Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ): - Είναι εκτός της κύριας αποστολής τους - Ποιοι είναι οι δικαιούμενοι νοσηλείας - Σε κάνουν να νιώθεις ξένος και ανεπιθύμητος στο Ίδιο σου το σπίτι!! - Διαβάστε την αντιμετώπιση που είχε εν αποστρατεία συνάδελφος - Έπεται συνέχεια καταγγελιών!!




Δικαιούμενοι Νοσηλείας

Το ΝΙΜΤΣ έχει ως κύρια αποστολή την παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης, θεραπείας, εργαστηριακών εξετάσεων, χειρουργικών επεμβάσεων και περίθαλψης γενικά σε δικαιούχους και λοιπά πρόσωπα, όπως προκύπτουν από τις διατάξεις των παραγράφων Α΄ έως και Ε΄ του άρθρου 2 του ΑΝ 1137/1946, του άρθρου 1 του Ν.3818/1958 και του άρθρου 1 (παρ.1α) του ΠΔ 485/1987.
Δικαιούχοι Νοσηλείας: Οι δικαιούχοι νοσηλείας του Ιδρύματος, συμπεριλαμβανομένων και των μελών οικογενείας αυτών [σύζυγοι, γονείς, τέκνα (προστατευόμενα μέλη) και συγγενείς εξ αγχιστείας α΄ βαθμού], καταβάλλουν κράτηση υπέρ ΝΙΜΤΣ και αναλύονται, όπως παρακάτω:
• Αξιωματικοί και Ανθυπασπιστές εν ενεργεία του ΣΞ.
 Αξιωματικοί και Ανθυπασπιστές εν αποστρατεία του ΣΞ και της ΠΑ.
• Αξιωματικοί και Ανθυπαστυνόμοι εν ενεργεία και εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ και της τέως Χωροφυλακής, εφόσον τυγχάνουν μέτοχοι και μερισματούχοι, αντιστοίχως, του ΜΤΣ.
 Ορφανικές οικογένειες των δικαιούχων των παραπάνω περιπτώσεων, εφόσον και για όσο χρονικό διάστημα λαμβάνουν σύνταξη.
 Μόνιμο προσωπικό του ΜΤΣ.
Λοιπά Πρόσωπα: Σύμφωνα με την παράγραφο Ε΄ του άρθρου 2 του ΑΝ 1137/1946, λοιπά πρόσωπα καθίστανται δικαιούχοι περίθαλψης από το ΝΙΜΤΣ, κατά περίπτωση, κατόπιν έγκρισης του ΔΣ και μέχρι συγκεκριμένου αριθμού κλινών. Με το υπ’ αριθ.1303/5/23-05-2019 Πρακτικό ΔΣ/ΝΙΜΤΣ, το Διοικητικό Συμβούλιο μεταβίβασε την υπόψη αρμοδιότητά του στο Γενικό Διευθυντή και τον Υποδιευθυντή του Ιδρύματος, σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του πρώτου εξ αυτών»








Διαβάστε την αντιμετώπιση που είχε ο εν αποστρατεία συνάδελφος,   Theodoros Koutsotolios

Καλησπέρα Συνάδελφοι!! Ας μάθουμε έστω σήμερα που πάνε οι κρατήσεις μας κάθε μήνα ή με τίνος λεφτά λειτουργεί το ΝΙΜΤΣ.
ΔΕΙΤΕ το video!!!
Θα ακολουθήσει σειρά αναρτήσεών μου για να δείτε πώς λειτουργεί και τι Υπηρεσίες προσφέρει το ΝΙΜΤΣ, κατά τη γνώμη μου και ειδικότερα επί προσωπικού στο μόλις πρόσφατα (17/1/2020) εγκαινιασθέν «Σύγχρονο Οδοντιατρείο ΝΙΜΤΣ».

Σε επίσκεψη για περίθαλψή μου αφού μου έγινε ένας καθαρισμός οδόντων, μου είπαν ότι δεν προβλέπει ή αδυνατεί να προχωρήσει για γέφυρα και εμφυτεύματα και για μασελάκι-α ή θήκη και απαιτείται η οικονομική συμμετοχή μου. 
Αν θέλω εμφυτεύματα πρέπει να πάω έξω και κοστίζει 1100-1200 ευρώ /δόντι. Αυτό που θα κάνει είναι καθαρισμός, εξαγωγή, σφραγίσματα και τοποθέτηση θήκης με συμμετοχή μου στο """μόλις πρόσφατα (17/1/2020) εγκαινιασθέν «Σύγχρονο Οδοντιατρείο ΝΙΜΤΣ».
Μήπως η δαπάνη αυτή σε ιδιωτικό ιατρείο πρέπει να πληρωθεί από το ΝΙΜΤΣ όπως λέει το Καταστατικό (από ιδρύσεώς του και όχι από το δικαιούχο;
Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ, πώς στην Ιστοσελίδα, του εν λόγω Νοσοκομείου, είναι και οι Αεροπόροι Συνάδελφοι, ενώ δεν είναι μέλη του ΜΤΣ αλλά του Μ.Τ.Α!
Έχω παραπεμπτικό του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ για άλλα ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΊΑ όπως Ν.Ν.Α.-.ΕΛΠΙΣ.-.Ο.Φ.Α μηνός Οκτωβρίου 2019 αναφέροντας ότι δεν έχει οδοντιάτρους άσχετα ότι ποτέ δεν έπαυσε να στερείται της ειδικότητας αυτής και μάλιστα την αναφερθείσα ημερομηνία είχε τρεις (3)...!!!
Έχω Ιατρική γνωμάτευση από οδοντίατρο που φαίνεται η κατάσταση των δοντιών μου και η αναγκαιότητα της νοσηλείας-θεραπείας
Πληρώνω για υγεία (κρατήσεις) 95 ευρώ το μήνα περίπου σήμερα..
Στο Ν.Ν.Α το οδοντιατρείο εδώ και πολύ καιρό κάνει τα πάντα με μια μικρή συμμετοχή των δικαιούχων και όχι ένα δόντι όσο το μηνιάτικο της σύνταξης!! 
Μήπως πρέπει το Μ.Τ.Σ σε συνεργασία με την Ε.Α.Α.Σ να ενεργήσουν τα δέοντα για να λυθεί το πρόβλημα όχι μόνον στο Ν.Ι.Μ.Τ.Σ αλλά σε όλη την επικράτεια για όλους τους ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ εφ όσον είναι μέλη του ΜΤΣ
;

YOUTUBE.COM
Μια Ιστορική αναδρομή στην προσφορά του ΝΙΜΤΣ από την αρχή λειτουργίας του μέχρι και σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου