάκη ενεργά στον Εθνικό Αµυντικό Σχεδιασµό, ως επιτελής των Ειδικών Δυνάµεων, ως Δντης του 3ου ΕΓ/ΓΕΣ και ως Στρατηγός Δκτης της ΣΣΕ. 

Διετέλεσε επί κεφαλής και κύριος συντελεστής των παρακάτω 3 µελετών: “Μελέτη των Ειδικών Δυνάµεων για το Στρατό Ξηράς του 2010”, “Μελέτη Μετασχηµατισµού και Αναδιοργάνωσης του Στρατού Ξηράς” και “Μελέτη Αναδιάρθρωσης της Εκπσης Αξκών ΣΞ” η όποια και εφαρµόζεται στην οργάνωση της στρατιωτικής και ακαδηµαϊκής εκπαίδευσης των Eυελπίδων. 

Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του τιµήθηκε µε στρατιωτικά µετάλλια και διαµνηµονεύσεις και µε τα παράσηµα: Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγµατος της Τιµής, Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγµατος του Φοίνικα. 

Είναι µέλος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΤΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ (ΣΕΕΘΑ) και του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (ΕΛ.ΙΣ.ΜΕ) και εξωτερικός συνεργάτης της Σχολής Εθνικής Αµύνης (ΣΕΘΑ) και της Σχολής Πολέµου του Στρατού Ξηράς (ΣΠΣΞ). 

Είναι έγγαµος µε την Ταξίαρχο (ΥΝ) (ε.α.) Παρασκευή Κουτρή-Τελιανίδου και πατέρας 2 υιών που υπηρέτησαν τη θητεία τους στις Ειδικές Δυνάµεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου